Pregunta al president

[enllaç al vídeo]

Gràcies, senyora presidenta,

Molt Honorable senyor president de la Generalitat,

En la passada sessió de control li vaig preguntar si tenia previst anar a la reunió de la Conferència de presidents quan fos convocada. Em va dir que no, que això era autonomisme ranci. Li vull recordar que vostè no només representa els independentistes. Vostè també representa la majoria de catalans que no van votar opcions independentistes. Gent que paga els seus impostos i té dret que vostè defensi els seus interessos a tot arreu, en tot moment, i en especial a les institucions de les que forma part.

Avui hem sabut que, en canvi, el Govern sí participarà en la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera. No cal dir que ens n’alegrem. El vicepresident anirà a defensar els interessos dels catalans i les catalanes, anirà a defensar el marge financer de la Generalitat, el sostre de despesa i la modulació de l’esforç de reducció del dèficit. Sap que hi trobarà suports, els de la generalitat valenciana i el Govern de les Illes i altres Comunitats Autònomes.

Senyor president, no creu que aquesta hauria de ser sempre la línia de conducta del seu govern. Participar, cercar complicitats i intentar fer avançar els interessos del país en tots els instruments multilaterals sense menys tenir la necessària relació bilateral?

 

********

 

Sr. president, aquest mateix matí la meva companya Meritxell Batet preguntava a vicepresidenta del govern en la sessió de control al Congrés sobre la necessitat d’avançar en el camí del diàleg, la negociació i el pacte. Li demanava passar dels gestos a l’acció. Li demanava obrir la perspectiva de la reforma constitucional.

Com vostè sap nosaltres no compartim la política de falses dreceres, el problema que tenim no es resoldrà de forma unilateral ni saltant-se la llei.

Li dic això perquè ahir un diari català, l’ARA, tenia el següent titular de portada: “Pressupostos 2017. Junqueras gestionarà la partida oculta del referèndum”. Fa dies que es parla d’un projecte en el que figura una partida per ser impugnada i una altra, amagada, per intentar fer el que tothom sap que no es pot fer. Em recorda les declaracions del seu antecessor quan va dir: “Hem d’enganyar l’Estat”.

Sr. president, l’aposta pel diàleg és incompatible amb iniciatives unilaterals i il·legals. Li demano en nom del meu grup que ho tingui ben present si el que vol és, de veritat, defensar els interessos de Catalunya, i de tots els catalans i les catalanes.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on dimecres 30 Novembre 2016, in Intervencions públiques. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.