Materials per reflexionar

scoopit_mi_petitAvui l’actualització del meu Diari a Internet recull els articles sobre diverses qüestions que han estat presents en el debat públic d’aquesta darrera setmana. Us recordo un cop més que gairebé cada dia recomano articles d’interès a través del meu Scoop.it i també els hi dono difusió a través del meu compte a Twitter, del meu perfil i pàgina a Facebook, i en el recopilatori Alternatives.

Avui començo per recomanar de forma ben especial la lectura de tres articles: l’entrevista a Pere Navarro que li va fer Pere Ríos i publica avui El País, la ressenya d’Iñaki Ellakuría a La Vanguardia de l’acte que hem celebrat avui a L’Hospitalet “Susana Díaz defiende en Catalunya el federalismo para “seguir viviendo juntos”” i l’entrevista que em van fer Neus Tomàs i José Rico a El Periódico de Catalunya.

pere_susana_nuria

A continuació us recomano la lectura de sis articles sobre aspectes relacionats directament amb el PSC i la seva posició política:

Convido tots aquells i aquelles que es preocupen per l’escassa presència dels temes socials en el debat públic a la presentació de l’Informe social 2013 de la Fundació Rafael Campalans que tindrà lloc el proper dijous dia 6 de febrer a les 19h a Barcelona a l’auditori del Pati Manning, carrer Montalegre número 7.

ARTICLES SOBRE POLÍTICA CATALANA I SOBRE EL DEBAT AL VOLTANT DE L’ENCAIX ENTRE CATALUNYA I LA RESTA D’ESPANYA:

ARTICLES SOBRE BARCELONA: 

ARTICLES SOBRE LA SITUACIÓ POLÍTICA ESPANYOLA:

ARTICLES SOBRE LA SITUACIÓ ECONÒMICA I SOCIAL ESPANYOLA:

ARTICLES SOBRE POLÍTICA EUROPEA:

Permeteu-me en primer lloc que recordi als i a les militants i als i a les simpatitzants socialistes que dissabte que ve tenim les Eleccions primàries europees del PSC. Les urnes us esperen! Aquí hi trobareu els llocs web dels dos candidats: Eliana Camps Dutrem i Javier López. I un article que subratlla la importància d’aquestes eleccions i que siguin unes eleccions veritablement europees: “Eleccions eu-ro-pe-es” d’Albert Branchadell.

ARTICLES PER REFLEXIONAR:

Us recomano la descàrrega de dos ebooks gratuïts: Crisis de comunicación online d’Ana Aldea, Carlos Hidalgo, Esteban Mucientes, José Rodríguez, Cristina Juesas i Carlos Guadián; i “Construyendo una campaña electoral“, coordinado por Xavier Peytibí, Francesca Parodi i Juan Víctor Izquierdo

La notícia sobre comunicació més important de la setmana/mes/any/dècada: “Pedro J. Ramírez sale de la dirección de El Mundo” a eldiario.es, “Pedro J. Ramírez cesa como director de ‘El Mundo’ y será sustituido por García-Abadillo” de Daniel Toledo, “Las presiones del Gobierno y el PP provocan la marcha de Pedro J. De la direción de ‘El Mundo’” d’Angélica Rubio i “El fin de la ‘era Pedro J.’ abre el baile de fusiones en los medios de centro-derecha” de Daniel Toledo.

I acabo aprofitant aquesta darrera notícia per recomanar-vos un blog sobre el dret a la informació de la ciutadania, el blog de Francesc Ràfols.

ZW 377 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí. Aquí hi trobareu tots els ZONA WEB.

P2Pvalue
http://www.p2pvalue.eu/

El passat 22 de gener es presentava a Barcelona el projecte europeu d’investigació/acció: P2Pvalue. L’esdeveniment, organitzat pel propi projecte (finançat per la Comissió Europea CAPS call), el IGOPnet.cc i la P2P Foundation, va comptar amb el suport del CCCB, espai on es va realitzar la presentació Meet up, en col·laboració amb el Capítol Espanyol de l’Open Knowledge Foundation.

Durant la jornada es va tractar de donar resposta, a través de la taula rodona i el debat posterior, a diferents qüestions: com funcionen els valors en les formes organitzatives emergents; quines condicions afavoreixen la producció col·laborativa en xarxa, i què distingeix el procomú de les organitzacions jeràrquiques i mercantils tradicionals.

El projecte P2Pvalue, que ha dibuixat un pla de treball molt atractiu, té com a objectius desenvolupar una plataforma de programari on les comunitats del món real puguin interactuar, participar i col·laborar en la creació de contingut; teoritzar i oferir recomanacions polítiques a les administracions públiques per fomentar la innovació social i generar una base de dades i recursos oberts i lliures.

Un consorci format per la Universitat de Surrey, CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique), la P2P Foundation, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat de Milà, amb el suport d’un grup rellevant d’agents destacats actua com a base de conceptualització i amplificació del projecte.

La plataforma disposa d’un blog per informar de les novetats. Podeu seguir l’activitat del projecte en el perfil de Twitter @ P2Pvalue i a través de l’etiqueta #P2Pvalue.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 2 febrer 2014, in Política. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.