Dialogar, acordar, decidir, actuar

scoopit_mi_petitAvui l’actualització del meu Diari a Internet recull els articles sobre diverses qüestions que han estat presents en el debat públic de les dues darreres setmanes i molt especialment les anàlisis dels resultats de les eleccions al Parlament Europeu. Us recordo un cop més que gairebé cada dia recomano articles d’interès a través del meu Scoop.it i també els hi dono difusió a través del meu compte a Twitter, del meu perfil i pàgina a Facebook, i en el recopilatori Alternatives.

Per començar us convido a llegir l’anàlisi d’urgència de les eleccions al Parlament Europeu que em publica demà la revista El Siglo, “Cuestión de credibilidad“. I aprofito per convidar-vos de forma molt especial a assistir a l’acte de presentació del document “Por una reforma federal del Estado autonómico” elaborat per la Fundación Alfonso Perales que tindrà lloc el proper dijous dia 5 de juny a les 18h. a la seu central del PSC a Barcelona (Nicaragua, 75) amb les intervencions dels professors Gregorio Cámara i Javier Pérez Royo i els comentaris de Joaquín Tornos i Meritxell Batet.

frc050614

RESULTATS DE LES ELECCIONS AL PARLAMENT EUROPEU:

ARTICLES QUE ANALITZEN ELS RESULTATS DE LES ELECCIONS AL PARLAMENT EUROPEU:

ARTICLES SOBRE POLÍTICA CATALANA I SOBRE EL DEBAT AL VOLTANT DE L’ENCAIX ENTRE CATALUNYA I LA RESTA D’ESPANYA:

ARTICLES SOBRE BARCELONA, EL CONFLICTE DE CAN VIES I EL FUTUR DE LES CIUTATS:

ARTICLES SOBRE LA SITUACIÓ ECONÒMICA ESPANYOLA:

ARTICLES SOBRE POLÍTICA EUROPEA:

Sobre política internacional us convido a llegir els articles “Seísmo político indio”, editorial d’El País, “Egipto, nuevo tiempos, viejas ruinas” de Luz Gómez García i “No basta con las urnas” de Lluís Bassets sobre Egipte.

ARTICLES PER REFLEXIONAR:

Per acabar, la trista notícia de la mort de Miquel Caminal, a qui recordo a través de l’article “Miquel Caminal, memoria democrática” de Carles Geli. I, parlant de memòria democràtica, us recomano que llegiu l’entrevista a Julián López: “Hay memoriales en todas partes menos en España”, d’Àngels Piñol a El País.

ZW 395 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí. Aquí hi trobareu tots els ZONA WEB.

GEN Summit 2014 Barcelona
http://www.globaleditorsnetwork.org

De l’11 al 13 de juny, Barcelona es convertirà en la capital mundial del periodisme, ja que tindrà lloc la GEN Summit 2014 al Centre de Cultura Contemporània (CCCB).

Global Editors Network (GEN) és una comunitat de més de 10.000 periodistes que treballen en diferents mitjans: diaris, ràdio, televisió i com a proveïdors de continguts a la web. La seva missió consisteix a definir el futur del periodisme, posant especial èmfasi en la innovació en les sales de redacció. Sota el seu punt de vista, «el periodista té futur, sempre que renovi el diàleg amb els lectors o usuaris i accepti la contribució de les tecnologies digitals». Per entendre el seu posicionament, podeu llegir el seu Manifest (en anglès).

GEN Summit és l’esdeveniment anual de referència per a la comunitat d’editors. Després de la seva celebració a l’Hotel de Ville de París el 2012 i 2013, en aquesta nova edició, es trasllada a Barcelona, amb l’objectiu de reunir a innovadors de tot el món per compartir les seves experiències i la seva passió pel periodisme de qualitat. Aquest és el programa interactiu de la conferència i aquests els ponents que intervindran.

Aquí podeu consultar les 7 raons per participar en aquesta cimera i formalitzar la inscripció. (Totes les sessions es traduiran a l’espanyol i al català).

Més informació a Twitter @GENinnovate i Facebook.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 1 Juny 2014, in Política. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.