Pregunta al president

Pregunta al president de la Generalitat, 6.02.2019

[enllaç al vídeo]

Quines han estat les raons per modificar els dispositius de seguretat de la presidència i els expresidents de la Generalitat?

*******************

Jo no vull debatre sobre com s’ha d’organitzar la seguretat de la presidència i dels expresidents. Però sí volia aprofitar aquesta pregunta per demanar-li que el Govern prioritzi les polítiques de seguretat que atenguin les necessitats reals de la ciutadania.

Fa ben pocs dies vaig mantenir una reunió amb tots els sindicats policials i també amb la plataforma Mossos SOS i allà els plantejaven diverses qüestions. Algunes d’elles que són reivindicacions sindicals que tindran cabuda suposo en el Consell de la Policia, però també hi havia una preocupació que em veig amb la obligació de traslladar. La sensació d’un excés de càrrega de treball, la manca d’efectius i de recursos. De vegades també la sensació de manca de suport. També la fugida de policies cap a les policies locals. Conviu aquest sentiment que dins el cos de Mossos – com bé coneix el conseller – està molt estès, amb un increment de la percepció de la inseguretat entre la ciutadania.

Certament governar és prioritzar, és decidir, i des del nostre punt de vista la prioritat no era tant el reformar l’àrea de seguretat de la presidència sinó en tot cas l’àrea de seguretat ciutadana, és a dir, les polítiques públiques adreçades a millorar la percepció de seguretat de la ciutadania. I per tant ens agradaria molt que utilitzés la seva resposta, si no és molt demanar, per afirmar el compromís del Govern amb la ciutadania, l’esforç per recuperar com més aviat millor el nombre d’efectius que estaven previstos a les lleis i el compromís de suport a la ciutadania i als municipis per fer front a aquells brots d’inseguretat que han portat entre d’altres coses a la creació en alguns llocs de patrulles de seguretat ciutadana que considerem que no són la millor fórmula d’abordar aquesta qüestió. Per tant, president, jo no li discuteixo la capacitat d’organitzar com tingui per convenient els serveis de seguretat de la presidència però sí ens agradaria un major compromís explícit en favor de la seguretat ciutadana que és la de tots.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on dimecres 6 febrer 2019, in Intervencions públiques. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.