Atur i desigualtats desfan societats

scoopit_mi_petitAvui l’actualització del meu Diari a Internet recull els articles sobre diverses qüestions que han estat presents en el debat públic d’aquesta darrera setmana. Us recordo un cop més que gairebé cada dia recomano articles d’interès a través del meu Scoop.it i també els hi dono difusió a través del meu compte a Twitter, del meu perfil i pàgina a Facebook, i en el recopilatori Alternatives.

cobertaInfSocComenço destacant novament la importància i us convido a descarregar-vos l’Informe social 2013. Atur, pobresa i desigualtats a Catalunya, publicat per la Fundació Rafael Campalans i l’Àrea de cohesió social del PSC. Podeu llegir cinc articles que s’han fet ressò de l’Informe:

  • Las desigualdades crecen en Cataluña más que en el resto de España, según un estudio, EFE/El País
  • La desigualdad social en Cataluña crece más rápido, M.P.
  • Les desigualtats a Catalunya, Bernardo Fernández
  • Desigualtats: un problema polític més enllà de les dades, Javier López
  • L’ascensor és només de baixada, Josep-Maria Ureta

Dos articles subratllen la gravetat del problema que tenim entre mans: “Catalunya, a la cua de l’Estat en despesa sanitària per càpita” d’Àngels Gallardo i “Dos anys de reforma laboral a Catalunya”, informe de la UGT de Catalunya. Reblen el clau les agudes reflexions de Vicenç Navarro “Las limitaciones de los programas antipobreza”, Paul Krugman “Dar por perdidos a los parados” i Milagros Pérez OlivaDarwinismo laboral”.

Abans d’entrar en les habituals recomanacions d’articles organitzades per epígrafs, avui vull encoratjar-vos a llegir un article que considero imprescindible. Es tracta de “El embrollo de la lengua vehicular” d’Albert Branchadell, que, a banda d’abordar la polèmica al voltant de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya apunta, en la meva opinió, a la forma en que caldria abordar els problemes de l’encaix entre Catalunya i Espanya: objectivitat, realisme, solució als problemes concrets i fugir de tot fonamentalisme.

ARTICLES SOBRE LA POLÈMICA AL VOLTANT DEL DÈFICIT FISCAL DE CATALUNYA:

ARTICLES SOBRE POLÍTICA CATALANA I SOBRE EL DEBAT AL VOLTANT DE L’ENCAIX ENTRE CATALUNYA I LA RESTA D’ESPANYA:

ARTICLES SOBRE BARCELONA, ELECCIONS PRIMÀRIES DEL PSC I EN GENERAL SOBRE CIUTATS:

ARTICLES SOBRE LA SITUACIÓ POLÍTICA ESPANYOLA:

ARTICLES SOBRE LA SITUACIÓ ECONÒMICA I SOCIAL ESPANYOLA:

ARTICLES SOBRE POLÍTICA EUROPEA:

ARTICLES PER REFLEXIONAR:

“Perles” del programa del Polònia emès el 13 de febrer, resum crític realitzat per Núria Iceta. Podeu trobar-les totes aquí, amb imatges, vídeos i tot.

[LA NOVETAT] Miquel Roca reloaded.

[L’ESTÀVEM ESPERANT] El rei esperant amb els braços oberts a la seva fil…. oh wait! La declaració ha anar segons el previst. Mentre li “declarava” el seu amor també “declarava” que tot el mort era per ell. Et felicito filla. Final cruel amb la infanta Helena fent de cover de sa germana “vengo yo a hacerme la tonta y a cambio ella me regala calendarios de La Caixa”

[MOLT BO] El defensor del sobiranista presenta… la versió APM de les decles de Francesc Homs a la COPE… i diria que així s’entenen molt millor.

[LA PICADA D’ULLET] Gran Rajoy… després d’intentar de mil maneres dir NO a la consulta… recorre a un clàssic, el Trolorooooo.

