Pregunta al president

PREGUNTA AL PRESIDENT DE LA GENERALITAT, 21.11.2018

[enllaç al vídeo]

Gràcies senyor president,

Vull expressar en primer lloc la solidaritat amb les víctimes de l’accident de tren de Vacarisses i el nostre condol als familiars i amics de la víctima que hi va haver.

President, avui no li formulem cap pregunta concreta, volem compartir una reflexió i en tot cas conèixer quina és la seva opinió al respecte.

Ja ho vam fer divendres amb motiu de la celebració de la primera reunió de l’espai pel diàleg.

I aquesta és la nostra preocupació per agressions, actes de violència i intimidació que creiem poden amenaçar la nostra convivència.

Dissabte mateix, i li prego disculpes per endavant per utilitzar el seu exemple, el líder del Partit Popular de Catalunya, president d’un subgrup parlamentari d’aquesta Cambra, va veure com el seu vehicle era objecte d’un atac vandàlic. Em serviria qualsevol altre exemple, qualsevol altra persona, qualsevol altre acte d’intimidació, però agafo l’exemple perquè és recent i ens ajuda a situar de què estem parlant.

Què ens diu aquest incident? Ens diu que hi ha intolerància, que hi ha gent que no respecta les idees que no comparteix. I què ens estan dient els que han fet aquesta malifeta? Li estan dient al senyor Fernández, però ens ho diuen a tots, sabem qui sou, sabem com penseu, on viviu, quins són els vostres béns, i des de l’anonimat volem amenaçar-te i volem dir-te que no deixarem que t’expressis lliurement. Això és el que ens estan dient.

Ningú no nega que estem vivint una situació excepcional, però el que realment faria aquesta situació excepcional és que ens resignéssim a que els intolerants ens marquessin el pas. Que ens resignéssim a que la nostra convivència es veiés alterada per aquells que són incapaços d’acceptar que hi ha persones que no pensen com ells i elles, i per això nosaltres creiem, i ho hem dit des del primer moment, que actuacions com aquestes, incidents com aquests, requeririen per par de tots una resposta el més àmplia, contundent, unitària i ràpida. Aquest incident va succeir dissabte i encara no hem estat capaços de produir-la.

Mostrem la nostra preocupació sobre aquest tema i la volíem compartir amb vostè, Molt Honorable President, en aquesta sessió de control.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on dimecres 21 Novembre 2018, in Intervencions públiques. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.