Pregunta al President

Pregunta del president del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar, Miquel Iceta, al vicepresident de la Generalitat en substitució del president 

Parlament de Catalunya, 2 de desembre de 2020 

[enllaç al vídeo]

Gràcies, senyor president,

Honorable vicepresident de la Generalitat en substitució del president,

Ahir teníem l’oportunitat de rebre la visita del President de la Generalitat Valenciana, que entre d’altres coses  ens explicava l’estratègia valenciana per a la recuperació, basada en tres pilars: un acord polític, un acord social i un acord amb totes les institucions del País Valencià.  Això els ha portat a definir una estratègia compartida que tothom pot conèixer i disposar. A Catalunya no s’ha fet aquest pas, i m’agradaria que ens pogués explicar quins són els motius que expliquen que a Catalunya no haguem pogut assolir un acord polític, institucional i social per la recuperació.

………………………

Senyor vicepresident, vull felicitar-lo perquè hi hagués una trobada amb el President de la Comunitat Valenciana, però vostè no ha entès del tot la meva pregunta.

La gran diferència entre el pla de recuperació valencià i el seu és que el valencià ha estat acordat, i el seu no. Aquest era el fons de la meva pregunta.

Vostès, fins i tot, per proposar un contracte programa per a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals fan una proposta signada pels diputats dels grups del Govern, sense fer cap esforç per compartir-lo amb altres.

S’han trobat amb una exigència del món econòmic i social perquè considera que no s’estan utilitzant prou les eines del diàleg per rescabalar els sectors afectats per la pandèmia. Vostè ens anuncia la reunió del divendres, però és que ja fa més d’un mes que li reclamem que treballem conjuntament per a la preparació del dispositiu electoral.

No li pot estranyar que li digui que el seu Govern no destaca per la voluntat de diàleg ni d’acords amb els altres. Ni amb la resta de forces polítiques ni amb les forces econòmics i socials, i això ho estem veient en temes tan rellevants com el contracte programa de la Corporació o les exigències dels agents econòmics i socials sobre el diàleg que no han estat ateses.

Per tant, perfecte tenir un programa de recuperació, però en canvi suspens en el diàleg perquè això no ha estat concertat amb ningú més que amb els membres del Govern.

About Miquel Iceta

President del PSC i Ministre de Cultura i Esport del Govern d’Espanya

Posted on dimecres 2 Desembre 2020, in Intervencions públiques. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.