[PERLA] Toni Cruanyes (tot i que sembla MiniToniCruanyes) al seu plató de la senyoreta Pepis.La que sembla que no està tan contenta amb la joguina nova és Raquel Sans. Molt bona la imatge de Vidal Quadras a l’exili cap a la ultradreta col·lapsant les carreteres.

[DOLENTOT] Continua la deriva infantil amb Marta Rovira i Oriol Junqueras completant el seu àlbum de cromos dels mandataris catalans. Sembla que el “cromo” de Carod no va gaire buscat.

[EL MEU GAG PREFERIT] Ai, mira. El rei demana que com a gag preferit li’n posin un de manguis #escolmo [28/2/13] Ara entenc que Bárcenas no s’apunti a l’atur. Veig que ha muntat una paradeta amb tota la merda del PP.

[SURREALISTA] Pedro J. “llevo 15 días sin injuriar” l’emprèn amb uns pobres jubilats que miren les obres. Aisinyó, diu que s’està rehabilitant i “quitándose poco a poco”

[#ZASCA] “Argumentum ad antiguitatem”. El nen prodigi que tot ho sap també ha desenvolupat una teoria sobre el No del PSC a la votació sobre la consulta. Per l’abstenció de la CUP no hi ha argumentari disponible, encara.

[LA CANÇÓ] CUP, el musical [basat en Cuando tu vas, de Chenoa]

[David Fernández] Va presumint que no hi ha marxa enrere,
però necessita anar a Madrid a demanar permís
Nosaltres som molt més d’anar a la brava
Però l’assemblea és punyetera i vol un cert matís.
Hi ha mil maneres de marcar distàncies
busco al Fabra adjectius que sonin diferent
“abstenció incrèdula” i també un “sí, crític”
un “no, teòric”, un “psè, estèril”
un “collons” no ho sé.
Puc fer de puta o de Ramoneta
Fer-me la foto amb un somriure obert
Però quan arriba l’hora promesa
vaig i us deixo amb el cul descobert
Quan votes sí, jo voto abstenció
Si votes no, demano una altra votació
Sóc en David l’escalfavots
Tu no podràs, canviar el meu estil
Antisistema, indepe i gens servil
Però tot això ja ho sabíeu
quan em vau venir a buscar.

[LA IMATGE DE LA SETMANA] “Buenos días, caballero, los papeles de la consulta” hahahahahaa

ZW 380 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí. Aquí hi trobareu tots els ZONA WEB.

OKioConf: III Jornades Govern Obert i Open Data
http://okioconf.es

Els pròxims 21 i 22 de febrer, al Paranimf de la Universitat Pablo de Olavide de Sevilla, se celebraran les III Jornades Govern Obert i Open Data (OKioConf). La trobada té com a objectius principals promoure els principis de transparència i accés a la informació, participació i col·laboració, a través de l’obertura de dades públiques, les seves motivacions i objectius en la ciutadania, entre professionals del sector i membres de les institucions públiques.

La intenció de l’organització és cobrir els següents aspectes:

  • Presentar bones pràctiques en matèria de govern obert i dades obertes.
  • Exposar sectors i models de negoci vinculats a les dades i govern obert.
  • Generar un espai de networking per a interessats en aquestes matèries.
  • Realitzar activitats de hacking relacionades amb el govern i dades obertes.

Per treballar en aquests eixos, l’organització ha programat la participació de: David Osimo, Mor Rubinstein, César Nicandro, Vicky Anderica, Elena Biurrun, Maria Jesús Fernández, José Antonio Rodríguez, Antonio Díaz Méndez, Vicky Bolaños, Stéphane M. Grueso, Juan Moreno Yagüe, Miguel Ongil i un servidor.

La inscripció a les Jornades és gratuïta. Només cal reservar plaça a cadascuna de les sessions a les quals es vol assistir. En aquest enllaç podeu accedir als continguts de l’edició de 2012.

I podeu seguir, també, tota la informació relacionada amb les II Jornades de Govern Obert i Open Data en Twitter amb l’etiqueta #OkioConf14

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 16 febrer 2014, in Política. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.