Pregunta al president

Pregunta al president de la Generalitat, Miquel Iceta, president del Grup Parlamentari Socialistes – Units per Avançar

Dimecres, 23 de gener de 2019

[enllaç al vídeo de la pregunta]

[enllaç al vídeo de la repregunta]

Molt honorable president de la Generalitat.

En resposta al compliment d’un mandat parlamentari vostè va convocar el 16 de novembre l’espai de diàleg. En aquests moments ja hem rebut la convocatòria per a la següent reunió el dia ú de febrer. I la meva pregunta és la següent: ha pres o pensa prendre alguna iniciativa per tal que els grups que no van participar en la primera reunió de l’espai de diàleg puguin fer-ho a la propera?

President, si no l’he entès malament vostè diu que els ha enviat la convocatòria. Però jo anava una mica més enllà. Atès que l’altra vegada també els van enviar la convocatòria i no van venir, li preguntava si vostè pensava emprendre alguna iniciativa, alguna conversa directa seva amb els presidents d’aquests grups, per tal d’intentar que a la següent reunió hi poguessin participar.

Nosaltres som un grup parlamentari que estem absolutament compromesos amb la via del diàleg, creiem que no hi ha una altra solució pels problemes que tenim plantejats com a país i pels problemes del nostre autogovern i el nostre finançament. Per tant estem interessadíssims en què la seva iniciativa tingui èxit. I ens fa l’efecte que si es limita només a enviar una convocatòria ens trobarem en l’escenari que ens vam trobar en la primera reunió de l’espai del diàleg. I és per això que volia animar-lo, conscient de la dificultat de la qüestió, a fer alguna cosa més que enviar formalment la convocatòria.

És molt important que el nostre país rebi senyals del nostre compromís col·lectiu, de les nostres institucions i també dels grups, en aquest diàleg polític.

Sabem que serà complex però no trobem una altra manera d’avançar. Si volguéssim fer, que nosaltres ho volem, un canvi en profunditat del nostre sistema institucional, del nostre autogovern, ha de partir d’una proposta sorgida d’aquesta cambra amb un suport mínim d’almenys dos terços dels seus membres. Això és impossible sense el concurs de la majoria, per no dir tots, els grups d’aquesta cambra. I en concret, i no li  vull amagar, la nostra preocupació perquè el primer grup de la cambra no hagi participat d’aquest espai pel diàleg i creiem que seria important que vostè fes una gestió concreta, prengués una iniciativa política, per tal de posar les condicions perquè aquesta participació fos possible.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on dimecres 23 gener 2019, in Intervencions públiques. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.