Pregunta al president

[enllaç al vídeo]

President,

Quan pensa presentar al Parlament el projecte de pressupostos per al 2019 per tal de ser debatut i votat per la Cambra?

 

Repregunta:

La meva pregunta era ben senzilla, la resposta em sembla que no.

El seu govern no va aprovar dilluns l’avantprojecte de pressupostos. L’han penjat a la web. Això sí. A la república virtual li correspon un govern virtual i uns pressupostos virtuals. Però jo li pregunto pel pressupost real, un pressupost aprovat pel Govern i entrat al Parlament perquè pugui ser debatut i votat.

La meva pregunta roman sense resposta. Perquè les xifres no poden ser virtuals perquè els problemes de la gent de Catalunya no són virtuals. Hi ha llistes d’espera, hi ha barracots escolars, hi ha un compromís parlamentari de rebaixar les taxes universitàries, hi ha compromisos adquirits amb els treballadors públics, amb els metges i professionals de l’ICS i de la sanitat concertada, amb el finançament de les escoles bressol. I són problemes que no poden esperar.

Vostès des de 2010 no han presentat mai els pressupostos en temps i forma, desatenent així una de les seves obligacions institucionals bàsiques. I el seu govern no és una excepció. Probablement perquè ens volen dir novament que serà el darrer pressupost autonòmic, cosa que mai s’ha complert.

Però jo li pregunto, per què no han aprovat el pressupost encara al Govern?

És que no es creuen les xifres que pengen al web?

És que hi ha diferències entre vostès? Perdoni que especuli, però alguna raó hi deu haver.

No és cert que no es puguin presentar els pressupostos si no hi ha garanties que siguin aprovats.

Expliqui-li al president Pedro Sánchez. O al president Puigdemont i al vicepresident Junqueras, que van veure com el Parlament els hi rebutjava el projecte de pressupostos.

És clar, si els pressupostos són rebutjats cal convocar eleccions com ha fet el president Sánchez, o presentar una qüestió de confiança com va fer el president Puigdemont.

Però hi ha una qüestió prèvia i fonamental: cal presentar el projecte de pressupostos a la Cambra.

Aquesta és la seva obligació institucional.

Li demano que no contribueixi a desprestigiar encara més les nostres institucions d’autogovern. Faci el favor de governar. Faci el favor de presentar al Parlament el projecte de pressupostos. Faci’ns una previsió d’ingressos i despeses. Digui quines són les prioritats de les polítiques públiques que pensa desenvolupar el Govern. I si no pensa governar, deixi-ho córrer president.

 

About Miquel Iceta

President del PSC i Ministre de Cultura i Esport del Govern d’Espanya

Posted on dimecres 27 febrer 2019, in Intervencions públiques. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.