Pregunta al president

PREGUNTA AL PRESIDENT DE LA GENERALITAT

Parlament de Catalunya, 14.06.17

[enllaç al vídeo]

Gràcies, senyora presidenta,

Senyor president,

Ja sap que el nostre grup no es resigna a que els grans anuncis i els debats s’hagin de produir en seu parlamentària i no fora d’aquesta. Vostè divendres va anunciar que farà determinades coses, i nosaltres el que voldríem preguntar –vostè ho ha dit també fora de la Cambra- que aviat se sabran els detalls pels quals es regirà aquesta iniciativa política seva. La meva pregunta és ben senzilla: per què no es produeix immediatament una entrada per registre del text legal en el que es pensa emprar la convocatòria del referèndum que vostè va anunciar?

*********************

Gràcies senyora presidenta, senyor president,

Ara si que m’ha confós del tot. Però que no hem dit tantes vegades que el Tribunal Constitucional no compta? Que no hem dit tantes vegades que el que diguin els tribunals ens és igual? M’està dient que no porten aquesta llei -vostè, els grups o qui sigui, perquè qui ha dit en públic que ja té els detalls és vostè- senzillament perquè els hi fa por quina pugui ser la reacció dels tribunals o del Tribunal Constitucional que vostès mateixos ens van dient que no els faran cas?

La veritat, no els entenc. I em sap greu que utilitzin una i una altra vegada la pobra Comissió de Venècia, la Comissió Europea per a la Democràcia a partir del Dret, que diu que només es poden convocar referèndums d’acord amb la Constitució o d’acord amb una llei que estigui d’acord amb la Constitució. I aquest és el problema.

Senyor president vostè només en té un de problema. Que vostè s’ha compromès a fer una cosa que vostè no pot garantir ni està en condicions de fer.

I molt parlar de mandat democràtic. El mandat democràtic, si no estic mal fixat, el donen les urnes. M’he llegit amb molta atenció el programa electoral de Junts pel Sí i de la Candidatura d’Unitat Popular. No he sabut trobar el referèndum que ara vostès diuen que és imprescindible. On està el mandat democràtic?

I ara ens diuen que s’assemblarà el més possible a unes eleccions. S’assemblarà el més possible al 9N de 2014? Repetirem un procés de consulta que després no tindrà l’eficàcia política i jurídica que realment es diu perseguir?

Senyor president, nosaltres no veiem viable el seu camí. Respectem la seva posició, respectem les nostres institucions. Però li demanem, un cop més, que no treguin les institucions catalanes fora de la legalitat.

 

About Miquel Iceta

President del PSC i Ministre de Cultura i Esport del Govern d’Espanya

Posted on dimecres 14 Juny 2017, in Intervencions públiques. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.