Jaume Collboni, candidat socialista a l’alcaldia de Barcelona

scoopit_mi_petitAvui l’actualització del meu Diari a Internet recull els articles sobre diverses qüestions que han estat presents en el debat públic d’aquesta darrera setmana. Us recordo un cop més que gairebé cada dia recomano articles d’interès a través del meu Scoop.it i també els hi dono difusió a través del meu compte a Twitter, del meu perfil i pàgina a Facebook, i en el recopilatori Alternatives.

Abans de proporcionar-vos material sobre la notícia més important de la setmana que en la meva opinió (a part de l’alegria que ens ha donat Esther Niubó) ha estat la celebració de la segona volta de les eleccions primàries del PSC de Barcelona per elegir candidat socialista a l’alcaldia de la ciutat, permeteu-me que us cridi l’atenció sobre la celebració a Barcelona de la manifestació “Contra les retallades i per una Catalunya social”, podeu llegir al respecte la crònica d’Antoni Fuentes a El Periódico de Catalunya “Milers de persones protesten a Barcelona contra les retallades i les polítiques d’austeritat” i les declaracions que ha fet el nostre candidat a les eleccions europees, Javi López, que encapçalava la representació del PSC en aquesta manifestació: “Avui reclamem dignitat per sortir de la crisi i no deixar ningú enrere: el 25M podem començar a construir l’Europa social”. Aquí sota hi trobareu una foto amb la pancarta del PSC en aquesta manifestació.

justiciasocial

I, ara sí, la notícia de la setmana: l’elecció en un procés d’eleccions primàries obertes molt competitives i a dues voltes de Jaume Collboni com a candidat socialista a l’alcaldia de Barcelona. Aquí hi trobareu totes les dades. Sobre Barcelona i sobre aquest procés us recomano que llegiu els següents articles:

 

ARTICLES SOBRE POLÍTICA CATALANA I SOBRE EL DEBAT AL VOLTANT DE L’ENCAIX ENTRE CATALUNYA I LA RESTA D’ESPANYA:

ARTICLES SOBRE LA SITUACIÓ POLÍTICA ESPANYOLA:

ARTICLES SOBRE LA SITUACIÓ ECONÒMICA ESPANYOLA:

ARTICLES SOBRE LES ELECCIONS MUNICIPALS I EL CANVI DE GOVERN A FRANÇA:

ARTICLES SOBRE POLÍTICA EUROPEA I LES PROPERES ELECCIONS AL PARLAMENT EUROPEU:

ARTICLES SOBRE LES CONSEQÜÈNCIES DE LA CRISI UCRAÏNESA:

ARTICLES PER REFLEXIONAR:

Sobre la cultura catalana us convido a llegir els articles “El honor de Raimon” de Salvador Cardús i Ros i “‘L’Avenç’, 400” de Joaquim Nadal i Farreras.

RECOMANACIONS DE LLIBRES:

  • “La economía socialdemócrata. Crisis y globalización” de Francisco Blanco, amb pròleg de Josep Borrell, editat per Tecnos.
  • “Estado autonómico y reforma federal” d’Eliseo Aja, editat per Alianza Editorial.
  • “Cuando se jodió lo nuestro. Cataluña-España: crónica de un portazo” d’Arturo San Agustín, editat per Península.
  • “La secesión de España. Bases para un debate desde el País Vasco” de diversos autors, editat per Tecnos.
  • “Ser hoy de izquierdas. Por una izquierda moderna y ejemplar” de Juan Moscoso del Prado, editat per Deusto.

“Perles” del programa del Polònia emès el 3 d’abril, resum crític realitzat per Núria Iceta. Podeu trobar-les totes aquí, amb imatges, vídeos i tot.

