Pregunta al president

PREGUNTA AL PRESIDENT DE LA GENERALITAT, 12.12.2018

[enllaç al vídeo de la pregunta]

[enllaç al vídeo de la repregunta]

Molt honorable president de la Generalitat, en primer lloc volia dir-li que ens felicitem i els felicitem com a Govern per l’acord al què han arribat amb els sindicats pel retorn de les pagues, era possible fer-ho i probablement les mobilitzacions són les que he ho han fet possible.

I ara va la pregunta: Molt honorable president, se sent vostè en condicions d’exercir les seves funcions com a president de la Generalitat respectant la Constitució i l’Estatut mentre no siguin reformats amb les majories i a través dels procediments establerts?

Repregunta:

Gràcies senyor president,

Amb la seva resposta ha demostrat que vostè difícilment pot ser el president de tots els catalans. La legitimitat de la presidència de la Generalitat rau en uns processos electorals emparats per la Constitució, l’Estatut i la LOREG, fora d’aquí no hi ha legitimitat possible.

Però miri, la pregunta tenia també el sentit d’intentar aplegar aquelles qüestions sobre les quals en han preocupat les seves actuacions o declaracions recents.

Una primera, vostè va posar en dubte l’actuació dels mossos d’esquadra sense cap prova ni sense haver reclamat primer cap investigació al respecte. Vostè es dedica a demanar als CDRs que apretin i després els envia els mossos per criticar els mossos quan actuen o  bé els demana que s’inhibeixin, creiem que no és la manera d’exercir la presidència.

També estem alarmats perquè ens hagi ofert com a sortida la via eslovena, però li diré, jo estic disposat a acceptar l’explicació que abans li donava a la companya Jèssica Albiach, però li demano un favor: als Balcans Catalunya mai hi troba cap exemple per avançar.

I en aquest sentit també, per a nosaltres només hi haurà una via, que és una via catalana basada en el diàleg, la negociació i el pacte. Diàleg, negociació i pacte Catalunya endins i també diàleg, negociació i pacte Catalunya enfora.

Vostè ha donat credibilitat, versemblança institucional, a entitats independentistes com el Consell per la república i aquesta república virtual a la què virtualment ens convida.

President, li torno a reclamar, o vostè cenyeix la seva actuació al marc legal vigent o no podrà comptar amb nosaltres per cap mena de diàleg, de negociació i de pacte.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on dimecres 12 Desembre 2018, in Intervencions públiques. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.