Pregunta al president, 17.05.17

PREGUNTA AL PRESIDENT DE LA GENERALITAT

PALAU DEL PARLAMENT, 17.05.17

[enllaç al vídeo]

Gràcies, senyora presidenta.

Molt Honorable senyor president,

Fa pocs dies la majoria parlamentària que dóna suport al seu govern va denegar totes les compareixences i tota la documentació sol·licitada pels grups de l’oposició en la comissió d’investigació sobre les actuacions del govern per preparar la secessió de Catalunya de la resta d’Espanya. Així mateix la majoria va denegar la compareixença d’experts en la proposta de reforma del Reglament. Quina opinió té sobre l’amputació de la tasca de l’oposició i l’opacitat de l’actuació del govern pel que fa al procés independentista?

********************

Senyor president, les decisions de la majoria que li dóna suport són injustificables. Si el nostre reglament habilita la creació de comissions d’investigació fins i tot en contra del criteri de la majoria, el que no es pot és cometre un frau de reglament evitant que aquestes comissions puguin realitzar la seva funció. No es pot arribar a la independència i construir un nou país començant per bloquejar l’acció de l’oposició. No es pot acusar a d’altres institucions de manca de qualitat democràtica si en el Parlament de Catalunya es limita el paper de l’oposició.

Senyor president, el nostre grup ha demanat un i altre cop que se li faciliti informació sobre les actuacions concretes del seu govern i sobre la feina de preparació de la llei mal anomenada de transitorietat jurídica. El seu govern, en aquesta qüestió, està essent tot menys transparent. Quan les coses es preparen o es fan d’amagat és perquè hi ha consciència de que no s’està obrant bé. Vostè es va comprometre a mantenir les institucions catalanes en el marc de la legalitat però, senyor president, el Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya ja va advertir per unanimitat que la Generalitat, i cito el seu recent dictamen sobre el projecte de pressupostos, no té potestat de regular ni de convocar una consulta referendària sobre el futur polític de Catalunya.

No ens estranya que es vulgui amagar fins al darrer moment possible l’anomenada llei de desconnexió perquè, en la mesura que contravingui el marc constitucional, serà immediatament suspesa i posteriorment anul·lada pel Tribunal Constitucional.

President li prego, no limiti el paper de l’oposició, proporcioni tota la informació sobre el procés i, sobretot, mantingui les institucions catalanes en el marc de la legalitat tal com s’hi va comprometre en el debat d’investidura. És la seva obligació i és pel bé de Catalunya.

About Miquel Iceta

President del PSC i Ministre de Cultura i Esport del Govern d’Espanya

Posted on dimecres 17 Mai 2017, in Intervencions públiques. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.