El dret a decidir del PSC

scoopit_mi_petitAquest diumenge faig l’habitual actualització del meu Diari a Internet que recull articles sobre diverses qüestions que han estat presents en el debat públic d’aquestes darreres dues setmanes, començant per la celebració avui d’una sessió extraordinària del Consell Nacional del PSC i seguint pels materials corresponents a la celebració de la Conferència política del PSOE celebrada el passat cap de setmana a Madrid. Us recordo un cop més que gairebé cada dia recomano articles d’interès a través del meu Scoop.it i també els hi dono difusió a través del meu compte a Twitter, del meu perfil i pàgina a Facebook, i en el recopilatori Alternatives.

cn171113Començo, doncs, per la celebració aquest matí de la sessió extraordinària del Consell Nacional del PSC en que hem exercit el dret a decidir la nostra posició sobre el dret a decidir. Us recomano que llegiu la intervenció del nostre primer secretari, Pere Navarro, i la resolució aprovada pel Consell Nacional que a partir d’avui ens vincula a tots. Una resolució aprovada en votació secreta en la que han participat 309 persones, de les quals 258 ho han fet a favor de la proposta presentada per Pere Navarro (83,50%) i 41 ho han fet a favor de la proposta presentada per Angel Ros i Joan Ignasi Elena (13,27%). Hi ha hagut 9 vots en blanc i un de nul. Sobre la democràcia interna i el pluralisme del PSC i els seus òrgans de direcció no poden haver-hi gaire dubtes perquè ambdues resolucions han estat presentades per membres de la direcció del partit i han suscitat un debat en el que molts dels intervinents han subratllat la gran coincidència de posicions si bé avui no ha estat possible acordar un text unànime. Sobre el debat us interessarà també llegir les declaracions de Pere Navarro d’ahir mateix “Navarro reclama valentía para defender la consulta pactada y la reforma federal” publicades a El País a partir de notícies de les agències informatives i el meu article “No als fracassos garantits“.

MATERIALS SOBRE LA CONFERÈNCIA POLÍTICA DEL PSOE I DEBATS RELACIONATS:

ARTICLES SOBRE POLÍTICA CATALANA I SOBRE EL DEBAT AL VOLTANT DE L’ENCAIX ENTRE CATALUNYA I LA RESTA D’ESPANYA:

ARTICLES SOBRE EL PROJECTE DE PRESSUPOSTOS DE LA GENERALITAT PER AL 2014 ACORDAT ENTRE CiU I ERC:

ALTRES ARTICLES SOBRE POLÍTICA CATALANA:

ARTICLES SOBRE BARCELONA:

ARTICLES SOBRE LA SITUACIÓ POLÍTICA ESPANYOLA:

ARTICLES SOBRE LA SITUACIÓ ECONÒMICA I SOCIAL ESPANYOLA:

ARTICLES DE FONS PER CONSTRUIR UNA ALTERNATIVA PROGRESSISTA:

ARTICLES SOBRE POLÍTICA EUROPEA:

ARTICLES SOBRE POLÍTICA INTERNACIONAL:

Finalment us recomano els articles “Cinc fal·làcies sobre memòria històrica” d’Ignacio Escolar, “La política es servicio” de Lluís Foix sobre el llibre de Florian Illies i “El periodista Camus” de Francesc de Carreras.

“Perles” del programa del Polònia emès el 14 de novembre, resum crític realitzat per Núria Iceta. Podeu trobar totes les “Perles del Polònia” aquí, amb imatges, vídeos i tot.

[L’ESTÀVEM ESPERANT] L’anada d’olla de Junqueras a Brusel·les dient que som capaços d’aturar l’economia durant una setmana si no ens fan cas #simiri

[DOLENTOT] El conte de la llagrimeta. No li funciona ni a Duran, que vol fer pena envoltant de banquers i empresaris que la passen magra, ni a Mas que vol fer pena davant dels farmacèutics dient que no té ni un ral.

[LA NOVETAT] Antoni Balmón “qui no riu a les reunions, sobra al PSC”

[LA FRASE DE LA SETMANA] Núria de Gispert a David Fernández “Estàs en boca de tothom, ets la Miley Cyrus de Catalunya”

[L’ESTÀVEM ESPERANT] David Fernández en crisi… què farà després del llançament de sandàlia? “No puc decebre els meus fans”. Ara té mànager i tot “em porta a mi, a l’Ada Colau i a la Teresa Forcades”, hahaaa.

