Presentació de Meritxell Batet a Barcelona Tribuna

PRESENTACIÓ DE MERITXELL BATET A BARCELONA TRIBUNA (25.02.2019)

Amb Meritxell Batet, el PSC i els catalans i catalanes, disposem d’una catalanista i una federalista convençuda. En ella hi trobem la millor contribució per resoldre el problema català i la crisi territorial espanyola.

Aquesta vocació catalanista i federalista li ve de formació, de professió i sobretot per convicció.

Llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) va esdevenir professora de Dret Constitucional de la mateixa universitat.

És Secretaria d’Impuls Federal de l’executiva del Partit dels Socialistes de Catalunya.

La seva activitat acadèmica, les seves recerques i publicacions han estat dedicades al coneixement de les administracions públiques i el federalisme.

Aquesta formació acadèmica li va ser especialment útil per dirigir la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals.

Però, a més d’aquesta qualificació intel·lectual de Meritxell Batet voldria ressaltar altres qualitats que caracteritzen la Ministra de Política Territorial i Funció Pública.

  • La tranquil·litat en els moment difícils
  • La tenacitat
  • La capacitat d’anàlisi
  • La seva aposta pel diàleg i l’entesa

Meritxell Batet, encarna com ningú a la seva praxi aquest catalanisme ambiciós que vol una Catalunya de primera en una Espanya federal.

Aquestes característiques són avui molt adequades pel nostre  projecte socialista  que busca el “Diàleg, negociació i pacte” per trobar una sortida al cul de sac en la que ens ha endinsat l’independentisme, amb l’ajut inestimable d’una dreta reaccionària incapaç de dialogar.

El caràcter de Meritxell batet s’ha forjat amb sacrifici, constància i treball al llarg de la seva vida.

Compaginant els estudis de dret treballant de cangur, donant classes i de cambrera.

Entre els estudis i les feines per ajudar a casa. També a l’institut i la universitat tenia temps per a la reivindicació estudiantil, ser delegada del seu curs i inclús a la universitat fundar un sindicat d’estudiants.

Va poder, com molts joves de la seva generació, tirar endavant amb molt d’esforç, sacrifici i beques.

De l’acadèmia i la recerca dona el pas a la política. Passa a treballar amb l’aleshores primer secretari del PSC Narcís Serra

L’any 2004, de la mà de José Montilla, va donar el salt com a Diputada per Barcelona al Congrés lloc que ha ocupat fins al seu nomenament com a Ministra quan va deixar l’acta per dedicar-se en cos i ànima al ministeri.

En aquesta trajectòria com a legisladora Meritxell Batet ha sigut membre de la direcció de grup socialista al Congrés i també un dels puntals amb les relacions entre el PSC i el PSOE formant part de la Comissió Executiva federal de la nostra organització germana.

Meritxell Batet ha estat la número 2 de Pedro Sánchez per Madrid a les eleccions generals de 2015 i cap de llista per Barcelona a les eleccions generals de 2016, responsabilitat que vol tornar a exercir en les properes eleccions del 28 d’abril.

L’experiència política de Meritxell Batet, la seva actitud i els seus coneixements són imprescindibles perquè sigui avui una de les persones claus en el govern de Pedro Sánchez en un dels reptes més difícils que té aquest país des dels inicis de la democràcia que és trobar una sortida dialogada a la situació que viu Catalunya. Un diàleg que només pot produir-se en el marc de la legalitat.

Una situació a Catalunya que ens ha deixat una societat profundament dividida, una economia afeblida, unes institucions intervingudes, problemes socials desatesos i una feixuga hipoteca en forma de procediments judicials oberts.

Catalunya ho té tot. Té les millors cartes de la baralla.

Treballadors i treballadores formats, sindicats disposats a negociar, emprenedors amb projectes, empresaris i empreses disposats a invertir, una ubicació geogràfica estratègica en el marc espanyol i europeu, una projecció mediterrània, una capital com Barcelona, ho tenim tot per ser un país de primera.

És inexplicable que amb tants “trumfos” haguem jugat tan malament les nostres cartes. I això és el que hem de fer.

Costa menys dir-ho que fer-ho. Però, ha de tornar l’encert, l’audàcia, el somriure i l’optimisme a les nostres formes de fer política.

Necessitem gent amb coneixement, experiència i capacitat de govern. Gent com Meritxell Batet.

No necessitem gent més preocupada per fer avançar la seva causa partidista que el país en el seu conjunt.

No necessitem gent més preocupada pels gestos i per la imatge que pels resultats.

No necessitem gent incapaç d’assumir plenament les seves responsabilitats institucionals.

No necessitem gent que ens faci perdre complicitats i amistats ofenent de forma gratuïta la resta dels espanyols i els representants de les institucions de l’Estat.

No necessitem gent que visqui del conflicte, sinó gent compromesa amb la solució del conflicte. Gent com Meritxell Batet.

Necessitem gent que no vagi saltant d’un escenari polític a un altre en funció d’interessos partidistes.

I no se’ns hi ha perdut res a Waterloo.

En una democràcia com la nostra, la decisió està en mans dels ciutadans. I la primera decisió transcendent que tenim entre mans és decidir qui governarà Espanya els propers anys. És una decisió que hem de prendre entre tots i totes el proper 28 d’abril.

L’escenari està més obert que mai. La demoscòpia no és capaç de predir el que passarà

Tot pot passar, tot és possible

  • Ha passat que tenim Trump de president d’EUA, i es deia que no era possible.
  • Ha passat que tenim Bolsonaro president de Brasil, i es deia que no podia ser
  • Ha passat el Brexit, i es deia que era impensable
  • Ha passat el pacte a Andalusia de PP, Ciutadans i Vox, i ningú ho havia imaginat. I els tres partits han segellat un pacte de sang a la plaça d’Orient de Madrid.

També ha passat que ERC i PDCAT han sumat els seus vots als de les dretes per bloquejar els pressupostos més socials i progressistes, i millors per Catalunya dels últims anys.

A Catalunya tenim un govern que ha renunciat a governar, que ha estat incapaç d’aprofitar la mà estesa al diàleg oferta pel govern de Pedro Sánchez i que fins ara no ha sabut revisar la seva estratègia equivocada.

Tot i les dificultats, seguim compromesos a un diàleg dins de la legalitat, seguim oposant-nos a polítiques equivocades i mancades d’ambició, aspirem a derrotar democràticament els que són incapaços d’aprofitar l’enorme potencial del nostre país i la seva gent en benefici de la construcció d’una societat més lliure i més segura, més pròspera i més justa.

I per fer aquesta feina tenim a homes i sobretot dones valentes i compromeses com Meritxell Batet.

Una dona dialogant.

Una dona treballadora.

Una dona amb experiència i capacitat provades.

Una dona per governar.

Meritxell, Ministra, tens la paraula.

About Miquel Iceta

President del PSC i Ministre de Cultura i Esport del Govern d’Espanya

Posted on dilluns 25 febrer 2019, in Intervencions públiques. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.