Recta final de la campanya europea

scoopit_mi_petitAvui l’actualització del meu Diari a Internet recull els articles sobre diverses qüestions que han estat presents en el debat públic d’aquesta darrera setmana. Us recordo un cop més que gairebé cada dia recomano articles d’interès a través del meu Scoop.it i també els hi dono difusió a través del meu compte a Twitter, del meu perfil i pàgina a Facebook, i en el recopilatori Alternatives. Aprofito per avisar que és molt probable que diumenge que ve, dia de les eleccions al Parlament Europeu, no faci l’actualització setmanal del meu Diari a Internet.

Entrem en la recta final de la campanya de les eleccions europees. Avui mateix he estat a Centelles compartint un acte de campanya amb la nostra candidata Rosa Orriols i amb Miquel Arisa. Els meus arguments han estat molt similars als de l’article “Juncker o Schulz” publicat fa setmanes a la revista El Siglo. Però val la pena resseguir els arguments del nostre candidat, Javi López, que està desenvolupant, juntament amb la resta de la candidatura i els activistes del partit, una magnífica campanya. Us convido, doncs, a llegir els extractes dels missatges de campanya dels darrers dies:

Aquesta darrera declaració l’ha fet en Javi en el míting celebrat avui a Mataró del que trobareu una foto aquí sota.

javi_mataro

El cert és que en aquesta campanya el nostre argumentari és molt extens. Tant és així que els materials bàsics de propaganda han estat dos diaris que us convido a veure: edició de precampanya i edició de campanya. El PSOE també ha publicat una edició especial d’El Socialista dedicada a les eleccions europees. Us convido també a veure les infografies dedicades a les propostes en matèria d’igualtat entre homes i dones i de joventut. També us interessarà el recull de 100 mesures publicat pel PSOE. Com veieu, arguments no ens en falten! Aprofito per convidar-vos a l’acte central de la campanya socialista que tindrà lloc dimecres a les 19 hores al poliesportiu de la Vall d’Hebron, en el que ens acompanyaran Jaume Collboni, candidat socialista a l’Alcaldia de Barcelona, Pere Navarro, primer secretari del PSC, Javi López i Esther Niubó, candidats del PSC a les eleccions europees, Felipe González, Manuel Valls, primer ministre de França, Elena Valenciano, cap de llista del PSOE, i Martin Schulz, candidat dels socialistes europeus a la presidència de la Comissió Europea. A dia d’avui les enquestes assenyalen un lleuger avantatge del PP. Ens queden uns dies, doncs, per capgirar-lo. No vull creure que catalans i espanyols vulguin avalar amb els seus vots (o la seva abstenció) la política del PP, la sistemàtica vulneració de les seves promeses electorals, la reforma laboral, l’anunciada contrarreforma de l’avortament, el pensament ranci d’Arias Cañete, l’absolut menyspreu a les demandes catalanes, etc. etc. Per canviar Europa i per aturar Rajoy el vot més eficaç és el vot al PSC, al PSOE, als socialistes europeus.

ARTICLES SOBRE POLÍTICA EUROPEA I LES PROPERES ELECCIONS AL PARLAMENT EUROPEU:

ARTICLES SOBRE POLÍTICA CATALANA I SOBRE EL DEBAT AL VOLTANT DE L’ENCAIX ENTRE CATALUNYA I LA RESTA D’ESPANYA:

Amb motiu de la celebració del dia mundial contra l’homofòbia us convido a llegir el Manifest del PSC contra l’homofòbia i la transfòbia i dues notícies que ens omplen d’orgull i que haurien d’estendre’s arreu: “La embajada de EE.UU. en España iza la bandera gay, contra la homofobia“, M.R.S. i “El presidente de Costa Rica iza la bandera gay en la sede presidencial“, Alvaro Murillo.

ARTICLES SOBRE LA SITUACIÓ POLÍTICA I ECONÒMICA ESPANYOLA:

Sobre política internacional us convido a llegir els articles: “Por una Ucrania europea” de Emilio Menéndez del Valle, Luis Yáñez-Barnuevo, Antolín Sánchez Presedo, Alejandro Cercas i Antonio Masip, “Putin gana el primer pulso” de Lluís Foix, “El nacionalista Modi gana en la India por mayoría absoluta” de Lluís Foix i “Las dos caras de Modi” de Lluís Bassets.

