Pregunta al President

Pregunta del president del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar, Miquel Iceta, al president de la Generalitat, 19.12.2018

[enllaç al vídeo de la pregunta]

[enllaç al vídeo de la repregunta]

Gràcies, senyor President,

Molt honorable president, lamento reiterar la qüestió però ho faig amb un altre to i intenció que els representants d’altres grups parlamentaris. Efectivament divendres es celebra un Consell de Ministres a Barcelona i jo voldria saber quin serà el seu capteniment institucional en aquesta reunió tenint en compte que vostè ostenta la més alta representació de la Generalitat i que també és el representant ordinari de l’Estat a Catalunya.

Repregunta

Vull agrair-li la seva resposta el que passa és que entendrà que la consideri un pèl insuficient. Jo crec que estem en un moment molt delicat, i el desenvolupament d’aquesta sessió de control ho demostra, però també és un moment en el qual els màxims dirigents polítics hem de ser capaços d’arriscar. Arriscar és sortir de les zones de confort, arriscar vol dir estar disposat de veritat a un diàleg, que vol dir estar disposat a escoltar coses que no ens agradaran, a reconèixer que potser les condicions per avançar no són no només les òptimes però que poden ser molt difícils, però complir amb la nostra obligació. La seva és especialment delicada, perquè és veritat que la presidència de la Generalitat respon a una majoria parlamentària però des del punt de vista de la seva representació institucional ha de poder aspirar a representar el conjunt dels catalans i les catalanes. I, per tant, molta gent estarà esperant a veure què passa divendres. Jo espero que es pugui produir un contacte al més alt nivell entre els dos caps de Govern. Crec que és important que, coneixent uns i altres les posicions de partida que estan ben allunyades – vostè ha dit reiteradament de què vol parlar i el president del Govern d’Espanya vol parlar d’altres coses -. Jo recomanaria modestament i humilment que parlin de tot, però aconseguint que la represa de les relacions institucionals d’ambdós governs que va ser possible gràcies al canvi de govern a Espanya es mantingui i serveixi per arribar a acords. Alguns ja els hem vist però en voldríem veure més de cara al futur. Des del nostre punt de vista la relació bilateral està més que garantida amb el contacte que es pugui produir però tampoc voldríem deixar de banda la nostra preocupació per l’abandó per part dels representants de la Generalitat dels mecanismes multilaterals de relació. Necessitem tenir tots els ponts, tots els fils, deixar de cavar trinxeres i començar de veritat a construir els ponts necessaris.

 

About Miquel Iceta

President del PSC i Ministre de Cultura i Esport del Govern d’Espanya

Posted on dimecres 19 Desembre 2018, in Intervencions públiques. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.