Pregunta al president de la Generalitat

PREGUNTA AL PRESIDENT DE LA GENERALITAT (4.05.16)

Gràcies, senyora presidenta,

Sr. president,

Ahir el nostre grup parlamentari va assistir a la reunió convocada per vostè per fer front a la situació creada pel recurs presentat davant del Tribunal Constitucional pel govern del PP contra part de la llei 24/2015. Vàrem escoltar les seves propostes, les d’entitats socials, les dels alcaldes i alcaldesses, entitats municipalistes, centrals sindicals i els grups parlamentaris. Tots ens vàrem comprometre a treballar en la recerca de solucions als problemes concrets. Però sempre queda el dubte sobre si paraules i fets aniran de la mà i si ho faran amb la suficient celeritat.

Aquest era el dubte també que tenien les entitats que varen participar en el ple sobre emergència social celebrat ja fa set setmanes. La Plataforma Pobresa Zero i Justícia Global ens han fet arribar a tots una carta expressant la seva inquietud. I per això li pregunto, com té previst el govern donar compliment als molts acords aprovats en aquell Ple?

**************************

Gràcies, senyora presidenta,

Senyor president,

Intento sempre que les meves preguntes tinguin més un caràcter d’impuls a l’acció de govern que d’oposició pura i dura. I el vull creure quan manifesta la voluntat de complir els acords del ple, molts dels quals va votar també el grup parlamentari que li dóna suport.

Només podrem comprovar la seva voluntat real de complir moltes de les resolucions d’aquell ple quan el seu govern hagi presentat a la cambra el projecte de pressupostos.

Però hi ha qüestions que no requereixen que s’hagin aprovat els pressupostos.

Per exemple, en dos mesos s’havia de crear la Comissió de Seguiment dels acords del ple d’emergència social. Certament, encara falta una setmana per tal que acabi el termini, però esperem que la nostra pregunta d’avui ajudi a complir el compromís.

He parlat del recurs contra la llei 24/2015, aprovada el 29 de juliol passat, però el cert és que encara no s’havia produït el corresponent desplegament reglamentari.

Tampoc no hem vist l’informe de reversió de retallades en atenció primària en salut, i el termini venç en pocs dies.

Tampoc sabem res del desplegament de la llei i del pacte sobre la infància, i estem a pocs dies d’esgotar el termini compromès.

Sr. president, som i serem els primers en acompanyar-lo en l’esforç de reivindicar, però també volem ser els primers en reclamar-li aquelles qüestions que només depenen de vostè.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on dimecres 4 Mai 2016, in Intervencions públiques. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.