Pregunta al President

PREGUNTA DE MIQUEL ICETA AL PRESIDENT DE LA GENERALITAT

Palau del Parlament, 8 de juliol de 2020

[enllaç al vídeo]

Gràcies, president.

Molt Honorable president de la Generalitat,

Vull manifestar-li la preocupació del nostre grup sobre el brot de la pandèmia que està afectant Lleida i més concretament la comarca del Segrià. Avui són ja 68 les persones hospitalitzades. Els darrers set dies s’han diagnosticat 2.417 nous casos a tota Espanya. D’aquests nous casos, més de la meitat corresponen a Catalunya, 1.237. A Madrid han estat 306.

President, les coses no van bé. A comarques d’Aragó, limítrofes amb Lleida i de característiques socials, econòmiques i de mobilitat similars a les del Segrià, es varen prendre mesures ja fa 15 dies. I, per tant, anem tard.

I el fet que altres puguin haver anat tard en altres moments no ens serveix ni d’excusa ni de consol.

Encara recordo com en el ple de la setmana passada vostè criticava que l’estat d’alarma es decretés d’un dia per l’altre, cito literalment. Ja veu, vostè també ha decidit d’un dia per l’altre: ho va negar dijous, ho va negar divendres, i van acabar decidint-ho dissabte, quan ja molta gent havia marxat de cap de setmana, i amb rumors de discrepàncies en el seu govern sobre aquesta decisió.

Creu president que aquesta és la manera de donar confiança als nostres conciutadans en una crisi sanitària tan difícil com aquesta?

*********************

Enquesta de La Vanguardia: “Com valora la gestió del Govern autonòmic?” En el cas de Galícia, bona o molt bona, 41,5%.  En el cas d’Euskadi,  55,4%. En el cas de Catalunya, 12,8%. Dades.

Nosaltres no confiem en el seu govern. I no confiem perquè intenta derivar les seves responsabilitats en d’altres. Ahir parlàvem a fons del cas de les residències. Deixi’m que recordi només una dada. El 7 d’abril el seu govern deia no tenir dades de 200 residències de Catalunya, dues de cada deu. Com confiar en un govern que no sap què passa a les residències?

L’única manera de generar confiança és amb transparència i amb eficàcia. I vostès no l’han donada: tenim dubtes sobre les dades, tenim dubtes sobre la capacitat de rastreig dels casos, com ha dit el propi gerent de la regió sanitària de Lleida.

Però vostès continuen dient que la culpa és de Madrid. La culpa és de Madrid si no saben què passa a les residències? La culpa és de Madrid que no hi hagi secretari de Salut Pública? La culpa és de Madrid que un any després d’aprovada la llei de l’Agència de Salut Pública no hi hagi ni el reglament ni els estatuts ni l’organigrama?

Si volen que hi hagi confiança, abandonin les excuses.

I com més aviat es pugui formar un altre govern, millor.

 

 

 

About Miquel Iceta

President del PSC i Ministre de Cultura i Esport del Govern d’Espanya

Posted on dimecres 8 Juliol 2020, in Intervencions públiques. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.