Necessito 2.000 avals!

CONTACTE PEL PROCÉS DE RECOLLIDA D’AVALS: avals.miqueliceta@gmail.com

Després de la renúncia de Pere Navarro a la primera secretaria del PSC, i havent conegut ahir la decisió de Núria Parlon de no presentar la seva candidatura per substituir-lo, he decidit, si obtinc els 2.000 avals necessaris, presentar la meva candidatura per esdevenir primer secretari del partit.

Ho vaig dir ahir davant els meus companys i companyes del Consell Nacional: estic disposat al que calgui per ajudar a la reconstrucció del PSC en un moment especialment difícil, en el que s’acumulen resultats electorals negatius, fortes tensions polítiques, socials i nacionals, unes grans incerteses pel que fa al futur de les relacions entre Catalunya i la resta d’Espanya, i una crisi econòmica amb les seves greus conseqüències en termes d’atur, desigualtats i pobresa.

Crec que els ciutadans i ciutadanes de Catalunya i, molt especialment, els treballadors i treballadores, les classes populars, les dones, la gent gran i els joves, necessiten un Partit Socialista fort, que defensi els seus interessos, es faci ressò de les seves esperances i neguits, i contribueixi a combatre les polítiques d’austeritat que perjudiquen tant la recuperació econòmica com la creació de llocs de treball.

Els militants i simpatitzants socialistes em coneixen prou bé. Podeu trobar les meves idees en dues intervencions públiques especialment rellevants. la que vaig fer presentant la meva candidatura a la primera secretaria del PSC l’any 2011 “Els reptes del 12è Congrés del PSC” i la que porta el títol “Reconstrucció socialista” pronunciada el gener del 2013. Estic parlicularment orgullós de la feina que he pogut fer en l’elaboració d’una reforma constitucional federal i d’una proposta de llei electoral per a Catalunya. Trobareu tots els meus articles i intervencions en el meu Arxiu en el que també podeu consultar la meva biografia política. Sóc aferrissat defensor de la Declaració de principis del PSC, de la qual vaig ser un dels principals redactors. Aquesta va ser la meva intervenció en el Consell nacional del PSC celebrat diumenge dia 15 de juny.

Ben aviat publicaré aquí el meu projecte en forma de decàleg, però conscient de l’especial dificultat de l’actual moment polític a Catalunya i dels terminis i urgències del procés que avui endega el PSC, vull avançar que les meves prioritats si surto escollit primer secretari del meu partit, seran:

 • Abordar amb intel·ligència i determinació el procés sobiranista,
 • Col·laborar en la renovació del PSOE,
 • Refer la cohesió interna del PSC,
 • Preparar les eleccions municipals de maig de 2015,
 • Preparar les primàries obertes per elegir el candidat o candidata a la presidència de la Generalitat que hauran de tenir lloc al llarg del 2015, a les quals no tinc intenció de presentar-me, i
 • Preparar el proper Congrés ordinari del partit que serà qualsevol cosa menys ordinari, perquè haurà de servir per renovar les nostres idees, innovar les nostres formes de fer política i reconnectar amb la societat catalana, a través d’un procés de debat participatiu que serveixi també per eixamplar les fronteres del partit.

M’ofereixo per encapçalar la nova direcció del PSC que haurà d’afrontar el període que va des de juliol de 2014 al proper Congrés ordinari. Vull que els meus companys i companyes valorin si puc ajudar en aquest difícil moment i els ofereixo:

 • La meva experiència política.
 • La meva capacitat d’anàlisi, de treball en equip i de comunicació.
 • El meu tarannà obert i integrador, la meva capacitat de sumar i de relligar sensibilitats.
 • Una dedicació exclusiva al partit sense haver d’atendre obligacions de gestió pública.
 • La capacitat d’exercir tasques d’oposició i alternativa com a diputat al Parlament de Catalunya.

Només als militants socialistes correspon fer aquest judici. Primer, signant els avals necessaris entre el 18 de juny i l’1 de juliol i, després, el 13 de juliol, votant a les seves agrupacions.

Podeu visitar el meu web reconstruccio.cat

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on Dimarts 17 Juny 2014, in Anotacions. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.