Presentació de Salvador Illa en el primer acte de precampanya

PRESENTACIÓ DE SALVADOR ILLA EN EL PRIMER ACTE DE PRECAMPANYA

Acte telemàtic des del Casal Socialista Joan Reventós

Diumenge, 3 de gener de 2021

Avui, aquí, comença el canvi.

Avui, aquí comença el futur.

Avui, aquí, torna Catalunya.

És un plaer i un honor ser avui aquí per presentar el company i amic, Salvador Illa. Ja fa molt temps que ens coneixem, però no ha estat fins aquests últims anys, quan va assumir la secretaria d’Organització del PSC el novembre de 2016, que he pogut treballar amb ell colze a colze i conèixer-lo més de prop.

Del Salvador en destaco:

  • La tranquil·litat en els moment difícils, la serenor 
  • La tenacitat, la perseverança
  • La capacitat d’anàlisi
  • La capacitat de diàleg i el respecte
  • L’enorme capacitat de gestió
  • El compromís i la passió que posa en tot allò que fa

Ningú no podia preveure que el Ministeri de Sanitat esdevindria un lloc crucial pel present i el futur del país. Però us he de dir que jo sí sabia una cosa: quan es va conèixer l’impacte de la pandèmia, des del primer moment vaig estar segur que en Salvador estaria absolutament a l’alçada del repte i que el president del govern podia estar ben tranquil amb la decisió de comptar amb ell. N’estava segur per moltes raons, una d’elles la combinació única d’experiència i coneixements d’en Salvador. 

El Salvador és, com sabeu, un filòsof. És també un magnífic gestor públic, un magnífic servidor públic, com ho va demostrar com a alcalde de La Roca del Vallès i al capdavant de rellevants responsabilitats a l’Ajuntament de Barcelona. I en tercer lloc, Salvador Illa és un polític. Un polític de raça, deixeble d’un gran catalanista i socialista com Romà Planas, col·laborador estret de Josep Tarradellas.

En Salvador està a la divisió d’honor dels polítics que jo he tingut el gust de conèixer i de tractar. I en més de 40 anys n’he conegut uns quants. 

El caràcter del Salvador, especialment discret, s’ha forjat amb la constància i el treball intens al llarg de la seva vida. La seva experiència política i de gestió al capdavant dels llocs de responsabilitat que ha ocupat, la seva actitud i els seus coneixements són imprescindibles perquè hagi estat una de les persones claus en el govern de Pedro Sánchez en un dels reptes més difícils que té aquest país des dels inicis de la democràcia.

La COVID-19 va arribar sense previ avís i ens ha colpejat amb força, no només en la seva vessant sanitària, sinó també en la seva dimensió social i econòmica. 

L’actitud del Salvador durant tots aquests mesos, tots n’hem estat testimonis, ha estat admirable: actitud calmada, educada en tot moment, amb voluntat sempre de traslladar certeses, generar confiança i no entrar en confrontacions estèrils. Lluny d’entrar en discussions amb les CCAA, el ministre ha buscat la corresponsabilització de les Comunitats Autònomes en les decisions, a través d’una gestió transparent, amb un fort lideratge tècnic i polític, amb el suport de la ciència, i un model de governança compartida. A mi no em fa por la paraula: un model de cogovernança federal. Coordinació estatal, gestió autonòmica i fixació conjunta dels criteris d’actuació. Aquest és el camí en aquest i en tant d’altres terrenys. Comptar amb tothom! 

I aquest és el camí que ha d’emprendre ara Catalunya, i l’elecció del Salvador com a candidat del PSC a la presidència de la Generalitat ens permet als catalans i les catalanes que volem recuperar la Catalunya triomfant, rica i plena, poder mirar el futur amb esperança i confiança. Ell és el revulsiu que els socialistes necessitàvem per aconseguir guanyar les eleccions del 14 de febrer. 

És hora que els catalans i catalanes tinguin un govern capaç de governar amb eficàcia, d’utilitzar de forma eficient les seves competències i recursos. Un govern capaç de cooperar amb altres administracions. Un govern per fer que Catalunya avanci i deixi de retrocedir, com ha passat aquests últims 10 anys de governs independentistes. Un bon govern que uneixi els catalans al voltant d’objectius compartits: la lluita contra la pandèmia, la reactivació econòmica, la justícia social, el feminisme, l’ecologia, l’equilibri territorial, la transparència i la qualitat de les institucions.

L’elecció de Salvador Illa com a candidat demostra que no ens resignem a ser segons o tercers, sinó que volem guanyar, que anem a totes.

Us ben asseguro que amb Salvador Illa encapçalant la nostra candidatura estem en bones mans. Tenim el millor candidat, amb les millor virtuts que s’espera d’un servidor públic: eficàcia, diligència, esperit crític i altura de mires. 

Tinc la sort de tenir-lo al costat com a company i com a amic. I ara, tots nosaltres, tenim la sort de fer possible que esdevingui el proper president de la Generalitat de Catalunya.

Ras i curt, Salvador Illa és el president que vull per al meu país. 

Salvador, amic, president, tens la paraula.

About Miquel Iceta

President del PSC i Ministre de Cultura i Esport del Govern d’Espanya

Posted on diumenge 3 gener 2021, in Intervencions públiques. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.