Eleccions europees: Schulz o Juncker, tu decideixes

scoopit_mi_petitAvui l’actualització del meu Diari a Internet recull els articles sobre diverses qüestions que han estat presents en el debat públic d’aquesta darrera setmana. Us recordo un cop més que gairebé cada dia recomano articles d’interès a través del meu Scoop.it i també els hi dono difusió a través del meu compte a Twitter, del meu perfil i pàgina a Facebook, i en el recopilatori Alternatives.

Començo per recomanar-vos que llegiu el Manifest del PSC amb motiu de la celebració del 8 de març. Considero del tot imprescindible que llegiu i difongueu la conferència de Maurici Lucena “El que sabem i el que no sabem sobre l’economia dels propers anys” promunciada en un dinar organitzat per la Cambra de Comerç de Barcelona. Us poden interessar també els articles que es van penjant en el blog col·lectiu “En Canvi Permanent“. I jo he aprofitat aquest cap de setmana per enriquir el meu arxiu digital de cartells socialistes que us convido a visitar.

Avui s’han publicat dues enquestes. L’una de GESOP publicada per El Periódico de Catalunya sobre les eleccions al Parlament de Catalunya. Segons aquesta enquesta si les eleccions se celebressin ara els resultats serien els següents: CiU 35-36 escons (-14/15 escons amb respecte les eleccions de 2012), ERC 35-36 escons (+14/15 escons), C’s 17-18 escons (+8/9 escons), ICV-EUiA 14-15 (+1/2), PSC 14-15 (-5/6), PP 12-13 (-6/7) i CUP 6 (+3). Val la pena assenyalar que el 43,7% dels votants socialistes del 25 de novembre del 2012 ara responen que s’abstindrien o que no saben a qui votarien o simplement no contesten. Curiosament les dades de l’altra enquesta publicada per El País sobre les eleccions europees també parlen d’indecisió o abstenció de l’electorat socialista. Al respecte podeu llegir la crònica de Fernando Garea “PP y PSOE pendientes de movilizar a sus votantes desencantados”.

europa_social1

ARTICLES SOBRE LES PROPERES ELECCIONS AL PARLAMENT EUROPEU:

ARTICLES SOBRE POLÍTICA CATALANA I SOBRE EL DEBAT AL VOLTANT DE L’ENCAIX ENTRE CATALUNYA I LA RESTA D’ESPANYA:

ARTICLES SOBRE BARCELONA I LES ELECCIONS PRIMÀRIES DEL PSC:

ARTICLES SOBRE LA SITUACIÓ POLÍTICA ESPANYOLA:

ARTICLES SOBRE LA SITUACIÓ ECONÒMICA ESPANYOLA:

ARTICLES SOBRE LA CRISI UCRAÏNESA:

ARTICLES PER REFLEXIONAR:

Per reflexionar sobre els reptes de l’Estat del Benestar, la Fundació Rafael Campalans organitza el proper divendres, en col·laboració amb la Fundació Europea d’Estudis Progressistes, el seminari Next Left: Building Welfare Society. Sobre aquesta qüestió us convido a llegir els articles: “Los conflictos en el Estado del Bienestar: ¿una combinación fatal para el centro-izquierda?” de Michael McTernan i “Causes and consequences of growing inequality and what can be done about it” de Joseph E. Stiglitz, el monogràfic “Inequality. The challenge of the century” de la revista Journal for a Progressive Economy, i el discurs de Martin Schulz a la Conferència “Economia Progressista” celebrada a Brusel·les els passats dies 5 i 6 de març.

“Perles” del programa del Polònia emès el 6 de març, resum crític realitzat per Núria Iceta. Podeu trobar-les totes aquí, amb imatges, vídeos i tot.

[PERLA] Molt a la desesperada l’estratègia d’Homs i Mas per aconseguir pactar alguna cosa… fer veure que està a l’últim sospir perquè Junqueras o Rajoy s’estovin, on s’és vist?

[LA PICADA D’ULLET] En Miquel s’ha cansat de la independència, diu que ja no sent res i que ha estat de cop… hi haurà “terceres persones”?

