Comença la cursa cap a les eleccions europees

scoopit_mi_petitAvui l’actualització del meu Diari a Internet recull els articles sobre diverses qüestions que han estat presents en el debat públic d’aquesta darrera setmana. Us recordo un cop més que gairebé cada dia recomano articles d’interès a través del meu Scoop.it i també els hi dono difusió a través del meu compte a Twitter, del meu perfil i pàgina a Facebook, i en el recopilatori Alternatives.

Aquest cap de setmana diverses forces polítiques han designat els seus caps de llista per a les eleccions europees. El Consell Nacional del PSC va proclamar la candidatura de Javi López, fruit d’un procés de primàries competitives en les que van participar 8.089 persones, i en les que Javi López va aconseguir la victòria amb el suport de 5.546 persones, el 68,74% dels vots vàlids. El Consell Nacional del PSC va designar també la resta de noms que acompanyaran Javi López en la nostra candidatura. Són: Esther Niubó (secretària de política europea del PSC), Alejandro Colldefors (responsable de la sectorial de política europea del PSC), Diana Salvadó (Alforja), Eduard Rivas (Esparreguera), Rosa Orriols (Vic), Martí Duran (Castell-Platja d’Aro), Alícia Rodríguez (Vilassar de Mar) i Francesc Caballero (Lleida). Aquí sota trobareu la foto de Javi López, Esther Niubó, Alejandro Colldefors i Alícia Rodríguez feta tot just en acabar la reunió del Consell Nacional del PSC. També es moment de valorar i agrair la feina feta pels nostres eurodiputats Maria Badia i Raimon Obiols en la legislatura que està a punt d’acabar. Vegeu per exemple l’article de Maria Badia “Passant comptes”.

cand_eur_2014

Es tracta d’una candidatura renovada i d’un marcat component europeista, juvenil i renovador. Els candidats i les candidates d’aquesta llista paritària són activistes compromesos amb l’Europa social i federal que defensem els socialistes catalans, gent que s’integrarà en la candidatura de tots els socialistes d’Espanya encapçalada per Elena Valenciano, formant part de la família dels socialistes, socialdemòcrates i laboristes de la Unió Europea que integren el Partit dels Socialistes Europeus i el grup parlamentari de l’Aliança progressista de socialistes i demòcrates al Parlament Europeu. Tots i totes fent costat a la candidatura del nostre company i amic, l’actual president del Parlament Europeu Martin Schulz a la presidència de la Comissió Europea. Destaco aquesta coherència de plantejaments difícil de trobar en altres candidatures, formades per persones que finalment s’integren a grups parlamentaris diferents i que, per tant, acabaran donant suport, gent d’una mateixa candidatura, a diferents candidats a presidir la Comissió Europea, passa a CiU (dividida en dos al Parlament Europeu entre democristians i liberals) i també a ICV-EUiA (dividida entre Els Verds i el Partit de l’Esquerra Europea). També es curiós veure com partits que semblen irreconciliables adversaris a Catalunya, com UDC i PP, finalment s’integraran al mateix grup parlamentari europeu. Com podria passar amb CDC i UPyD si finalment es confirma la integració del grup de Rosa Díez al grup liberal. Temps hi haurà de parlar de tot plegat, però realment els socialistes som els únics que podem capgirar la deriva neoliberal de les institucions europees i som també nosaltres els que podem derrotar el PP i CiU en aquestes eleccions, contribuint així a censurar polítiques tan destructives com la reforma laboral, la proposada reforma de la llei de l’avortament, o les retallades socials aplicades pels governs del PP i de CiU, en aquest darrer cas amb el suport d’ERC. Davant d’aquest panorama no pot estranyar ningú que CiU i ERC intentin presentar les eleccions europees com un aval al procés sobiranista i no com el que són realment: una oportunitat per rescatar el projecte europeu hipotecat per les polítiques d’austeritat dogmàtica.

Abans d’entrar a les recomanacions d’articles, vull aprofitar per agrair el diario Público que hagi creat l’espai de debat “Espacio Público” en el que m’han convidat a participar per debatre el tema “Catalunya y el derecho a decidir“. Us convido especialment a llegir la meva aportació “¿Derecho a decidir o consulta? ¿Independencia o federalismo?“.

ARTICLES SOBRE POLÍTICA CATALANA I SOBRE EL DEBAT AL VOLTANT DE L’ENCAIX ENTRE CATALUNYA I LA RESTA D’ESPANYA:

ARTICLES SOBRE BARCELONA I LES ELECCIONS PRIMÀRIES DEL PSC:

ARTICLES SOBRE LA SITUACIÓ POLÍTICA ESPANYOLA:

ARTICLES SOBRE LA SITUACIÓ ECONÒMICA ESPANYOLA:

ARTICLES SOBRE POLÍTICA EUROPEA:

ARTICLES SOBRE LA SITUACIÓ A UCRAÏNA:

ARTICLES SOBRE POLÍTICA INTERNACIONAL:

ARTICLES PER REFLEXIONAR:

NOTÍCIES SOBRE LLIBRES:

ZW 381 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí. Aquí hi trobareu tots els ZONA WEB.

BarcelonaLab Event 2014
http://www.barcelonalab.cat/ca/bcnlab-event14/

Entre avui i demà (20-21.02.14) tindrà lloc, a l’espai Fabra i Coats, el BarcelonaLab Event 2014, organitzat per la Direcció de Creativitat i Innovació de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) per aglutinar i donar a conèixer el talent de la ciutat de Barcelona. Durant l’esdeveniment, es presentarà la nova web de BarcelonaLab i el Mapeig del Talent de la ciutat (versió demo).

Després de la presentació de BarcelonaLab, com un ecosistema d’innovació oberta per la cultura, el coneixement, la creativitat i la innovació amb la participació ciutadana, per part de Jaume Ciurana (tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació) i Inés Garriga (directora de Creativitat i Innovació) s’ha preparat un intens programa de xerrades i presentacions.

Durant les jornades es presentarà el projecte ICT & Art Connect i els projectes del BarcelonaLab (Economia Creativa, SoundScapes, Screen.Ly , Exhibt-IT, Oficina Ciència Ciutadana, Bandeed, Visionair, FI-Content +, SPECIFI / Creative Ring, ECHORD ++, IDEALL, Co-Working spaces). A més, se celebraran Barcamps, una sessió de Dades Obertes promoguda pel col·lectiu d’investigadors i desenvolupadors Urban Beers i moltes altres activitats.

Podeu seguir l’activitat de BarcelonaLab a través del canal de notícies, l’espai d’agenda, la pàgina a Facebook, el canal de vídeo a Vimeo i/o el perfil de Twitter.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 23 febrer 2014, in Política. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.