Avui Alemanya decideix

scoopit_mi_petitAvui l’actualització setmanal del meu Diari a Internet es limita a recollir els articles sobre diverses qüestions que han estat presents en el debat públic d’aquesta darrera setmana. Us recordo un cop més que gairebé cada dia recomano articles d’interès a través del meu Scoop.it i també els hi dono difusió a través del meu compte a Twitter, del meu perfil i pàgina a Facebook, i en el recopilatori Alternatives.

Començo per recomanar-vos alguns articles sobre el debat al voltant de la continuïtat de Catalunya a la Unió Europea després d’una eventual secessió d’Espanya, que posen de manifest fins a quin punt el debat fins ara sobre aquesta qüestió ha estat molt mancat de rigor perquè, en general, els obstacles i les dificultats d’un procés independentista són sistemàticament minimitzats.

A Escòcia, amb la data del referèndum ja fixada en el calendari i amb un debat més solvent, no és d’estranyar el que assenyalen les enquestes. Aquí teniu la més recent.

ARTICLES SOBRE POLÍTICA CATALANA I SOBRE EL DEBAT AL VOLTANT DE L’ENCAIX DE CATALUNYA A LA RESTA D’ESPANYA:

Per acabar aquest capítol us recomano dos articles sobre debats als que no s’està donant prou importància i dos articles sobre Barcelona: “La ‘democratització’ de la pobresa” de Joaquim Coll, “Ensenyar a aprendre i que ningú resti enrere” de Consol Prados, “Pròxima estació: Ferrovial-Plaça de Catalunya” de Jordi Martí i Grau i “Barcelona no lo merece” de Jordi Martí i Grau.

ARTICLES SOBRE POLÍTICA ESPANYOLA:

ARTICLES SOBRE LA SITUACIÓ ECONÒMICA ESPANYOLA:

ARTICLES I VÍDEO SOBRE LA REFORMA DE LES PENSIONS:

ARTICLES SOBRE POLÍTICA EUROPEA:

ARTICLES SOBRE LES ELECCIONS ALEMANES QUE S’ESTAN CELEBRANT AVUI:

ARTICLES DE FONS SOBRE L’ORIENTACIÓ DE LES POLÍTIQUES ECONÒMIQUES:

bannerLatCatUs interessaran també tres articles sobre qüestions de fons de la política internacional: “Elogio y necesidad de la ONU” de Prudencio García, “Defendernos del control digital” de Slavoj Zizek i “Energía y agua” de Mariano Marzo.

I acabo amb dues convocatòries, la de l’acte de presentació de l’associació “Federalistes d’Esquerres” del proper dimecres dia 25 i la de la presentació del llibre “Invitación al federalismo” de José Antonio Pérez Tapias organitzat per la Fundació Rafael Campalans el proper dimecres 2 d’octubre.

“Perles” del programa del Polònia emès el 19 de setembre, resum crític realitzat per Núria Iceta. Podeu trobar totes les “Perles del Polònia” aquí, amb imatges, vídeos i tot.

[#ZASCA] col·loquin als seus fills a un metre de la tele perquè puguin ser correctament manipulats.

[MALAGUANYAT] Rajoy i Mas rollu Karpov i Kasparov però amb una innovació: és un joc d’escacs però amb paraules tabú: consulta, dret a decidir, Mylie Cirus… i un àbitre que recorda a la vella aquella de l’1, 2, 3.

[CAMARGA CAFÈ] Ah mira. Resulta que la vella àrbitre és el rei fent de mediador! Gran gag de Pere Navarro, ell solet. “Qué tal el finde? Bien o en la Festa de la Rosa?”

[SURREALISTA] Xavier Trias practicant la relaxing cup of ratafia in the carrer Petritxol. Això dels Jocs reloaded ens donarà grans moments. Fins aquí bé. Ara, que s’adormi i se li aparegui Companys ofès perquè li volen donar un carrer a Samaranch ja no.

[LA PROMO] Pantalles de plasma, ordinadors sense disc dur… Jo no soy tonto, soy MariaMkt!

[LA NOVETAT] José Ramon Bauzà, el políglota. Amb una gran idea, faran una classe en anglès. Sabeu quina? La de català. Au.

[EL MEU GAG PREFERIT] Mariano Rajoy recorda el gag del 27/9/12 en què el militar que vol detenir el President diu: “Hemos jurado guardar la Constitución. No la hemos leído, sólo la gaurdamos”. Que bo també Oriol Pujol “Si nos mandáis los tanques, os mandamos a la Anna Tarrés”

[DOLENT] El retorn d’Aniol l’historiador, el del tricentenari de les hombreres, diu ell. Avui recorda la prema escrita, sí, allò que servia per embolicar entrepans. Diu que ha trobat un diari de 1898 que titulava “Cubarato”, i un de 1598 que titulava “Tongo climatológico”, per allò de l’Armada Invencible, i, per fi, una de l’any 200 aC que titula “Romanos llevaban una mochila con Titadine”. 1440 “Un tal Gutenberg inventa la imprenta”. Tot això són precedents d’allò del… oh wait!

[EXCLUSIVA] Rajoy i Cospedal van a veure a Bárcenas a la presó. Necessiten informacions vitals sobre els pins, on són les factures, etc.

