Pregunta al President

Pregunta del president del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar, Miquel Iceta, al president de la Generalitat

Parlament de Catalunya, 12 de febrer de 2020

[enllaç al vídeo]

Gràcies president. Molt Honorable president de la Generalitat.

Els refranys diuen veritats, i certament només ens recordem de Santa Bàrbara quan trona. El temporal recent Gloria ens ha posat sobre la taula algunes mancances en la gestió del territori. Jo voldria preguntar-li directament sobre el Delta de l’Ebre.

Vaig tenir el goig de coincidir amb vostè en una reunió celebrada a Sant Jaume d’Enveja, on la Taula de Consens pel Delta va presentar un seguit de mesures consensuades pel territori que anaven adreçades a tres objectius molt concrets:

  1. La reducció de la vulnerabilitat i el risc per a les persones.
  2. La protecció de les activitats econòmiques i dels béns econòmics potencialment afectats.
  3. Protegir i restaurar la integritat dels sistemes ambientals amenaçats.

Certament, els Governs de Catalunya i d’Espanya estan desplegant mesures d’urgència però com se’ns deia a Sant Jaume d’Enveja hem de tenir un pla global i integral, a curt, mig i llarg termini. Jo crec que és molt important que hi hagi un compromís global del Govern i en aquest sentit volia preguntar-li quines són les línies d’actuació previstes per la plena recuperació del Delta.

********************

President, coincideixo amb vostè amb la valoració del que va succeir a Sant Jaume d’Enveja i efectivament com a culminació d’una feina feta des del territori. Però jo crec que hem d’anar un pas més enllà en el sentit de concretar i definir el compromís de les institucions del país sobre aquell pla.

Jo no sé si vostè estaria disposat a considerar que féssim entre els grups parlamentaris i el Govern un esforç per entomar i assumir plenament el compromís que se’ns va presentar a Sant Jaume d’Enveja.

També voldria saber fins a quin punt es treballarà conjuntament amb el govern d’Espanya que també està preparant una proposta en aquest sentit. Jo recordo que vostè es va comprometre precisament a Sant Jaume d’Enveja a parlar-ne amb el president del Govern d’Espanya amb motiu de la seva visita a Barcelona i no sé si es va fer.

I tercer lloc, president, jo crec que convindria que aquest compromís que vostè ha expressat i sobre el que no tenim cap dret de dubtar no tingués ja un compromís explícit en la tramitació dels pressupostos d’enguany.

 

About Miquel Iceta

President del PSC i Ministre de Cultura i Esport del Govern d’Espanya

Posted on dimecres 12 febrer 2020, in Intervencions públiques. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.