ARTICLES AMB REFLEXIONS ECONÒMIQUES:

ARTICLES PER REFLEXIONAR:

“Perles” del programa del Polònia emès el 15 de maig, resum crític realitzat per Núria Iceta. Podeu trobar-les totes aquí, amb imatges, vídeos i tot.

[LA IMATGE DE LA SETMANA] Ramon Tremosa vs. Josep M. Terricabras, una baralla electoral… de broma, és clar. “Oi que no ens farem mal?”

[L’ESTÀVEM ESPERANT] Pere Navarro intentant identificar (o no) la #donadeterrassa “El millor truc del diable és fer-nos creure que no existeix, però existeix”

[PERLA] El zel de Manel Prat per trobar la #donadeterrassa enfront de la mandreta que li fa el cas d’Ester Quintana… sort que arriba un altre cas que mereix la seva atenció urgent, el de l’amputació del pi de tres branques!

[LA PICADA D’ULLET] L’home que intentava mantenir la seva indefinició #crispació

[MALAGUANYAT] Fernández Díaz advertint als seus votants que hi ha gent allà a fora que els vol captar a canvi de caramelets. Ais.

[EL MEU GAG PREFERIT] Oriol Junqueras aferrat al minipi de les tres branques, com que som tan pacients… i sinó, mireu Rajoy [2/5/13] Conversa entre Mariano Rajoy i Santiago Niño Becerra per veure si en treu l’entrellat. I amb Xavier Sala i Martín. I amb Leopoldo Abadía. i amb Josef Ajram. La crisis is in your minds.

[MOLT CURRAT] Merkel i tot Europa escorada a la dreta per culpa dels partits d’extrema dreta.

[PERLA] Pobre Duran, el papa Artur i la mama Alícia li han hagut de dir que els reis… vull dir, la tercera via… no existeix.<

[MOLT BO] La comparació dels diaris de 2012 a 2014 demostra que: “ni estem més a prop de la consulta, ni sortint de la crisi, ni què coi fa en Zubizarreta”

[LA FRASE DE LA SETMANA] Uncle Mas als catalans: Si la majoria sou tan sobiranistes com dieu no tindreu inconvenient a entregar-vos a la hisenda pròpia amb les mans enlaire i la declaració de la renda a la boca, oi?

ZW 393 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí. Aquí hi trobareu tots els ZONA WEB.

EBEBarcelona 2014
http://barcelona.eventoblog.com/

Demà dissabte, 17 de maig, se celebra a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm la segona edició d’EBE en aquesta ciutat. En aquesta ocasió, EBEBCN2014 se centra en debatre sobre els protagonismes del social media, qüestionant si és alguna cosa més pròpia de les persones o bé si són les marques les que han adquirit amb el temps un major protagonisme, sota el lema «Persones vs Marques en Social Media». El fet que, per primera vegada en la història, els/les ciutadans/es hagin anat adquirint un paper influent a través dels mitjans de comunicació, ha provocat un seguit de canvis substancials en molts processos col·lectius del món dels negocis, les institucions, etc. Per la seva banda, les marques no s’estan prenent aquest fenomen com una moda, com potser podria haver ocorregut fa uns anys, quan la web social bàsicament era un procés protagonitzat −gairebé en exclusiva− per les persones.

S’han programat nou conferències moderades per Pedro Rojas: «La importància de crear emocions» amb Carlos Alonso; «La fina línia entre persones i marques en el Social Media» amb Eva Collado; «El Social Media són persones. L’èxit és ser excel·lentment humà» amb Enrico Ahrens; «Marques, els teus fans no volen parlar amb tu» amb Clara Ávila; «Social Media: la personalització de les estratègies» amb Manuela Battaglini; «Presentació de projectes d’emprenedors»; «Tinc 5 milions de seguidors. Què faig?» amb Alberto Guerrero; «Les fronteres legals del Social Media» amb Jordi Estalella; i «Aquí estem» a càrrec de la productora El Terrat, amb Mia Font i Bob Pop.

L’entrada té un cost de 5 € i la recaptació anirà íntegrament a l’ONG Pallapupes. Podeu seguir l’activitat relacionada amb l’esdeveniment a Twitter a través de l’etiqueta #EBEBCN14. EBEBarcelona forma part d’EBECiudades, extensió d’EBE (una de les trobades de referència de la Web Social i de les noves tecnologies que se celebra des de 2006 cada any a Sevilla).

 

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 18 Mai 2014, in Política. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.