[LA CANÇÓ] Blurred Mas 

[Mas]Ei, ho hem petat! (bis)
[Homs, Junqui i Duran] Hey hey heyy (bis)
[Mas] Hem fet la Via Catalana.
Era un pèl cumba
però quin impacte
[Junqui] Ja hem fet la via i ara què?
Quin és el plànning del govern?
No em donis allargues que et conec
[Mas] No sigui tan pesat
que Europa ens vol fer fora
[Junqui] Doncs ens fem africans,
potser hi haurà millora
[Mas] Tampoc no cal ara que correm
Espera que passi l’hivern
Fa un any havia d’arrasar
I encara em cou en caminar
Ja sé el que vols (bis)
Vols la consulta!
[Junqui] Jo vull ser el rei de la nació
Oriol primer el rodanxó
[Mas] I ara pensava, plebiscitàries?
El 2016 amb la calma.
El proper soci el vull simpàtic
Algú com en Mic
[Duran] I els pressupostos? Crearem impostos?
D’on traurem els quartos?
[Tots] M’estàs amargant la cançó
Passem al proper pas
pensem la pregunta
Oriol, no corris tant
que el xollo se’m desmunta
[Duran] Ja la redacto jo
[Junqui] No, no, no.
Això és esgotador
Jo ho faré molt millor.
[Mas] No, no, no
Això és esgotador
encara ens faltarà
en Mariatne.

ZW 360 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí. Aquí hi trobareu tots els ZONA WEB.

IV Congreso GIGAPP IUIOG
http://www.gigapp.org/congreso-2013

El Congrés Internacional en Govern, Administració i Polítiques Públiques, que se celebra anualment des de 2010, ha aconseguit constituir-se en el principal esdeveniment de la comunitat vinculada al Programa de Doctorat en Govern i Administració Pública (GAP) de l’Institut Universitari d’Investigació Ortega y Gasset, Fundació Ortega–Marañón. Es tracta d’un espai únic per presentar i debatre noves idees i enfocaments, experiències i investigacions de qualitat i conrear vincles de col·laboració i generació de xarxes de treball sobre els eixos temàtics en què s’emmarca.

Està promogut pel GIGAPP que neix com una iniciativa oberta orientada a enfortir i generar espais de debat i reflexió sobre les àrees d’interès en Govern, Administració i Polítiques públiques. Un dels principis que guien el treball de GIGAPP és la difusió del coneixement obert per afavorir el bé comú. Tots els continguts (papers, documents) són d’accés obert i sense restriccions.

GIGAPP no té, ni ha tingut fins ara, personal contractat. L’equip de coordinadors i el Comitè Organitzador del IV Congrés és honorífic. Promou, a més, una xarxa d’investigadors que, actualment, agrupa més de 400 investigadors distribuïts per Iberoamèrica.

El Congrés és obert a la participació activa (com a ponents o assistents lliures) d’investigadors i docents universitaris i d’institucions especialitzades, estudiants de postgrau i doctorands, consultors, responsables de Govern y Polítiques públiques, directius i funcionaris públics, representants d’organismes de la societat civil, entre d’altres.

Aquest any, el IV Congrés tindrà lloc els dies el 23 i 24 de setembre a la Seu d’INAP Espanya, amb aquest programa. I, com a punt final, el dia 25 se celebrarà el Seminari Taller ‘Ensenyant Gestió Pública’ a la Seu de la Fundació Ortega- Marañón.

Com a elements de valor, es poden destacar la dimensió internacional amb una forta presència d’experiències d’Iberoamèrica i la seva estructura que es basa en 38 grups de treball, en els quals es presentaran treballs pertanyents a 252 participants.

Les ponències i comunicacions es poden consultar ja en obert al web del Congrés. Aquest és el vídeo promocional del Congrés. I podeu seguir tota la informació a Twitter @GIGAPP #GIGAPP2013

ZW 361 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí. Aquí hi trobareu tots els ZONA WEB.

Social Good Summit Madrid 2013

La Social Good Summit Madrid 2013 tindrà lloc al Medialab Prado els dies 24 i 25 de setembre, amb l’organització d’Intermón Oxfam i l’Agència de Salut i Comunicació, que se sumen així a les iniciatives que es desenvoluparan a localitats de diferents tpaïsos en els cinc continents.

L’organització d’aquest esdeveniment respon a la invitació llançada per la Social Good Summit de NY, un esdeveniment que se celebra des de fa cinc anys a Nova Iork al voltant de la celebració de l’Assemblea General de Nacions Unides, i que anima a traslladar la iniciativa a un àmbit local, podent així donar protagonisme i veu a projectes i iniciatives d’arreu del món.

Aquest és el programa previst a Madrid, en el qual els diferents participants presentaran iniciatives de noves formes de comunicació i activisme que aposten per la innovació i / o la tecnologia per impactar positivament en la vida de les persones i generar canvis. Entre ells amics i amigues amb interessants projectes: @dalvarez37, @cabralens, @civio, @dcabo, @mas_demo, @immaaguilar, @proyectoavizor, @porCausaorg, @goteofunding, @juanlusanchez, etc. etc.

L’esdeveniment es podrà seguir també per streaming aquí i a Twitter #SGSMad

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 22 Setembre 2013, in Política. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.