Un Congrés emocionant

scoopit_mi_petitAvui l’actualització del meu Diari a Internet recull els articles que he considerat més rellevants de les darreres dues setmanes i, molt especialment, els articles referits al Congrés extraordinari del PSC celebrat ahir. Aprofito per anunciar que aquesta serà la darrera actualització del meu Diari fins el setembre i com sempre us recordo que gairebé cada dia recomano articles a través del meu Scoop.it, de Twitter, del meu perfil i pàgina a Facebook, i del recopilatori Alternatives.

endavant_socialistes

Abans de començar, aquí teniu la meva intervenció a la cloenda del Congrés i la composició de la nova Comissió Executiva del PSC. En el meu web de campanya trobareu els materials de la meva candidatura a la primera secretaria del PSC.

RECULL D’ARTICLES (ordenats de més recent a més antic):

miquel_congres

ZW 402 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí. Aquí hi trobareu tots els ZONA WEB.

Govern Obert
http://opengov.cat/ca/

Govern Obert és un projecte iniciat per Concha Catalan i Martin Virtel, que va comptar amb la col·laboració inicial de Sebastiano Giorgi, per promoure la transparència del Govern català. A la web podem trobar diverses visualitzacions dels organigrames de cada departament i es publiquen històries analitzant aquesta informació.

La iniciativa sorgeix a partir d’una trobada dels impulsors en un hackathon sobre periodisme de dades i de la seva inquietud per fer més intel·ligible l’organigrama de la Generalitat de Catalunya. Les visualitzacions que ofereix el projecte dels diferents departaments de la Generalitat deriven de l’arxiu XML que es troba al portal Dades Obertes gencat (2013.04.26). A través del scraping es genera la relació de dades que mostra la web. El codi i les dades (csv o json produïts amb python) estan disponibles a GitHub perquè puguin ser utilitzats per altres programadors i millorar el projecte.

La voluntat del projecte és també assenyalar elements que poden sorprendre de l’organització departamental de la Generalitat de Catalunya. Per aquest motiu, hi ha habilitada una zona de comentaris on es registren aquests elements. D’altra banda, el treball periodístic del projecte se centra a analitzar i relatar els aspectes més destacats de la pròpia funció de l’Administració i la seva estructura.

En aquesta presentació en la sessió de treball de Govern Obert en Periodisme de dades al CCCB trobareu més informació. El projecte busca col·laboracions i es realitza de forma totalment voluntària, sense finançament.

També es pot seguir l’activitat relacionada amb la iniciativa al seu perfil de Twitter.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 20 Juliol 2014, in Anotacions. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.