Pregunta al President

Pregunta del president del grup parlamentari Socialistes – Units per Avançar, Miquel Iceta, al president de la Generalitat

Parlament de Catalunya, 18 de desembre de 2019

[enllaç al vídeo]

Gràcies, senyor president.

Molt Honorable President de la Generalitat. Aprofito la pregunta per desitjar al conjunt de la Cambra i a tot el país unes bones festes i un magnífic 2020.

Segons dades oficials els Expedients de Regulació d’Ocupació han augmentat un 38%, afectant 6.470 persones, dades que estan per sobre de la mitjana espanyola que ha estat del 25% en el mateix període. Voldríem saber quina és la seva opinió al respecte i què pensa fer el govern per assegurar el futur la nostra indústria?

*****************

Gràcies senyor president. Potser a diferència d’altres sessions del control m’agrada el to i el contingut del que diu i per tant ho vull subratllar.

Però nosaltres tenim alguns dubtes sobre la capacitat del govern d’entomar les dificultats de sectors industrials del país.

I és veritat que vostè parlava de la necessitat d’augmentar recursos però és que hem de recordar que els recursos que s’adrecen a les polítiques industrials no paren de baixar des de 2012.

I tampoc sabem veure una reacció adequada del govern davant de les notícies preocupants que afecten el sector industrial.

I efectivament són problemes que afecten empreses tant rellevants com Nissan, o els que citava Jèssica Albiach de l’empresa Continental de Rubí, que és una multinacional de l’automoció que està precisament en crisi intentant adaptar-se als vehicles elèctrics i als nous reptes de la sostenibilitat.

També d’altres empreses rellevants han estat mencionades: General Cable, Sada o Bayer, i no hem sabut trobar per part del govern una reacció proporcional a la preocupació que generen i a l’afectació sobre els seus treballadors.

Vostè ja s’ha avançat a dir-ho i ho celebro. Cal reactivar el Pacte per la Indústria, que corre el risc de quedar-se només en paper. I efectivament això implica dotar-lo econòmicament de forma ambiciosa.

Ja que semblen decidits a augmentar la pressió fiscal sembla lògic que part dels recursos suplementaris que es puguin obtenir es dediquin a evitar que la nostra base industrial s’empetiteixi.

President, governi, avanci’s als problemes, entomi les responsabilitats. I si necessita la nostra col·laboració demani-la perquè, des del nostre punt de vista, està en joc el futur.

About Miquel Iceta

President del PSC i Ministre de Cultura i Esport del Govern d’Espanya

Posted on dimecres 18 Desembre 2019, in Intervencions públiques. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.