[PERLA] Que la Bibiana Ballbè hagi fet de “protestar” una cosa “trendy”. Des de Rússia arriba l’home amb els testicles clavats a terra. De Madrid les noies del Congrés amb el missatge escrit als pits nus. I l’últim crit des de Síria, l’amenaça de la sabata.

[EL MEU GAG PREFERIT] Alícia Sánchez-Camacho rememora l’estrena de Wert a Polònia, que tants moments ens està donant [1/11/12] quan “El zoo d’en Pitus”, convenientment espanyolitzat, esdevenia “El zoo de Paco” després de passar per la seva maquinota.

[LA CANÇÓ] 

[cor] Wert, Wert, y su MiniWert
Españolizar
[Wert] Un Ministro como yo
no piensa en lo que dice.
Yo digo lo que pienso
sin que nadie me autorice.
La España que imagino
está llena de igualdad.
Tan sólo hay que limpiarla
de ese bicho catalán.
Y Rajoy
no me mima
para sus recortes soy cortina.
Quiero que los niños
aprendan por igual
Igual que en esos años
en que mandaba el General
Pero oh, me critican
yo soy un tío legal
que siempre quiso ser:
Ministro
Ministro Educación
Ministro de Cultura
Ministro Vacilón
[cor] Wert, Wert, y su MiniWert
Españolizar

[MOLT BO] El joc del Comevotos a mida d’Albert Rivera… es va menjar els vots que deixen els votants del PSC i del PP amb la música de fons de Que viva España interpretada per una gralla #tortura. I si et compres el Comevotos et regalen el Tètric per veure si saps reencaixar Catalunya dins Espanya.

[MALAGUANYAT] Mas i Junqueras intenten tornar a la llibreria la Constitució espanyola i que els tornin els diners. El llibreter del torn de matí, Rajoy, diu que na-nai, i el llibreter de la tarda, Rubalcaba, també, però de més bon rotlle. Diu que no admet devolucions, però sí canvis, encara que no ho sembli.

[LA CANÇÓ] Conseller Boi, el musical

Si tens cataractes,
pedres al ronyó,
has pillat un ictus
o un bon xarampió
pots anar al “seguru”
Ja t’ho trobaràs
les llistes d’espera
són ben llargues, llargues
Fes-te d’una mútua privada!
T’estalviaràs tanta gentada!
El conseller Boi (bis)
Sé de què parlo
sóc el cap dels CAPS.
Els ambulatoris
estan col·lapsats
plens de mileuristes
i avis jubilats.
L’únic avantatge
és que eren de franc.
Però ara a sobre hi ha el copagament
copagament.
Vés a una clínica privada!
Les infermeres són més guapes.
El conseller Boi (bis)
Sé de què parlo
sóc el cap dels CAPS.

[LA IMATGE DE LA SETMANA] L’esceneta del dinar entre el president Mas i el ministre israelià… qui pagarà el compte? hahaaa “el patiment ens agermana”

ZW 369 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí. Aquí hi trobareu tots els ZONA WEB.

Smart City Expo World Congress 2013
http://www.smartcityexpo.com

Els propers 19, 20 i 21 de novembre tindrà lloc la tercera edició de l’Smart City Expo World Congress a Barcelona. L’esdeveniment de referència mundial sobre ciutats intel·ligents reuneix els principals experts internacionals en la matèria, a més de governs, empreses, emprenedors i investigadors, que contribueixen a la configuració del ecosistema de les Smart Cities.

El programa del Congrés presenta més de 300 ponents destacats per a explicar, discutir, inspirar i intercanviar coneixements i idees al més alt nivell per al desenvolupament intel·ligent de les nostres ciutats. Richard Florida, Kent Larson i Amory Lovins són alguns dels noms destacats en aquesta nova edició. Tots els ponents aportaran les seves idees i coneixements en el repte col·lectiu de transformar les actuals urbs en llocs capaços d’absorbir i gestionar poblacions creixents d’una manera sostenible, tant des del punt de vista econòmic, com social i mediambiental. L’esdeveniment contempla un gran nombre d’activitats i possibilitats de participació com són el propi Congrés; l’àrea d’Exposició (lloc en el qual les empreses mostren i coneixen els projectes, novetats i solucions davant el món, amb més de 80 països representats), o els anomenats Side Events, entre altres.

La nit del 20 de novembre es coneixeran, també, els guardonats amb els World Smart Cities Awards.

Podeu seguir l’activitat relacionada amb l’Smart City Expo World Congress a Twitter, Facebook o YouTube entre altres xarxes, a més de descarregar l’aplicació mòbil. Més informació i acreditació online.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 17 Novembre 2013, in Política. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.