Pregunta parlamentària al president, 16.03.16

Pregunta de Miquel Iceta al president Puigdemont

16 març 2016

Gràcies, senyora presidenta,

Senyor president,

L’atur, la precarietat laboral, l’augment de les desigualtats i la pobresa són els principals problemes dels catalans i catalanes. També haurien de ser el centre de les nostres actuacions.

El grup socialista ha interpel·lat i preguntat al Govern sobre aquests temes en diverses ocasions, en vam parlar extensament al ple específic de la setmana passada, i demà presentem una moció en la que concretament li demanem el compromís per impulsar un Pacte pel Treball.

Senyor president,

Quina és la seva opinió i el seu compromís al respecte?

________________

Senyor president, creiem en aquests temes cal passar de les paraules als fets, de les promeses a les decisions i a les actuacions. Hi ha coses que no poden esperar.

El nostre grup ha estat sempre defensor i en moltes ocasions impulsor de grans pactes transversals i de país. I un gran Pacte pel Treball sens dubte és, més que necessari, imprescindible. I per això no cal esperar 16 mesos.

La resolució del grup socialista aprovada al Ple de la setmana passada diu: “El Parlament de Catalunya insta el Govern a reiniciar els contactes amb els agents econòmics i socials per establir les bases d’un diàleg social que permeti acordar les reformes i directrius per fer possible un model de desenvolupament sostenible social, econòmica i mediambientalment. Un acord que posi l’accent en el nostre teixit industrial i que tingui com a objectiu la reactivació econòmica al servei d’una ocupació de qualitat i amb drets. Un model econòmic basat en el coneixement i la innovació, i no pas en la precarietat laboral i la devaluació salarial.”

Sr. president, a les Illes Balears, la presidenta Armengol ha impulsat amb els agents econòmics i socials l’establiment d’un gran pacte per la competitivitat, l’ocupació de qualitat i el progrés social. Els nostres veïns assenyalen el camí a seguir en una qüestió transcendental.

És per això que li demanem que prengui el compromís i el del govern en l’impuls a un “Pacte pel Treball”, que reprengui l’empenta de l’”Acord estratègic”.

Que impulsi la creació d’una taula amb agents econòmics i socials i ens posem a treballar tots plegats per un nou model productiu, pel diàleg social i per la creació d’ocupació i la millora de les condicions laborals.

Moltes gràcies, senyor president.

About Miquel Iceta

President del PSC i Ministre de Cultura i Esport del Govern d’Espanya

Posted on dimecres 16 Març 2016, in Intervencions públiques. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.