[L’ESTÀVEM ESPERANT] L’afer “Pakis del PSC”

[LA CANÇÓ]
[Tots] Pakis del PSC
[Collboni] Si et fan por els resultats
de les primàries,
escull un grup que no
t’entengui ni papa.
Digue’ls què han de votar
i guanyar és molt més fàcil
et pots estalviar
el “conyàs” democràtic.
[Navarro] Ells et votaran a canvi d’un euret
És un bon recurs que et treus del barret
I en Jordi Martí queda en calçotets
[Collboni] Pakis del PSC
[Navarro] Són fans del Collboni
[Tots] Pakis del PSC
[Navarro] Ni el Berlusconi!
[Tots] Pakis del PSC
[Navarro] A la mesa oferien
[Tots] Pakis del PSC
[Navarro] “servesa, beer”
Si no m’entenen és
més fàcil que em votin
Excepte mon pare
aquest no hi ha qui el domi.
Podem censar els morts
i els que venen de Xina
i si ens pesqués algú
direm que delira
El cinturó roig comença al Llobregat.
Recorre el Vallès fins a Islamabad
Quant de socialisme, això ni amb Karl Marx
[Collboni] Pakis del PSC
[Navarro] Els canviaria pels crítics
[Tots] Pakis del PSC
[Navarro] Que són uns cínics
[Tots] Pakis del PSC
[Navarro] Aparco el federalisme
[Tots] Pakis del PSC
[Navarro] Visca l’exotisme

[DOLENTOT] L’entrenador de ministres… “els ministres tenen tendència a asilvestrar-se. Els cal que el president sigui el líder de la manada perquè sinó els surten els instints més primaris”

[LA IMATGE DE LA SETMANA] Pere Navarro i Artur Mas després de fer-s’ho… amb uns bolis i uns papers mullats.

[LA PICADA D’ULLET] Que gran el kinder tercera via.

[EL MEU GAG PREFERIT] Pere Navarro convoca unes primàries per triar el gag preferit i li surt un sobre el PP. Et felicito fill [25/4/13] Rajoy fent de Newman a “La leyenda del indomable”. On hi hagi ous, posi-m’hi marrons: el repartiment del dèficit, la llei d’immersió lingüística, la privatització de la sanitat… el que faci falta…. fins que arriba Frau Merkel amb un altre sac de marrons.

[MOLT BO] El Departament de Sanitat ha preparat un tríptic per assessorar la ciutadanai sobre com informar un parent espanyol que t’has fet independentista. Seli ha de dir primer que t’hs fet deferalista i posar-li uns quants dies TV3 perquè s’aclimati, haha.

[MALAGUANYAT] Àngel Casas reloaded dedica el seu prugrrrama a Sahkira i el seu boig per tu. Fantàstiques imitacions de Casas i Mainat al servei d’un gag tristoi.

[LES CATALINES] Se les heuen amb un policia stripper estabornit per una Moreneta que es passa 35 hores emmordassat i havent-se d’empassar 3 temporades de 3 pics i repicó. Nostàmal.

ZW 387 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí. Aquí hi trobareu tots els ZONA WEB.

Un any de seguiment de l’activitat parlamentària en matèria de desenvolupament
http://www.proyectoavizor.es

El Projecte Avizor (ZW núm. 301) és una iniciativa de seguiment i avaluació de les accions que realitza el Parlament espanyol i els seus diputats en relació amb la lluita contra la pobresa i la promoció del desenvolupament internacional sostenible impulsada pel CIECODE (Centre d’Investigació i Estudis sobre Comerç i Desenvolupament).

El proper dijous 10 d’abril, l’organització presenta l’Informe Avizor 2013: « Un any de seguiment de l’activitat parlamentària en matèria de desenvolupament». A més, s’aprofita l’ocasió, per presentar una nova eina online: «Què va Passar amb Això… que va Aprovar el Congrés?». A través d’ella, qualsevol ciutadà podrà avaluar si el Govern compleix o no les orientacions polítiques aprovades pel Parlament.

La jornada es clourà amb un debat, «Un Congrés del s. XIX per a uns reptes del s. XXI», amb l’objectiu d’analitzar la capacitat del Congrés dels Diputats per respondre a les expectatives de la ciutadania en temes com la transparència, l’accés a informació, la participació en la presa de decisions polítiques o els reptes globals del desenvolupament. Intervindran en el col·loqui Irene Milleiro (directora de campanyes de Change.org), Sindo Lafuente (periodista), Rafa Rubio (professor de la UCM) i amb el diputat/da guanyador/a del premi Avizor 2013.

L’esdeveniment es realitzarà al CaixaFòrum de Madrid (Paseo del Prado, 36) a les 18:45h i també es podrà seguir per streaming.

Podeu seguir el Projecte Avizor a Facebook i Twitter.

 

 

 

 

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 6 Abril 2014, in Política. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.