Pregunta al president de la Generalitat

President, baixant el to, una pregunta molt senzilla: a 81 dies del 27 de setembre, pensa presentar-se a la reelecció?

Senyor Iceta, amb la mateixa brevetat, i també baixant el to, això no és el que jo respondré avui al Parlament de Catalunya, i no li oferiré aquesta resposta a vostè.

********

President, jo crec que em mereixia una resposta una mica més concreta!

Però,… a qui li hauria de fer la pregunta? A Òmnium, a l’ANC, a ERC, a la CUP? Qui ho porta tot això? Vostè ha deixat aquesta decisió en mans de gent que ja ha dit que no el vol. De fet, no volen a cap polític en actiu.

Vostè és el principal responsable del desgavell en que s’ha instal·lat la política catalana. És vostè qui ha pretès donar un caràcter plebiscitari a les eleccions. És vostè qui s’ha embarcat en la negociació de successius fulls de ruta, cada cop més il·lusoris i cada cop amb terminis de caducitat més breus.

És vostè qui va voler difuminar la seva responsabilitat decidint dates electorals i modalitats de participació amb entitats molt respectables però que no han provat fins ara la seva representativitat a les urnes.

President, els catalans mereixen que se’ls digui la veritat, que no se’ls proposin instruments condemnats al fracàs, que no se’ls digui que un procés és ràpid, sòlid i segur quan no ho és, que se’ls ofereixin opcions clares, encapçalades a ser possible per persones i organitzacions a les que puguin exigir responsabilitats.

A 81 dies de les eleccions, amb l’agost pel mig, massa incògnites, massa incerteses, però una única responsabilitat, la seva.

President, contràriament al que alguns diuen, Espanya pot i ha de canviar. Mirin, els hi ofereixo una frase d’un valencià, president de la Generalitat: “Avorrisc el victimisme, però més la injustícia”.

Trobarem molts aliats per resoldre injustícies, de fet, contràriament al que alguns diuen, Espanya pot i ha de canviar. De fet està en marxa ja el debat sobre la reforma constitucional. Ho podem llegir en els diaris d’avui, ho està treballant el PSOE, també Podemos i Ciudadanos.

Però, més concret, per no fugir d’estudi, estem veient ja canvis en marxa a moltes Comunitats Autònomes. Entendrà que destaqui l’Aragó, el País Valencià i les Illes. Vaig escoltar en directe els propòsits dels meus amics i presidents Javier Lambán i Ximo Puig, i de la presidenta Francina Armengol.

L’insto a millorar les relacions amb aquestes Comunitats, per impulsar el canvi de tota Espanya, per obtenir un nou finançament, per col·laborar estretament en matèria de llengua, educació i cultura, en inversions estratègiques, en el Corredor Mediterrani,…

President, son moltes les coses que poden i han de canviar. I nosaltres, entre la independència i la transformació de l’Estat no tenim cap dubte.

About Miquel Iceta

President del PSC i Ministre de Cultura i Esport del Govern d’Espanya

Posted on dimecres 8 Juliol 2015, in Intervencions públiques. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.