Pregunta al President

Pregunta del president del grup parlamentari Socialistes – Units per Avançar, Miquel Iceta, al president de la Generalitat

Parlament de Catalunya 9 d’octubre de 2019

[enllaç al vídeo]

Molt honorable president,

Avui els representants dels mitjans de comunicació que segueixen la informació d’aquesta casa ens reclamaven a tots un compromís en favor de la llibertat d’informació i de la seguretat dels professionals que cobreixen esdeveniments de vegades tumultuaris, manifestacions, o altres incidents. Reporters sense Fronteres ens diu que els darrers dos anys hi ha hagut mig centenar agressions a professionals de la informació. Jo crec que és un bon moment perquè tots plegats ens comprometem, no només per les nostres actuacions, sinó també pel nostre discurs i la nostra actitud, a que els professionals puguin desenvolupar en plenitud la seva feina sense por per la seva integritat física.

I això ve a tomb de la pregunta que li volia fer. Com vostè sap, properament hi haurà una sentència del Tribunal Suprem i diverses entitats i un sindicat han convocat diversos actes de protesta. I jo voldria saber quines són les previsions del seu Govern per complir amb els drets de tothom, els drets de manifestació, de reunió, de lliure expressió que estan emparats perfectament per la nostra Constitució, però també els drets de les persones que vulguin bellugar-se, anar a treballar, sense participar en aquestes activitats. M’agradaria saber quines són les previsions del Govern en aquest sentit.

**************

Gràcies president. Entendrà que la nostra pregunta no és casual. Vostè s’ha distingit per cridar a la mobilització, vostè és el que va dir ‘apreteu, apreteu, feu bé d’apretar’, apel·lant als sectors més mobilitzats, alguns en dirien més radicals. Jo avui el que voldria és que la mateixa contundència amb la que vostè s’expressa en favor de determinades mobilitzacions, ho fes també en la defensa dels drets de tots els ciutadans, dels que es vulguin mobilitzar i dels que no ho facin. El nostre grup té una total confiança en el cos de Mossos d’Esquadra. Fins i tot avui hem llegit amb atenció i interès, i coincidint-hi molt, l’article que el conseller Buch ha publicat al diari ‘La Vanguardia’. Però ens agradaria, president, com a vegades vostè ha manifestat una certa fredor respecte de la tasca dels Mossos d’Esquadra, que es pogués avui expressar amb major contundència.

About Miquel Iceta

President del PSC i Ministre de Cultura i Esport del Govern d’Espanya

Posted on dimecres 9 Octubre 2019, in Intervencions públiques. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.