[DOLENTOT] Miquel Calçada viatja aquesta setmana a… Madrid. Visites de rigor: Duran, massa ocupat amb la dutxa i el xampany al Palace, el diputat “anònim” Joan Tardà, l’Albert “aspirant” Rivera… #afersexteriors

[LA FRASE DE LA SETMANA] “Què hi ha més català que emprenyar-te per alguna cosa però acabar cedint?” Miquel Calçada.

[MOLT CURRAT] “Qui es vol casar amb el meu milionari?” El mestre de cerimònies és Joan Rosell “aquí no estem gaire per contractes indefinits” i la núvia és una monada, una bombolla de Freixenet, festejada per Artur Mas “M’agrada privatitzar els diumenges a la tarda”, Mariano Rajoy “soy un hombre como los de antes” i Pere Navarro “busco algú amb qui compartir el federalisme”… i el guanyador el tria Rosell “Marianooooo” perquè la núvia és “el típic empresari català, que no es vol casar amb ningú”.

[EL MEU GAG PREFERIT] Fèlix Millet, des del sofà de casa, recorda un altre “pàjaru”… [21/2/13]

[LA CANÇÓ] [Cae mierda sobre el rey]

Cae mierda sobre el rey
Cae mierda sobre el rey
Pero yo no me mancho
me ampara la ley.
Diego Torres caerá
Iñaki le seguirá
todos pringarán.
¡Y el menda plas plas!
Quién me iba a decir
que Marichalar
de entre mis dos yernos
sería el normal.
Y aunque salga en mil mails,
no me llamará el juez.
No hay huevos
porque yo soy el rey.
Mierda sobre el rey…
me voy a librar!
Me libro
porque yo soy el rey. (bis)

[MOLT BO] “Tot això, fill meu, eren barris socialistes”, Montilla a Navarro, hahaa. “Es podia anar de Rubí a Gavà i de Gavà a Montcada saltant per les espatlles socialistes sense tocar el terra.”

[#ZASCA] Als que critiquen la corrupció i demanen factures sense IVA, als que aprofiten els tiquets d’altri per desgravar, als que tenen treballadors sense assegurar, als que fan contraban i xurimanguen croissanets… amb el carnet de catalanitat al dia, això sí. Ehem.

[SOM UNA CLONACIÓ] Gran Pere Gimferrer vs. Pere Gimferrer recomanant a Rajoy que rellegeixi el pròleg al catàleg de l’exposició Gauche Divine que ell mateix va escriure l’any 2000 com a Ministre de Cultura.

ZW 383 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí. Aquí hi trobareu tots els ZONA WEB.

Flok Society
http://floksociety.org/

Flok Society un projecte que s’està desenvolupant a l’Equador per promoure una societat del coneixement lliure, obert i comú. Segons els seus impulsors, «actualment, ens trobem a l’antagonisme que ha definit la revolució ciutadana del bon viure a l’àmbit del coneixement i els seus suports cibernètics. En definitiva, formem part d’una herència i imposició colonialista global que imprimeix un individualisme cognitiu basat en el consum i transaccions del saber en la forma de la propietat intel·lectual. El coneixement obert, comú, compartit és un hàbitat per al bon viure, una necessitat».

El repte, extremadament complex, està integrant a experts internacionals, investigadores acadèmiques, hackers, juristes, líders de comunitats, activistes, empresaris, etc., en un procés d’investigació que permeti definir i concretar polítiques i principis reguladors que assegurin l’èxit d’un model de societat productiva del coneixement obert i comú.

El projecte, que compta amb la col·laboració de Michel Bauwens, és obert a la participació (també a través del seu Wiki) de totes aquelles persones que ho desitgin. Un dels elements més destacats de Flok és la investigació de models que puguin ser útils per a altres comunitats. L’equip d’investigadors està format per Daniel Araya, Paul Bouchard, George Dafermos, Janice Figueiredo i Jenny Torres.

Per saber-ne més, està disponible en format *.pdf la presentació del projecte. Podeu seguir també l’activitat de la iniciativa a través del canal de notícies, la pàgina de Facebook, Twitter, Google+, YouTube, Instagram i/o Flickr.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 9 Març 2014, in Política. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.