Temps de reconstrucció

scoopit_mi_petitAvui l’actualització del meu Diari a Internet recull els articles sobre diverses qüestions que han estat presents en el debat públic d’aquestes dues darreres setmanes.

Vaig de bòlid, disculpeu si us plau errors i omissions. Diumenge passat no vaig fer l’habitual actualització d’aquest Diari i, a més, vaig haver de prendre de matinada una decisió important: vull esdevenir, si els meus companys i companyes ho volen, el proper primer secretari del PSC. No sé si al llarg de les properes setmanes podré actualitzar el Diari. Però intentaré cada dia recomanar articles a través del meu Scoop.it, de Twitter, del meu perfil i pàgina a Facebook, del recopilatori Alternatives.

Abans de res, necessito recollir 2.000 avals de militants socialistes. Podeu adreçar-vos a aquest correu electrònic, descarregar-vos l’imprès per avalar-me (que haureu d’imprimir, omplenar i entregar a qualsevol local del PSC) o visitar el web de la meva candidatura.

ARTICLES SOBRE EL RELLEU AL CAPDAVANT DEL PSC:

OPINIONS DE MIQUEL ICETA:

ARTICLES SOBRE L’ABDICACIÓ DE JOAN CARLES I I LA PROCLAMACIÓ DE FELIP VI:

ARTICLES SOBRE POLÍTICA CATALANA I SOBRE EL DEBAT AL VOLTANT DE L’ENCAIX ENTRE CATALUNYA I LA RESTA D’ESPANYA:

ARTICLES SOBRE LA SITUACIÓ POLÍTICA ESPANYOLA:

ARTICLES SOBRE LA SITUACIÓ ECONÒMICA ESPANYOLA:

ARTICLES SOBRE POLÍTICA EUROPEA:

ARTICLES SOBRE POLÍTICA INTERNACIONAL:

ARTICLES PER REFLEXIONAR:

Arribats a aquest punt vull aprofitar per anunciar el “Tercer seminari sobre xenofòbia, populisme i extremisme ideològic“, organitzat per la Fundació Rafael Campalans.

En l’apartat de recomanacions de llibres, podeu llegir els articles “Polièdric Bohigas” de Blanca Cía i “Piketty y los ruidos” de Joaquín Estefanía. D’altres recomanacions més personals: el llibre de converses “Homonots” de Francesc Soler publicat per Angle editorial, el llibre “Economia d’una Espanya plurinacional” de Francesc Trillas, Josep M. Vegara, Antoni Zabalza, M. Antònia Monés i Montserrat Colldeforns, publicat per Edicions Els Llums, del que podeu llegir l’article de Francesc Trillas “Idees força del llibre “Economia d’una Espanya plurinacional: raons federals cap a una Europa sense fronteres””, el llibre “El federalismo. La libertad protegida, la convivencia pactada”, de José Antonio Piqueras, publicat per Cátedra, del que podeu llegir aquesta crítica, i, molt especialment, el llibre de Ramón Jáuregui, “El país que seremos. Un nuevo pacto para la España posible”, editat per Turpial, i del que podeu descarregar-vos l’índex i el pròleg de Joaquín Almunia.

“Perles” del programa del Polònia emès el 18 de juny, resum crític realitzat per Núria Iceta. Podeu trobar-les totes aquí, amb imatges, vídeos i tot.

[PERLA] Un esport d’alt risc aquest de sentir els pensaments i no el que es diu… aiiii.

[LA PICADA D’ULLET] Tret de sortida de la curs per succeir Pere Navarro. Molt fan del dorsal de Joan Ignasi Elena, el 1714, hahaa. Ara que el tret, pròpiament dit, li surt a Navarro per la culata.

[L’ESTÀVEM ESPERANT] Balman & Monti es posen a fer trucades a veure qui troben per 1r secretari: és una bona oferta, la permanència que cal superar no és molt alta…. diuen.. però ni així… caldrà recórrer a la solució d’emergència i trencar el vidre?

[MALAGUANYAT] La metàfora de les balances fiscals aplicada a l’economia familiar.

[LA IMATGE DE LA SETMANA] Els reis partint-se la caixa amb El jueves.

[EL MEU GAG PREFERIT] Jorge Fernández Díaz, tan orgullós ell de les seves mesures contra la immigració [13/6/13] Surrealista el qüestionari de Rajy i Soraya als immigrants que demanen els papers. Moooooolt difícil, a menys que compris un pis, és clar, perquè llavors l’únic paper que importa és el de la hipoteca.

