Pregunta al president de la Generalitat

PREGUNTA AL PRESIDENT DE LA GENERALITAT (20.04.16)

Gràcies, senyora presidenta.

Molt Honorable senyor president, creu vostè que en els 15 mesos que suposadament queden de legislatura es pot dur a bon port el pla de govern que va presentar ahir?

***************************

Miri, senyor president, en aquest ple del Parlament debatrem els seus dos primers projectes de llei. I vostè ahir en va anunciar 45.

45 projectes de llei no lliguen gens amb 15 mesos de legislatura. En 15 mesos es proposa fer el que els governs d’Artur Mas feien en tres anys.

Com vostè sap sempre hem criticat la perspectiva d’una legislatura molt breu i també hem considerat inviable el full de ruta que la guiava.

Ahir, en conèixer el seu pla de govern vàrem pensar que potser la legislatura no seria tan breu i que, d’alguna manera, la desconnexió, aquest eufemisme d’independència, quedava en un segon pla.

Li admeto que potser vàrem confondre desitjos amb realitat.

Però deixi’m que li digui que molta gent agrairia un canvi de ritme, una reconsideració d’objectius i estratègies, una major transversalitat en els plantejaments. Més acords i menys divisió.

President, han passat 100 dies i encara no hi ha data per a la presentació dels pressupostos.

Veiem discrepàncies en el si del govern, com les motivades pel projecte del Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou o els concerts amb escoles que segreguen per sexe.

Veiem com els manquen suports parlamentaris suficients en debats en ple i en comissió.

Creiem que l’objectiu del seu full de ruta és incompatible amb l’estabilitat i rigor exigibles a l’acció de govern que Catalunya necessita.

De fet creiem que el seu full de ruta és incompatible amb el pla de govern que vostè va presentar ahir.

Però, president, crec que els ciutadans no volen que jutgem intencions, no volen que ens deixem endur per prejudicis, sinó que volen veure resultats.

I per assolir molts dels resultats concrets que vostè va fixar ahir com a objectius, podrà comptar amb els socialistes sempre que no posi per davant un full de ruta que no compartim.

President, aquesta tarda, cent dies després d’haver estat elegit president, vostè es reuneix amb el president Rajoy. M’hagués agradat que vostè hagués cridat els líders polítics per compartir objectius i estratègia. No hi tenia cap obligació, però crec que hagués estat un encert.

En tot cas, em permeto recomanar-li que en la seva entrevista, que esperem sigui profitosa, cerqui acords pels objectius concrets del seu pla de govern i deixi de banda un full de ruta pel que no trobarà en el president Rajoy cap mena de suport.

About Miquel Iceta

President del PSC i Ministre de Cultura i Esport del Govern d’Espanya

Posted on dimecres 20 Abril 2016, in Intervencions públiques. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.