La solució és federal

scoopit_mi_petitAvui l’actualització setmanal del meu Diari a Internet es limita a recollir els articles sobre diverses qüestions que han estat presents en el debat públic d’aquesta darrera setmana. Us recordo un cop més que gairebé cada dia recomano articles d’interès a través del meu Scoop.it i també els hi dono difusió a través del meu compte a Twitter, del meu perfil i pàgina a Facebook, i en el recopilatori Alternatives.

valldhebron011213

La foto que encapçala avui l’actualització del meu Diari a Internet correspon a l’acte polític que hem celebrat aquest matí els socialistes al Pavelló de la Vall d’Hebron. Us convido a llegir la notícia a la web del PSC, a llegir les cròniques de Pere Ríos a El País “Rubalcaba y Navarro elogian en Barcelona los 35 años de la Constitución” i Iñaki Ellakuría a La Vanguardia “Rubalcaba muestra su apoyo al federalismo de Navarro en un gran acto en Barcelona”, i a veure el vídeo de la intervenció de Rubalcaba.

Abans d’entrar en l’habitual selecció d’articles, aprofito per unir-me a l’alegria de tots els socialistes amb motiu de la concessió de la medalla d’honor de Barcelona a Isidre Molas, a convidar-vos al col·loqui sobre “La gran coalició a Alemanya” que organitza la Fundació Rafael Campalans demà a les 19h a la quarta planta de la seu central del PSC, i a llegir el manifest del PSC en el Dia Mundial per la Lluita contra la SIDA.

ARTICLES SOBRE POLÍTICA CATALANA I SOBRE EL DEBAT AL VOLTANT DE L’ENCAIX ENTRE CATALUNYA I LA RESTA D’ESPANYA:

Sobre Barcelona us convido a llegir els articles “Barcelona: de modelo a marca” de Manuel Cruz, “Del turisme a la ciutat turística” de Jordi Martí i Grau, i “Barcelona camina cap al desgovern” de Joaquim Coll, i a que vegeu el vídeo de presentació de Laia Bonet.

ARTICLES SOBRE LA SITUACIÓ POLÍTICA ESPANYOLA:

ARTICLES SOBRE LA SITUACIÓ ECONÒMICA I SOCIAL ESPANYOLA:

Us interessaran també aquests tres articles sobre violència de gènere: “Los medios de comunicación en la lucha contra la violencia de género” de Dolors Comas d’Argemir, “La culpa es de ellas” d’Augusto Klappenbach i “Violencia contra las mujeres, cuestión de igualdad” d’Arantxa Elizondo.

ARTICLES SOBRE POLÍTICA EUROPEA:

ARTICLES SOBRE POLÍTICA INTERNACIONAL:

ARTICLES PER REFLEXIONAR:

“Perles” del programa del Polònia emès el 28 de novembre, resum crític realitzat per Núria Iceta. Podeu trobar totes les “Perles del Polònia” aquí, amb imatges, vídeos i tot.

[MOLT BO] Vol 1714 cap a l’Estat Propi. Comandant Mas ferm en la destinació. Diu que només farà una escala, la de la consulta. L’auxiliar de vol Junqueras molt en el seu paper, ara t’ajudo ara em faig el distret. Pere Navarro a punt de provocar un aterratge forçós perquè baixa de l’avió en ple vol. El vol sobreviu a l’amenaça del suïcida Duran carregat de bombes que vol que el comandant emprengui la tercera via. I Herrera, que finalment ha aconseguit no pujar-hi tot i que se’n moria de ganes ;)

[PERLA] Franco denunciant a Fernández Díaz per plagi per la Llei de Seguretat Ciutadana. Clar que està disposat a renunciar-hi si li paguen drets d’autor… “Paco, Paquito, no me toques el paquete… como nos vas a denunciar a nosotros, que no te hemos denunciado jamás”. 

[L’ESTÀVEM ESPERANT] La gira federalista de Pere Navarro, rollo Foraster però amb molta menys claca.

