Pregunta al President

Pregunta del president del grup parlamentari Socialistes – Units per Avançar, Miquel Iceta, al president de la Generalitat

Parlament de Catalunya 13 de novembre de 2019

[enllaç al vídeo]

President, quins beneficis pel país creu que es deriven de l’intent de bloquejar l’accés a França per La Jonquera?

**************************

President, estic convençut que vostè voldria que li preguntéssim a qualsevol menys a vostè.

Dir-li de totes maneres que tot el que demana que faci Unidas – Podemos només és possible si aquest govern finalment es constitueix, per tant dono per fet que no el bloquejaran.

Ara jo em vull referir a la meva pregunta. Jo li dic amb tota contundència que actuacions com la de bloquejar o intentar bloquejar la frontera són perjudicials pel país, són perjudicials per l’economia, deterioren la nostra imatge exterior i vulneren el dret a la mobilitat de milers de persones. Tenen un cost econòmic estimat de 15 milions d’euros al dia.

I he de recordar-li, perquè sembla que vostè no ho recorda, que una de les seves funcions com a president és treballar pel progrés del país i per la defensa dels nostres interessos nacionals. Vostè ha de defensar el nostre comerç, el nostre turisme, el dret a la mobilitat.

Des d’aquest punt de vista contrasta la seva actitud amb la del govern basc que, en conèixer la intenció de bloquejar la frontera a Irún, va afirmar amb contundència en paraules del seu portaveu, Josu Erkoreka, que calia respectar la llibertat pel pas fronterer i que el govern basc no és partidari d’accions que bloquegin aquest dret a la llibertat de moviments i al tràfic econòmic. Per què no ho fa vostè i el govern que presideix?

President, hi ha actuacions que encara que diguin defensar el país perjudiquen el nostre progrés econòmic. I la qüestió és saber si la seva declarada simpatia pels sectors més radicals l’impedeix defensar l’interès general.

Vostè no bada boca davant d’actuacions per perjudiquen greument la nostra convivència, el nostre progrés econòmic i la imatge del nostre país.

Avui els CDR, als qui vostè tant ha donat suport, ho han deixat claríssim en un comunicat oficial: “independència o barbàrie”.

President Torra, com a president de la Generalitat, vostè té la obligació de posar per davant de tot la defensa de l’interès de Catalunya, i ha de fer-ho també quan sectors polítics i socials amb els que simpatitza perjudiquen objectivament el progrés social i econòmic del nostre país. Vostè no presideix l’Assemblea Nacional Catalana, és el president de la Generalitat. I si no es veu capaç de fer-ho, l’emplacem novament a dimitir i convocar eleccions.

 

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on dimecres 13 Novembre 2019, in Intervencions públiques. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.