Rajoy ha de comparèixer

scoopit_mi_petitAvui l’actualització setmanal del meu Diari a Internet es limita a seleccionar els articles sobre diverses qüestions que han estat presents en el debat públic d’aquesta darrera setmana. Aprofito per recordar que gairebé cada dia recomano articles d’interès a través del meu Scoop.it i també els hi dono difusió a través del meu compte a Twitter, del meu perfil i pàgina a Facebook, i en el recopilatori Alternatives.

Començo per recordar que aquesta setmana hem celebrat el 35è aniversari de la fundació del PSC. Ho recordava en una declaració la Comissió Executiva del partit. Trobareu molts elements de la història del PSC a la web de la Fundació Rafael Campalans i aprofito per recomanar-vos una visita a l’arxiu digital que recull totes les resolucions congressuals i tots els programes electorals del PSC des de 1978 fins avui. Per acompanyar aquesta celebració us convido també a llegir “Post democràcia, partit obert” de Lourdes Muñoz Santamaría i “El uno y el todos de la política partidaria” de Joan Ferran.

Sobre la política catalana us recomano que llegiu els següents articles:

Sobre les conclusions del jutge en el ‘cas Palau’ us convido a llegir els següents articles:

  • El jutge del ‘cas Palau’ corrobora que CDC va cobrar comissions il·legals, Jesús G. Albalat
  • El juez concluye que CDC recibió 5,1 millones en comisiones de Ferrovial, Jesús García
  • El jutge del cas Palau conclou que CDC va rebre comissions de Ferrovial per gairebé cinc milions d’euros, Laura Díaz-Roig
  • El juez cierra la instrucción del caso Palau y ve indicios de financiación ilegal de CDC, Santiago Tarín
  • Convergència responderá ante los tribunales por el ‘caso Palau’, Gabriel Trindade
  • El jutge del ‘cas Palau’ troba indicis de la desviació de diners de Ferrovial a CDC, eldebat.cat
  • La financiación de CDC, editorial d’El País
  • Convergència Democràtica, a juicio, Carlos Jiménez Villarejo

Sobre el nyap del govern de CiU en el procés de privatització d’Aigües Ter-Llobregat us convido a llegir els articles “La justicia se carga la privatización de las aguas catalanas” de Cristina Farrés, “La oposición califica de ‘fiasco político y económico’ la operación financiera de Mas” de Manel Manchón i “Mas ‘pasa’ de la justicia y mantiene a Acciona en el negocio del agua” de Cristina Farrés.

Per entrar en els temes relatius a la política espanyola heu de llegir sens falta l’entrevista a Alfredo Pérez Rubalcaba que li fa avui Javier Moreno a El País.

Sobre el cas Bárcenas i les seves conseqüències polítiques us convido a llegir els següents articles:

Amb altres qüestions relatives a la política espanyola us convido a llegir els següents articles:

Sobre la situació econòmica i social espanyola us convido a llegir els següents articles:

Sobre la situació europea us convido a llegir els articles “La Gran Red de Occidente” de Timothy Garton Ash, “La exasperación de la desigualdad” de Juan F. López Aguilar, “Una Unión cada vez más estrecha” de Ignacio Molina i “Cambios muy lentos en la PAC”, editorial d’El País Negocios.

Sobre la represa de les negociacions entre Israel i Palestina us convido a llegir l’editorial d’El País “¿Diálogo al fin?”.

Amb notícies i reflexions econòmiques més de fons us convido a llegir els articles següents:

Amb reflexions polítiques més de fons us convido a llegir els següents articles:

Donant compte d’un premi ben merescut: “Xavier Vidal-Folch gana el premio Cerecedo de Periodismo” a El País.

I per acabar, la notícia sobre la mort d’una notable periodista nordamericana: “Muere Helen Thomas” de Cristina F. Pereda i “La Helen Thomas que conocí” de Lluís Foix.

ZW 357 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí. Aquí hi trobareu tots els ZONA WEB.

Transparència de comptes públics
http://transparenciadecuentaspublicas.es

Transparencia de Cuentas Públicas és una eina per facilitar els principals indicadors econòmics dels comptes de les administracions locals, provincials i autonòmiques, de manera que tots els ciutadans puguin consultar-les i entendre-les fàcilment.

Miguel Fiandor és l’impulsor d’aquest projecte a través de Goteo.org, que -en aquests moments- es troba en l’últim terç de la seva fase de finançament, superant ja el 80% de la quantitat necessària.

Aquest és “un projecte emprenedor d’Open Data que observa, vigila, i opina sobre els milers d’administracions i, per aquest motiu, aporta força a la societat de cara a la gestió econòmica pública, i alhora amb credibilitat per tractar-se d’informació obtinguda de fonts oficials”. L’eina recull multitud de dades publicades pel Ministeri d’Hisenda i altres fonts, treballa amb ells i els converteix en informació útil i comprensible, amb la possibilitat d’oferir, a més, informes específics orientats a les mateixes administracions, a empreses i professionals de consultoria econòmica per tal de millorar la gestió de les nostres administracions.

Podeu seguir tota l’actualitat associada a la iniciativa a Twitter.

Enllaç associat:
El mapa de los ayuntamientos que más despilfarran en personal (ElConfidencial.com, 15.07.2013)

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 21 Juliol 2013, in Política. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.