Res no habilita una majoria parlamentària a situar-se fora de la legalitat

Miquel Iceta: “Res no habilita una majoria parlamentària a situar-se fora de la legalitat”

Miquel Iceta adverteix que la votació les conclusions de la comissió d’estudi sobre el procés constituent promou l’enfrontament directe de les institucions de la Generalitat amb el Tribunal Constitucional

El president del Grup Parlamentari Socialista, Miquel Iceta, ha assegurat avui que “res no habilita una majoria parlamentària per situar-se fora de la legalitat”, en referència a la intenció dels grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP de sotmetre a votació les conclusions de la comissió d’estudi sobre el procés constituent en el ple. Durant la sessió de control al president, Miquel Iceta ha preguntat al president Puigdemont si troba adequat promoure un enfrontament directe de les institucions de la Generalitat amb el Tribunal Constitucional i ha assegurat que “res no habilita una majoria parlamentària a situar-se fora de la legalitat”.

“Les institucions catalanes ho són del conjunt de la ciutadania i cap majoria política té dret a posar en risc unes institucions que ho són de tots els catalans”, ha destacat el líder dels socialistes catalans, que ha reiterat el rebuig del grup a qualsevol iniciativa de caràcter unilateral o il·legal.“Vàrem ser els catalans els que decidirem que una reforma de l’Estatut requeria del suport de 2/3 de la Cambra. Semblaria, doncs, que és més fàcil derogar l’Estatut que reformar-lo. Com és possible que per majoria inferior als 2/3 es decideixi canviar l’actual Parlament per una Assemblea constituent? Com és possible afirmar que a partir d’un determinat moment desapareix la divisió de poders i les decisions del Parlament i de l’Assemblea constituent ja no han de sotmetre’s a cap mena de control, suspensió o impugnació per part de cap altre poder, jutjat o tribunal?”, s’ha preguntat.

“Ningú no està ni ha d’estar per sobre de la llei en un Estat de dret”, ha subratllat Miquel Iceta, per qui “l’aprovació d’aquestes conclusions no produeix cap altre efecte concret que no sigui l’enfrontament amb el Tribunal Constitucional”. “Senyor president, no s’havia compromès vostè davant la Cambra a no posar mai les institucions catalanes fora de la llei? No ho acabarem fent avui?”, ha conclòs.

Aquí pots accedir a la intervenció del president del Grup Parlamentari, Miquel Iceta, en el debat posterior sobre les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on dimecres 27 Juliol 2016, in Intervencions públiques. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.