Temps per pensar

scoopit_mi_petitAvui l’actualització setmanal del meu Diari a Internet es limita a recollir els articles sobre diverses qüestions que han estat presents en el debat públic d’aquesta darrera setmana. Us recordo un cop més que gairebé cada dia recomano articles d’interès a través del meu Scoop.it i també els hi dono difusió a través del meu compte a Twitter, del meu perfil i pàgina a Facebook, i en el recopilatori Alternatives.

Avui començo per recomanar-vos que feu una ullada a la meva intervenció en el cicle de debats sobre “El futur del catalanisme” organitzat pel Centre d’Estudis Jordi Pujol i la Fundació Catalunya Europa. Dijous vaig compartir una de les taules rodones que integren el cicle amb Ignasi Llorente i Vicenç Villatoro, moderats per Antoni Gutiérrez-Rubí, a l’Ateneu Barcelonès. Podeu veure les cròniques d’El Singular Digital i Nació Digital.

ARTICLES SOBRE POLÍTICA CATALANA I SOBRE EL DEBAT AL VOLTANT DE L’ENCAIX ENTRE CATALUNYA I LA RESTA D’ESPANYA:

Us interessaran també:

Sobre Barcelona us convido a llegir “Fragmentación total del voto en Barcelona” enquesta de La Vanguardia, “Barcelona como termómetro político” de Jordi Sauret i “Barcelona prohíbe” de Llàtzer Moix.

ARTICLES SOBRE LA SITUACIÓ POLÍTICA ESPANYOLA:

ARTICLES SOBRE LA SITUACIÓ ECONÒMICA I SOCIAL ESPANYOLA:

ARTICLES SOBRE POLÍTICA EUROPEA:

ARTICLES SOBRE ELS ESTATS UNITS D’AMÈRICA:

Sobre política internacional us interessaran també “Le Canada attaque le Québec sur son droit à l’indépendance” de Le Monde/AFP, i dos articles sobre Síria “Una oportunidad para la diplomacia” d’Ana Echagüe i “Una solución por la negativa para Siria” de Volker Perthes.

ARTICLES DE FONS SOBRE LA CRISI DEL SISTEMA POLÍTIC I ECONÒMIC:

una-alternativa-progresista_9788423417407

Un altre article recordant Jaime Arias: “Jaime Arias, un periodista ligero de equipaje” de Lluís Foix i, en contrast absolut amb el mestratge d’Arias, l’article de Lluís Bassets “Periodismo de camiseta”.

Commemorant el desè aniversari de la mort de Manolo Vázquez Montalbán us convido a llegir “Diez años sin Manolo” de Josep Ramoneda i “Homenaje a Montalbán: siete razones para amar a Carvalho” de Juan Carlos Galindo.

Acabo recordant que ahir se celebrava la Diada Mundial contra el càncer de mama, a través de l’article de Lourdes Muñoz Santamaria “19-O, llaç rosa” i recomanant-vos el llibre “Una alternativa progresista” de Jonás Fernández, publicat per Ediciones Deusto, que es presentarà ben aviat a Barcelona en un acte organitzat per la Fundació Rafael Campalans i del que podeu llegir un avançament editorial publicat avui pel diari El País.

ZW 365 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí. Aquí hi trobareu tots els ZONA WEB.

Tres anys de revoltes interconnectades. Emergència, evolució i reptes dels moviments xarxa en el context de la #GlobalRevolution
http://civilsc.net/globalrev

Els propers dies 23 i 24 d’octubre es durà a terme a Barcelona la trobada ‘Tres anys de revoltes interconnectades. Emergència, evolució i desafiaments dels moviments xarxa en el context de la #GlobalRevolution’, impulsat per @CivilSC. L’esdeveniment se celebrarà al IN3/UOC (Edifici MediaTic) i té com a objectiu avançar en la comprensió dels complexos processos dels moviments xarxa.

Proposen treballar en el desenvolupament d’un espai de traducció d’experiències i comprensió de les conjuntures i desafiaments que cada un d’aquests moviments suposen. El teixit d’una xarxa global d’investigadors d’aquests processos. Posar les bases per a un estudi comparatiu global, que permeti pensar globalment el conjunt de revoltes interconnectades.

Al programa previst, experts de diferents països abordaran qüestions diverses englobades en les taules que es desenvoluparan el dimecres, dia 23: «Seqüència de gestació, explosió i contagi del cicle dels moviments xarxa 2011-2013» (Taula 1) i «Desafiaments, problemes, i innovacions en la fase d’evolució dels moviments xarxa 2011-2013» (Taula 2).

La jornada de dijous estarà dedicada a un espai de treball intern entre els participants de les taules, conjuntament amb el Programa de Comunicació i Societat Civil i la xarxa Datanalysis15M, per estudiar i desenvolupar futures línies de cooperació per a la investigació i l’acció des dels moviments xarxa.

Podeu seguir la informació associada a Twitter amb el hashtag #GlobalRev i fer la inscripció a: http://civilsc.net/node/58/register

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 20 Octubre 2013, in Política. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.