Pregunta al president de la Generalitat

PREGUNTA PARLAMENTÀRIA AL PRESIDENT DE LA GENERALITAT

 

Moltes gràcies, senyora presidenta.

Molt Honorable senyor president de la Generalitat,

Em podria confirmar o desmentir la informació segons la qual vostè no pensa participar en la propera reunió de la Conferència de Presidents i quines són les raons en les que es basa la seva decisió?

****************

Sr. president, vostè, segons l’Estatut, té la més alta representació de la Generalitat i és representant ordinari de l’Estat a Catalunya. I, segons la Llei de la presidència de la Generalitat i del govern, a vostè li correspon, en exercici de la més alta representació de la Generalitat, “mantenir les relacions amb les autoritats de les institucions de l’Estat, de les comunitats autònomes i dels ens locals, i de llurs administracions públiques, i també amb les autoritats de l’àmbit internacional”. I, en representació de l’Estat li correspon “demanar la col·laboració a les autoritats de l’Estat que exerceixen funcions públiques a Catalunya”.

President, necessita vostè que li recordi que vostè és la màxima representació dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya, que vostè representa tots els catalans i catalanes? Vostè no representa només els i les independentistes. I vostè té l’obligació de representar tothom, de vetllar pels interessos dels catalans i les catalanes, l’obligació de vetllar pels interessos del país. Vostè ha de complir la llei que regula la presidència de la Generalitat.

Vostè no té dret a faltar a les seves obligacions. Vostè ha de defensar els interessos del país on calgui. I la conferència de presidents és un àmbit adient per portar les demandes i les propostes catalanes. Especialment si s’ha de parlar de finançament.

Li recordo que estem parlant de la sisena conferència de presidents. A les cinc anteriors hi ha participat sempre el president de la Generalitat. Ho van fer Pasqual Maragall, José Montilla i Artur Mas.

Sabem que la revisió del sistema de finançament autonòmic hagués hagut d’entrar en vigor a l’inici del 2014, però d’aquí no se’n pot despendre la idea de que no cal revisar-lo mai més, o que no ens importa com es faci?

Algú ha de parlar en nom de Catalunya a la conferència de presidents. I aquest algú és vostè. És la seva obligació. I si no se sent capaç de defensar els interessos de Catalunya deixi que ho faci un altre, perquè vostè no té dret a deixar Catalunya sense veu als llocs on cal defensar els nostres interessos. Rectifiqui, senyor president, és la seva obligació i és en bé de tots.

 

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on dimecres 9 Novembre 2016, in Intervencions públiques. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.