Pregunta al President

Pregunta del president del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar, al president de la Generalitat.

Parlament de Catalunya, 24 d’abril de 2020.

[enllaç al vídeo]

Gràcies, senyor president.

Molt Honorable president de la Generalitat,

Recordem les víctimes del coronavirus, traslladem el nostre condol a les seves famílies i amics. Donem ànims als que estan lluitant en aquests moments contra la malaltia, i als que els ajuden i els cuiden en primera línia, al personal sanitari, personal de les residències, i personal d’emergències i transport sanitari. Manifestem el nostre suport també a la gent que treballa per mantenir els serveis essencials, per assegurar la cadena alimentària i de subministres, i als que progressivament es van reincorporant a l’activitat econòmica.

El nostre homenatge i el nostre reconeixement no han de ser abstractes sinó que s’han de traduir en voluntat de col·laboració en la lluita contra el coronavirus i per la reconstrucció social i econòmica del país.

Ara no toca intentar treure profit polític de la tragèdia. Ni Espanya és atur i mort, ni amb la independència hi hauria menys víctimes. N’hi ha prou amb recordar les moltes víctimes de països independents arreu del món.

Ara toca sumar esforços, treballar plegats amb els ulls posats en la reconstrucció social i econòmica del país. És per això president que li pregunto si pensa convocar les forces polítiques per impulsar un pacte català per la reconstrucció, i ja li avanço que en aquest esforç podrà comptar amb el suport del nostre grup parlamentari i propostes concretes per donar-li contingut.

*****

Molt honorable president, no sap l’alegria que em dona la seva resposta i sentir-lo parlar de construcció. Perquè nosaltres creiem que ni els pressupostos pel 2020, ni la llei de mesures ni la convalidació dels decrets del govern que s’aprovaran avui, donen l’ambiciosa resposta de país als enormes reptes socials i econòmics als que ens enfrontem.

És per això que acollim amb alegria la seva expressió de liderar aquest pacte català, si vostè vol, per la Construcció Econòmica i Social, capaç d’evitar que ningú no quedi enrere, de recuperar l’activitat econòmica, d’assegurar la màxima eficàcia de l’administració i la màxima qualitat dels serveis públics. Tenir un Fons Català per la Reconstrucció que arribi a les empreses, els autònoms, els treballadors i les famílies, capaç d’assegurar la igualtat, reduir els desequilibris territorials, de promoure la sostenibilitat, i d’impulsar la indústria, la recerca i la innovació. Un pacte amb les forces polítiques, amb els agents econòmics i locals i amb el món local. Posem-nos-hi tots com més aviat millor. Salut, sort i encert!

 

Enllaç al document “Pacte català per la reconstrucció social i econòmica. Aportacions del PSC

About Miquel Iceta

President del PSC i Ministre de Cultura i Esport del Govern d’Espanya

Posted on divendres 24 Abril 2020, in Intervencions públiques. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.