[#ZASCA] El PSC explicat al meu fill.

[EL MEU GAG PREFERIT] David Fernández tria el gag en què es va enfrontar a Felip Puig, és clar, de la seva època gloriosa de conseller d’Interior [20/12/12] Duel a l’OK Corral, trobada entre David Fernández i Felip Puig al bar del Parlament. El pobre Fernández surt decebut perquè es veu que les baralles, allà, són sempre de broma, molta cridòria i tal, però res de violència institucional.

[LA FRASE DE LA SETMANA] President Mas: “Va, nois, felicitem en Mascu que ha suat tinta per presentar els pressupostos. El molt punyeteru ha canviat retallades per privatitzacions”. Extraordinàries les conseqüències d’aquestes privatitzacions. Per exemple, el Govern. S’ha d’optimitzar i deixar de fer coses improductives, com ara governar. Espadaler, al carrer, i Mascu, prejubilat.

[MOLT CURRAT] Els nous Correcaminos y Coyote són…. Albert Rivera i Alícia Sánchez-Camacho. L’una intenta atrapar l’altre a les enquestes #micmic

[LA IMATGE DE LA SETMANA] Xavier Trias amb dues gerres de sangria a la mà per complaure la bombolla turística.

[LA IMATGE DE LA SETMANA-2] Artur Gandhi, encantador de senyeres.

ZW 371 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí. Aquí hi trobareu tots els ZONA WEB.

Tallers 4×4 de Enmedio
http://www.enmedio.info/los-talleres-4×4-de-enmedio/

El col·lectiu Enmedio té un ampli recorregut d’activitats i tallers que relacionen l’art amb l’activisme polític i social. En aquesta ocasió, impulsa quatre tallers en quatre mesos, de caràcter gratuït. El primer, titulat Activisme i ficció va tenir lloc en el mes d’octubre amb un gran èxit de participació. Els tres següents són:

Storytelling digital i vídeo activista (30 de novembre i 1 de desembre). Internet i la producció audiovisual conformen un poderós tàndem a l’hora de comunicar i fer visibles els conflictes socials. La difusió viral del vídeo a la xarxa s’ha convertit en el mitjà de comunicació més eficaç a l’hora de transmetre les nostres pròpies lectures dels esdeveniments, provocant una crisi en el relat oficial dels mitjans tradicionals. En aquest taller s’aprendrà a realitzar un vídeo viral, estudiant les estructures de guió i tècniques narratives que els fan reeixits en internet i coneixent les principals eines utilitzades en la realització d’aquests, mentre es posen en pràctica. Aquest segon taller serà impartit per Núria Campabadal.

Eines fotogràfiques per a l’acció directa (25 i 26 de gener). El TAF! (Taller d’Acció Fotogràfica) ofereix en aquesta ocasió una edició especial basada en l’experimentació amb la fotografia com a objecte tridimensional. L’objectiu és pensar, dissenyar i construir utensilis que ofereixin noves possibilitats comunicatives i noves maneres d’intervenció social. Aquest nou taller serà impartit per Oriana Eliçabe.

Disseny, comunicació i noves revoltes socials (Febrer). El disseny gràfic és comunicació visual, un llenguatge fet d’imatges. Les noves revolucions socials, de V d’Habitatge al 15M, prefiguran un nou espai polític –anònim, difús i intermitent– que posa en circulació un repertori inèdit d’imatges i relats: de la campanya gràfica “No vas a tenir una casa en la puta vida” al branding col·lectiu “Som el 99 %”. Noves formes de comunicar. Què ens expliquen aquestes imatges. Qui i com les crea. Com i per què es difonen. Com operen en l’imaginari social. En aquest taller, impartit per Mario Ortega i Toni Valdés, s’abordarà com intervenir mitjançant el disseny gràfic en el nou escenari de lluites socials.

Podeu seguir, també, la informació associada a través de Twitter: @enmedio_info

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 1 Desembre 2013, in Política. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.