Pregunta al president de la Generalitat

PREGUNTA AL PRESIDENT DE LA GENERALITAT, 24.10.2018

[enllaç al vídeo de la pregunta]

[enllaç al vídeo de la rèplica]

Gràcies, senyor president. Molt Honorable President, el passat  5 de juliol el Parlament va acordar encomanar-li la convocatòria dels presidents dels grups i subgrups parlamentaris per tal de constituir un espai de diàleg per facilitar acords sobre els grans temes de país. El passat 11 d’octubre la cambra va reiterar aquesta encomanda, instant-lo a realitzar-la en un termini de trenta dies. La pregunta és: senyor president, què està fent vostè per donar compliment a aquest mandat?

***********

Annuntio vobis gaudium magnum… Però després es diu el què, president! En tot cas, nosaltres estem en termini: té fins a mitjans del mes vinent per fer-ho. Però ens fa l’efecte, veiem en vostè un zel especial per temes que considera potser més propis o més propers. L’hem vist amb entusiasme –bé, o no tant– presentar el consell assessor sobre el Fòrum Cívic i Social, l’hem vist també amb entusiasme parlant del Consell per la República… Però en canvi no el veiem…, o potser és que ho està fent discretament, i m’agradaria conèixer-ho, saber si està treballant per una cosa que és un mandat parlamentari.

Nosaltres hem advertit algunes vegades que fer institucions que no tenen encaix a les nostres lleis té alguns riscos, entre altres coses erosionar el paper de les institucions que sí que estan reconegudes en el nostre marc legal. En tot cas, també l’hem vist, com…, per exemple, no assistir a la cimera del corredor mediterrani, o –abans ha estat esmentat– al lliurament dels premis Planeta. Ens fa l’efecte que vostè es preocupa només de mig país, i voldríem que ens desmentís, voldríem que ens digués: «No, no, és que les coses que estic fent no són conegudes.»

Nosaltres, la veritat, creiem que sense debat Catalunya endins, sense un diàleg entre les forces polítiques catalanes, no podrem avançar. I per tant hem de començar aquest diàleg, i la cambra l’ha emplaçat a vostè a iniciar-lo, aquest diàleg que parteix del respecte.

I aprofito aquesta pregunta també, senyor president, per apel·lar a la seva autoritat, la seva proximitat amb els CDR…, si us plau, per afavorir el respecte, el diàleg entre partits, que no assaltin seus de partits polítics. Jo crec que els podria aconsellar en aquesta direcció; seria un bon consell per a la república.

About Miquel Iceta

President del PSC i Ministre de Cultura i Esport del Govern d’Espanya

Posted on dimecres 24 Octubre 2018, in Intervencions públiques. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.