Consell del Partit Socialista Europeu a Sofia

scoopit_mi_petitTal com vaig anunciar ahir no vaig actualitzar el diari, ho faig avui però em limito a recomanar una selecció dels articles sobre diverses qüestions que han estat presents en el debat públic d’aquesta darrera setmana. Aprofito per recordar que gairebé cada dia recomano articles d’interès a través del meu Scoop.it i també els hi dono difusió a través del meu compte a Twitter, del meu perfil i pàgina a Facebook, i en el recopilatori Alternatives.

La raó per la qual no vaig poder fer ahir l’habitual actualització setmanal del Diari és que vaig participar en el Consell del Partit Socialista Europeu celebrat dissabte a Sofia (com podreu comprovar en la fotografia que il·lustra aquest esdeveniment, en la que hi trobareu també Martin Schulz, Eider Gardiazábal, Juan Moscoso del Prado, Juan Fernando López Aguilar i, al fons, Alfredo Pérez Rubalcaba). Començo, doncs, per aquí:

pescouncilsofia2013

Sobre el PSC us convido a llegir l’entrevista a Antonio Balmón que li va fer Pere Ríos dilluns passat a El País i l’entrevista a Pere Navarro que li van fer Neus Tomàs i José Rico ahir a El Periódico de Catalunya. Sobre les primàries de Barcelona podeu llegir els articles “Primàries amb regust italià” de Jordi Martí i Grau i “Barcelona és capital” de Laia Bonet.

Sobre la política catalana us convido a llegir els següents articles:

També us interessaran les següents notícies: “La Xarxa de Comunicació Local acomiada quinze treballadors” de catalunyaplural.cat, “Hagan juego, menores” de J. Ernesto Ayala-Dip, “Casinos cosmopolitas” de Francesc Valls, “A ambos lados de la puerta” d’El País sobre sanitat, “Els partits negocien un sistema electoral de doble vot” d’ACN i el diari Ara i “Pueblo digital en marcha” de Lluís Bassets.

Sobre el debat al voltant de l’encaix entre Catalunya i al resta d’Espanya us recomano que llegiu els següents articles:

Sobre política espanyola us convido a llegir els següents articles:

Sobre la situació econòmica i social d’Espanya us convido a llegir:

Sobre la política europea us recomano que llegiu els següents articles:

Sobre política internacional us convido a llegir els següents articles:

Amb reflexions més de fons sobre la política econòmica us convido a llegir els següents articles: “La ‘Abenomics’ y sus lecciones para Europa” d’Ian Bremmer, “El FMI y la devaluación de las personas” de Lluís Foix, “Ojo a la que se está montando a nivel global” de Juan Laborda, “¿Por qué los ricos son más sanos?” de Clare Bambra i “Las paradojas de la revolución energética y el cierre de Garoña” de Jordi Ortega.

Amb motiu de la celebració d’un acte d’homenatge a Andreu Nin al Parlament de Catalunya us convido a llegir l’entrevista a Teresa Carbonell sobre Andreu Nin de Jordi Mumbrú a catalunyaplural.cat i l’article “Andreu Nin en el Parlament de Catalunya” d’Enrique del Olmo.

ZW 354 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí. Aquí hi trobareu tots els ZONA WEB.

Congrés Internacional Internet, Dret i Política 2013

Durant els dies 25 i 26 de juny se celebrarà a Barcelona la novena edició del Congrés Internacional Internet, Dret i Política 2013 (IDP). En aquesta ocasió l’eix de debat seran els aspectes legals i polítics que planteja el Big Data.

El valor de les dades en la societat està centrant gran part de la discussió sobre les possibilitats i límits d’Internet. Al mateix temps que la quantitat d’informació que s’obté a través de la interacció entre els usuaris i les dades que proporcionen els sensors augmenta exponencialment, des dels diversos àmbits i sectors es reflexiona sobre com es transformaran a partir del fenomen.

En el camp de l’estratègia política, el Big Data pot ser determinant per a tots els actors: administracions públiques, partits polítics, sindicats … i, també, moviments socials. Aquesta nova capa de dades digitalitzades amplifica debats al voltant de la transparència, les dades obertes, la reutilització de la informació pública, la participació democràtica, el rendiment de comptes, la política vigilada, la bretxa digital, etc.

A més de la identificació d’oportunitats, el Big Data té nombrosos reptes per afrontar. Les qüestions relacionades amb privacitat, dret a l’oblit, seguretat, conservació, anonimat, responsabilitat, llibertat d’expressió … són part de les preguntes i desafiaments a resoldre.

Com en les vuit edicions anteriors, el programa del Congrés IDP 2013 proporciona un espai de debat entre investigadors i professionals vinculats amb l’àmbit del dret i de la política. El caràcter internacional de la trobada ofereix un ventall ampli de visions i experiències. Participaran en aquesta edició: Mireille Hildebrandt, Duncan Watts, John Vervaele, Ivan Salvadori i Javier Toret, entre molts d’altres conferenciants.

El Congrés està organitzat pels Estudis de Dret i Ciència Política de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Revista IDP i l’Internet Interdisciplinary Institute (IN3).

Es podrà seguir i participar en el debat a Twitter a través de l’etiqueta # IDP2013

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on dilluns 24 Juny 2013, in Política. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.