El combat europeu comença a Viladecans

scoopit_mi_petitAvui l’actualització del meu Diari a Internet recull els articles sobre diverses qüestions que han estat presents en el debat públic d’aquesta darrera setmana. Us recordo un cop més que gairebé cada dia recomano articles d’interès a través del meu Scoop.it i també els hi dono difusió a través del meu compte a Twitter, del meu perfil i pàgina a Facebook, i en el recopilatori Alternatives.

Avui començo precisament parlant de l’acte europeu que hem celebrat aquest mig dia a Viladecans, on centenars de persones s’han aplegat per escoltar els arguments i les raons de Carles Ruiz, alcalde de la ciutat, Esther Niubó, Javi López, Pere Navarro i Elena Valenciano, de cara a les eleccions europees del proper 25 de maig. Es tractava del primer acte pre-electoral d’Elena Valenciano un cop aprovada ahir la candidatura socialista a les eleccions europees per part del Comitè Federal del PSOE. Podeu veure el vídeo amb la intervenció d’Elena Valenciano. Us convido també a llegir tres notícies sobre aquest acte: Juan Carlos Merino “Valenciano debuta en Catalunya este domingo”, Pere Navarro: “Aquesta és la nostra fortalesa: formar part d’una gran família que vol construir l’alternativa que mereixem tots els ciutadans europeus” i Lluís Pellicer “Valenciano llama a “parar a la derecha europea, española y catalana””. Aquí sota trobareu una foto corresponent al final d’aquest acte.

ev160314

ARTICLES I MATERIALS SOBRE LES PROPERES ELECCIONS AL PARLAMENT EUROPEU:

La notícia política més important de la setmana ha estat la celebració d’un ple específic del Parlament sobre la pobresa i les desigualtats a Catalunya. Us convido a llegir algunes notícies al respecte i, en general, sobre la situació social al nostre país:

Un gràfic resumeix a la perfecció la posició dels diferents grups parlamentaris a l’hora de la veritat, és a dir, en el moment de votar les resolucions sobre el debat:

plepobresa

ARTICLES SOBRE POLÍTICA CATALANA I SOBRE EL DEBAT AL VOLTANT DE L’ENCAIX ENTRE CATALUNYA I LA RESTA D’ESPANYA:

ARTICLES SOBRE BARCELONA I LES ELECCIONS PRIMÀRIES DEL PSC:

ARTICLES SOBRE LA SITUACIÓ POLÍTICA ESPANYOLA:

ARTICLES SOBRE LA SITUACIÓ ECONÒMICA ESPANYOLA:

ARTICLES SOBRE POLÍTICA EUROPEA:

ARTICLES SOBRE LA CRISI UCRAÏNESA:

Sobre política internacional us recomano que llegiu els articles: “Syria Crisis” de Nacions Unides, “Tres regresos en Asia” de Xulio Ríos, “Crecer con equidad” de Joaquín Estefanía sobre Xile i l’entrevista a Isabel Allende Bussi de Rocío Montes: “La desigualdad dificulta la cohesión y la gobernabilidad”.

ARTICLES PER REFLEXIONAR:

“Perles” del programa del Polònia emès el 13 de març, resum crític realitzat per Núria Iceta. Podeu trobar-les totes aquí, amb imatges, vídeos i tot.

[SURREALISTA] Margallo i Rajoy mirant estels… Goita, és Catalunya! “Un trozo de roca que se desprendió del planeta original y ha quedado vagando por los siglos de los siglos amén”, segons Margallo. Rajoy és un crack dibuixant “la constelación del no”… i del Furby que s’ha demanat per les europees ja no en parlem…

[LA IMATGE DE LA SETMANA] Sobiranisme “total effects”… 11 mesos després…

[QUE CRUEL] De la tanca de Melilla a la la tanca del PSC “els prometen el paradís sobiranista” diu Pere Navarro per explicar que hi hagi tants miltants que deixin el partit.

[PERLA] Sopar romàntic entre Iniciativa i Esquerra… gran diàleg: es veu que a Iniciativa també els fan tilín els sobiranistes “sou bisexuals?” I el Cañas a l’aguait, és clar… “però no, no és el que sembla” hahaa.

[L’ESTÀVEM ESPERANT] Les balances fiscals de Monago “Lo que yo te diga”, redactades per una comissió formada per: “uno de la FAES, mis cuñaos, Chewbacca i el loco del chándal”… que bèstiaaaa “una nación, una tapita de jamón” Haremos un referéndum en el 2016, coincidiendo con el centenario de Florinda Chico”… boníssim.

[EL MEU GAG PREFERIT] Joan Herrera amb un punt d’envegeta cupera recorda… [4/4/13] Cuperos destrempats 4 mesos després de les eleccions… s’ha acabat ja el capitalisme? ha haaa. Cal passar a l’acció, i si cal fer el porta a porta per oferir el nou antisistema a canvi del vell capitalisme es fa.

[LA PICADA D’ULLET] Pere Navarro organitza una visita guiada al plató del Polònia als candidats a les primàries de Barcelona (com ell diu a Jaume Collboni i la púrria restant, haha)

[QUE FORT] [MOLT CURRAT] [MOLT BO] [MOLT TRIST] Expoli pictures presenta Fèlix Millet a “El llop del Palau”… una pel·lícula de finançament dubtós. “Patriotisme, Montull, el patriotisme ho emmascara tot”. Déu meu, mai més no podré sentir el Cant de la Senyera de la mateixa manera… que passin les pubilles! Millet king of Patxorra xD!

ZW 384 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí. Aquí hi trobareu tots els ZONA WEB.

PreparacCión: Jornada Participació 2.0
http://www.preparaccion.org

PreparacCión és un grup de persones, procedents de diversos àmbits: sociologia, educació social, treball social, ensenyament, antropologia, mediació social…, que busquen formes de millorar la vida comunitària a través de la democràcia participativa i la participació social. L’associació, amb més de 15 anys de recorregut, col·labora amb altres col·lectius i institucions en tasques de formació, investigació i coordinació de processos participatius. Gràcies a aquest llarg recorregut, va obtenir el Premi de Participació Ciutadana de la Generalitat Valenciana l’any 2010, per la seva implicació en la innovació democràtica i el suport a la participació social.

El proper 29 de març, l’associació organitza les primeres jornades de Participació 2.0 (veure el programa complet) a Alcoi, amb l’objectiu de crear un espai de reflexió i debat que serveixi per avaluar els processos que s’estan duent a terme. D’altra banda, la trobada ha de servir per compartir experiències posades en marxa des de diferents institucions, amb especial atenció a l’àmbit local, com a espai més proper de participació. Finalment, es pretén donar a conèixer eines per atendre els nous reptes per a la democràcia participativa.

Podeu seguir l’activitat de PreparacCión al blog de l’associació, la pàgina de Facebook o als perfils de Twitter, Google+, i/o Flickr.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 16 Març 2014, in Política. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.