Pregunta al president

PREGUNTA AL PRESIDENT DE LA gENERALITAT

Parlament, 28 de juny de 2017

[enllaç al vídeo]

Gràcies senyora presidenta. Senyor president,

Jo pensava formular-li pràcticament en els mateixos termes la pregunta que li ha formulat el company Lluís Rabell. Però després d’escoltar les seves dues respostes segueixo convençut que la pregunta és adient.

La república de la que vostès parlen deu ser una república parlamentària. El Parlament deu ser la casa on els representants del poble expressen la seva sobirania i decideixen les voluntats, actuacions polítiques i prenen les seves decisions. Vostès han decidit que tot això que en diuen ‘procés’ es parli a molts llocs però mai en primer lloc al Parlament, que és on resideix la voluntat popular expressada a través de les urnes.

Jo li demano, no creu que seria molt millor, molt més respectuós amb les institucions del nostre autogovern, que els anuncis que vostès vulguin fer en el format que vulguin es produeixin en seu parlamentària?

***************

Senyor president,

Nosaltres hem anat al Tribunal Constitucional sempre en defensa dels nostres drets que vostès trepitgen i que volen seguir trepitjant a través de la reforma del reglament del Parlament, que li treu a la oposició aquelles prerrogatives i possibilitats que té per seguir controlant al Govern. I de control de l’actuació del Govern és del que estem parlant.

Vostès haurien de venir aquí a explicar el que fan. I li penso donar dues dades. Una: vam intentar que es creés una comissió d’investigació per parlar d’aquests temes, vostès l’han bloquejat. Però el més curiós: nosaltres li vam preguntar el 22 de setembre què estava fent per la independència i ens van dir que res, que tot el que feien ja estava contingut a la qüestió de confiança. Mesos després, al mes de maig, vam reiterar la pregunta i vostès ens remeten a la resposta que ens van donar el setembre passat. I, per tant, o una de dos: o no estan fent res, i això explicaria per què no tenen ni urnes, o estan furtant a la cambra informació crucial sobre el que vostès mateixos diuen que és la iniciativa política més important dels últims 300 anys de la història de Catalunya. I nosaltres, en defensa dels drets dels catalans, en defensa dels drets dels diputats, en defensa dels grups parlamentaris i de la seva actuació, recorrerem allà on calgui quan considerem que som trepitjats. I vostès, negant aquesta informació de forma sistemàtica, estan trepitjant un dels drets bàsics de la oposició parlamentària en aquest país.

About Miquel Iceta

President del PSC i Ministre de Cultura i Esport del Govern d’Espanya

Posted on dimecres 28 Juny 2017, in Intervencions públiques. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.