El veritable repte de les eleccions europees

scoopit_mi_petitAvui l’actualització del meu Diari a Internet recull els articles sobre diverses qüestions que han estat presents en el debat públic d’aquesta darrera setmana. Us recordo un cop més que gairebé cada dia recomano articles d’interès a través del meu Scoop.it i també els hi dono difusió a través del meu compte a Twitter, del meu perfil i pàgina a Facebook, i en el recopilatori Alternatives.

Quan estava a punt de tancar l’actualització setmanal del meu Diari a Internet, arriba la notícia de la mort d’Adolfo Suárez. Serà recordat com artífex de la transició i del retorn del president Tarradellas. El seu tarannà dialogant i pactista, avui tan absent com necessari, interpel·la a tots els responsables polítics. Podeu recordar-lo en els especials d’El País i de RTVE.

La campanya europea ens permetrà parlar de molts temes, però no podem córrer el risc de perdre’ns per les branques.

El 25 de maig podem canviar el rumb de les institucions europees, podem dir prou a les polítiques d’austeritat suïcida i obrir espai a les polítiques d’estímul econòmic i solidaritat que ens defineixen als socialistes. El 25 de maig decidirem l’orientació de la presidència de la Comissió Europea, democristiana o socialdemòcrata. Juncker o Schulz, aquesta és la disjuntiva, aquesta és la decisió. Juncker representa la continuïtat (com quan intentava escanyar el ministre espanyol Luis de Guindos), i Martin Schulz és el canvi progressista.

Que ens convé? Una Europa bolcada en la creació d’ocupació. Una Europa que aposti pels joves. Una major integració política, econòmica i social. Pels drets de les dones. Per la diversitat. Per una millor democràcia. Per uns bancs al servei de les empreses i les persones, no de l’especulació financera. Per la sostenibilitat i la defensa del medi ambient. Per una major capacitat d’influir en les relacions internacionals i promoure la pau , els drets i el desenvolupament del món.

Això és el que ens uneix a tots els socialistes, socialdemòcrates, laboristes i progressistes europeus. Estem junts en el Partit Socialista Europeu, en el grup dels Socialistes i Demòcrates al Parlament Europeu. I estem tots junts recolzant la candidatura de Martin Schulz a la presidència de la Comissió Europea. Només una victòria socialista farà possible el canvi a Europa.

L’aposta dels socialistes és inequívoca: volem canviar Europa i volem dir no a les polítiques de dretes a Europa  a Espanya i Catalunya .

Volem dir no a la reforma laboral. Volem dir no a la reforma de la llei de l’avortament. Volem dir no a la llei Wert, a les lleis de seguretat de Fernández Díaz, a la privatització de la sanitat

Volem guanyar les pròximes eleccions en nom i representació de les persones que han lluitat tant i que ara veuen com els seus drets s’esvaeixen, en nom i representació dels joves que mereixen esperança de present i no vagues promeses de futur, en nom i representació de les dones, perquè no vegin desaparèixer drets que tant ha costat aconseguir, perquè puguin assolir la plena igualtat salarial i laboral .

Perquè el canvi comença a Europa. Amb tots els socialistes, els socialdemòcrates, els progressistes europeus, treballant junts, units en la defensa dels mateixos principis i valors, compromesos amb un Manifest comú aprovat a Roma que té deu prioritats fonamentals: 1. L’ocupació. 2. El rellançament de l’economia. 3. Posar el sector financer al servei de les persones i de l’economia real. 4. Una Europa social. 5. Una Unió de la igualtat i dels drets de les dones. 6. Una Unió de la diversitat, capaç de plantar cara a l’extremisme, els prejudicis, l’odi i la divisió. 7. Una vida saludable per a tots. 8. Una Europa més democràtica i participativa. 9. Una Europa sostenible. 10. Una Europa amb més presència al món.

PSOE i PSC presentem una candidatura renovada, que uneix experiència i renovació , encapçalada per Elena Valenciano, la Vicesecretària general del PSOE, amb experiència al Parlament Europeu i gran prestigi en el Partit dels Socialistes Europeus. Una candidatura ‘cremallera’ , que alterna dones i homes com a expressió rotunda d’una radical compromís per la igualtat. En aquesta candidatura figuren de forma destacada Ramón Jáuregui o Juan Fernando López Aguilar. S’hi s’integra Javier López, primer candidat del PSC, elegit a través d’unes eleccions primàries en què van participar més de 8.000 persones. Al seu costat, Esther Niubó, responsable de la política europea del PSC i directora de la Fundació Rafael Campalans, Alejandro Colldefors, Diana Salvadó, Eduard Rivas i Rosa Orriols, activistes europeus compromesos en l’Europa social i federal que val la pena construir. Aquí sota els veieu en la foto oficial de la candidatura.

europa2014

ARTICLES I MATERIALS SOBRE LES PROPERES ELECCIONS AL PARLAMENT EUROPEU:

ARTICLES SOBRE POLÍTICA CATALANA I SOBRE EL DEBAT AL VOLTANT DE L’ENCAIX ENTRE CATALUNYA I LA RESTA D’ESPANYA:

ARTICLES SOBRE BARCELONA I LES ELECCIONS PRIMÀRIES DEL PSC:

ARTICLES SOBRE LA SITUACIÓ POLÍTICA I ECONÒMICA ESPANYOLA:

ARTICLES SOBRE LA PROPOSTA DE REFORMA FISCAL:

ARTICLES SOBRE LA CRISI UCRAÏNESA:

ARTICLES PER REFLEXIONAR:

ZW 385 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí. Aquí hi trobareu tots els ZONA WEB.

VIII Fòrum Mundial de les Relacions Públiques (WPRF)
http://www.worldprforum.com/es

Des de 2001, i cada dos anys, la Global Alliance for Public Relations and Communication Management reuneix a professionals en comunicació i relacions públiques de tot el món perquè comparteixin el seu coneixement i les seves experiències i reflexionin junts sobre les qüestions que incideixen a la professió, així com en aquelles altres que es veuen afectades per aquesta. El Fòrum Mundial de Comunicació i Relacions Públiques ha generat en cada edició documents rellevants que assenten els valors centrals de la pràctica de les Relacions Públiques a nivell global.

El Fòrum se celebrarà a Madrid els dies 22 i 23 de setembre de 2014, organitzat per l’Associació de Directius (Dircom) juntament amb la Global Alliance, i l’eix transversal girarà al voltant de la «C amb consciència». Aquesta és la relació dels primers ponents confirmats, entre els quals tinc el plaer de trobar-me. En la majoria de casos, es tracta de professionals amb una dilatada experiència en l’àmbit de la comunicació corporativa, les relacions públiques i els negocis, tant nacionals com internacionals. Alguns noms: Antonin Léonard, fundador de OuiShare, blocaire i estratega; Marisa Toro, directora de Comunicació i Afers Públics per a Europa del Sud de Google; Antonio Núñez López, estratega de comunicació especialitzat en Corporate Storytelling; o Martina Gmür, directora executiva i coordinadora de la Xarxa de Consells de l’Agenda Global del Fòrum Econòmic Mundial, entre molts altres.

La inscripció està oberta. Podeu seguir també tota l‘actualitat associada a aquest esdeveniment a Twitter: @WorldPRForum #WPRF2014

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 23 Març 2014, in Política. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.