Pregunta al president

Pregunta del president del grup parlamentari Socialistes – Units per Avançar, Miquel Iceta, al president de la Generalitat

Parlament de Catalunya, 20 de març de 2019

[enllaç al vídeo]

Senyor President,

Fa ben poc vàrem conèixer els resultats del baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió.

D’entre les moltes dades vull destacar-ne una. Vostè és el president de la Generalitat que ha obtingut la pitjor valoració en el segon baròmetre del mandat: Carles Puigdemont, 5,1; José Montilla, 5,4; Artur Mas, 5,8; i vostè 4,3.

Ha reflexionat vostè sobre aquestes dades? Quines creu que poden ser les causes d’aquesta baixa valoració?

*******************

Probablement la seva resposta demostra el per què no millorarà gaire la valoració futura. Nosaltres sí que tenim una explicació: vostès només es miren mig país i han abandonat l’acció de govern.

Deixi’m que li posi alguns exemples:

El Parlament aprova un mandat per a rebaixar el preu de les matrícules universitàries i per equiparar el preu dels màsters amb els graus. I vostès no ho fan.

El Parlament aprova que la Generalitat es comprometi novament en el finançament de les escoles bressol municipals. I vostès no ho fan.

El Parlament aprova que es millorin les condicions de treball i els equipaments de policies i bombers. I vostès no ho fan.

Vostès es van comprometre a actualitzar el decret de menjadors escolars. I no ho han fet.

Vostès havien de desplegar la llei d’infància. I no ho han fet.

Vostès havien d’aprovar un decret llei d’accessibilitat al sistema de salut per reduir les llistes d’espera. I no ho han fet.

Vostès es van comprometre a aprovar per decret el reglament de turisme que, entre d’altres coses, ha de regular els allotjaments turístics. I no ho han fet.

Vostès es van comprometre a portar al Parlament un projecte de llei de la ciència. I no ho han fet.

President, vostè havia de proposar els noms dels membres del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts. I no ho ha fet.

Per no fer ni tan sols han aprovat el projecte de pressupostos pel 2019, que sembla, això sí, que el tenen, l’han penjat a la web i l’han comentat al Govern.

Li hem demanat que el porti al Parlament però ens diu que no tenen majoria per aprovar-lo.

President, si vol de veritat governar pel conjunt dels catalans, millorar la valoració que les enquestes de la pròpia Generalitat li atorguen, li suggerim que governin, li suggerim que portin al Parlament el projecte de Pressupostos.

I si no gosen fer-ho, li suggerim que presenti una qüestió de confiança o que convoqui eleccions.

Catalunya no es pot permetre més anys sense govern, més anys sense rumb, més anys de fracàs.

About Miquel Iceta

President del PSC i Ministre de Cultura i Esport del Govern d’Espanya

Posted on dimecres 20 Març 2019, in Intervencions públiques. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.