[QUE FORT] Les primes que De Guindos promet als jugadors de la selecció espanyola… sort que mira, al final ens ho hem estalviat.

[SURREALISTA] El sopar a 4 entre Pere Navarro, el follet del federalisme, Duran i Lleida i la fada de la tercera via. Ah, i de Meg Ryan només n’hi ha una, gràcies.

[LES CATALINES] En un poc afortunat episodi en què segresten el miniWert per demanar com a rescat la llei de reforma educativa. Pfff.

[LA FRASE DE LA SETMANA] President Mas: “Esteu fins als collons del Tricentanari? Doncs que no us passi res” Autoparòdia! Bona, comissari, bona!

ZW 397 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí. Aquí hi trobareu tots els ZONA WEB.

Crític, nou projecte de periodisme independent d’investigació 
http://www.sentitcritic.cat/

Un nou projecte de periodisme independent està revolucionant la xarxa aquests dies a través de l’etiqueta #sentitcritic. Crític, més enllà d’un projecte periodístic, vol ser una empresa cooperativa, ja que els seus impulsors, Roger Palà, Sergi Picazo i Joan Vila, membres del projecte de l’Anuari Mèdia.cat, impulsat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils, aposten per un format empresarial de gestió democràtica, amb participació econòmica equitativa dels socis, autonomia i integrat en l’àmbit de l’economia social i solidària.

La publicació té un equip de col·laboradors regulars, que elaboraran una part important dels reportatges d’investigació: Marc Andreu, Laia Altarriba, Xavier Alegret, Marc Font i Núria Vilà.

Una cinquantena de socis col·laboradors, dels quals en formo part, d’àmbits socials, polítics i culturals molt diversos, hem aportat el capital inicial al projecte. Els socis col·laboradors formarem part del consell editorial i tindrem el 40 % dels vots en l’assemblea general anual de la cooperativa. El 60 % restant dels vots recaurà sobre els socis de treball, que seran els responsables finals de tots els continguts. A més a més, una trentena d’analistes aportaran de forma puntual continguts a Crític.

Un altre punt interessant del projecte és que part del finançament necessari s’aconsegueix a través de l’aportació econòmica dels futurs lectors i lectores en una campanya de microfinançament que encara està activa.

El número zero de la publicació apareixerà el proper mes de setembre. A partir d’aleshores s’anirà publicant ja de forma regular. Mentre arriba, podeu seguir l’activitat a través del seu perfil de Twitter i/o la pàgina de Facebook.

ZW 398 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí. Aquí hi trobareu tots els ZONA WEB.

Seminari «Primarias abiertas, partidos abiertos»
http://foromasdemocracia.com

L’Instituto de Derecho Interparlamentario de la Universitat Complutense de Madrid i el foro+democracia han organitzat, el proper dimarts 24 de juny a les 17:30h, el Seminari «Primarias abiertas, partidos abiertos» en el que participaran diferents experts del món acadèmic, la comunicació política, la societat civil, i responsables de partits polítics.

El Seminari, que tindrà lloc al Col·legi d’Enginyers de Camins (c/Almagro, 42), està plantejat de manera que sigui molt participatiu entre tots els assistents, donat que bona part de la sessió estarà dedicada al debat i la conversa per poder recollir les diferents aportacions. La presentació del Seminari estarà a càrrec de Joan Navarro i Josep Maria Castellà. I aquest és el programa previst:

17:30h Partits polítics i primàries. Modera: Rafa Rubio (UCM).

 • Lourdes Muñoz (PSC).
 • Reyes Montiel (EQUO).
 • José Luis González Quirós (VOX).
 • Marc Rius (ICV).
 • Juan Luis Fabo (UPyD).
 • Víctor Sahuquillo (PSOE-PSPV).

19:30h La societat civil davant de las primàries. Modera: Miguel Ángel Gonzalo.

 • Beatriz Talegón (Foro Ético).
 • Fernando Galindo (Iniciativa Abierta).
 • Salvador Llaudes (CC/ Europa)
 • Miguel Pérez Moneo (UB).
 • Representante del Movimiento por la dignidad.

20:45h Conclusions:

 • Antoni Gutiérrez-Rubí (assesor i consultor polític).
 • José Antonio Gómez Yañéz (UCIII).

Podeu seguir la informació associada a través de Twitter: @mas_demo

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 22 Juny 2014, in Política. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.