Ni immobilisme ni ruptura, reforma!

scoopit_mi_petitAvui l’actualització setmanal del meu Diari a Internet proporciona l’habitual selecció dels articles sobre diverses qüestions que han estat presents en el debat públic d’aquesta darrera setmana. Aprofito per recordar que gairebé cada dia recomano articles d’interès a través del meu Scoop.it i també els hi dono difusió a través del meu compte a Twitter, del meu perfil i pàgina a Facebook, i en el recopilatori Alternatives.

Abans de començar repassant els temes de la setmana vull recomanar-vos que llegiu l’entrevista a Pere Navarro que li va fer Esther Esteban a El Mundo dilluns passat i l’entrevista al primer secretari del PSC a El debate de la 1 de dijous passat.

Aquesta setmana vull destacar l’acte organitzat per la Fundació Rafael Campalans del presentació del document “Per una reforma constitucional federal“. Us recomano especialment que visiteu l‘espai dedicat a aquest acte en la web del PSC amb tota mena d’informacions sobre el tema, que llegiu els articles”Una propuesta de reforma constitucional en clave federal” de Joaquín Tornos, el meu article publicat a ABC “Por una reforma constitucional federal” i el de Joaquim Coll “El PSC i l’esquerra federal”. Molt possiblement us interessarà veure l’entrevista que em va fer Josep Cuní a 8tv en acabar l’acte. I, com sempre, us recordo que al web reformafederal.info hi trobareu tota mena d’informació sobre aquest tema. Aprofito per anunciar que el proper dimecres dia 29 de juny presentarem el document “Por una reforma constitucional federal” a Madrid, a la Sala Ernest Lluch del Congrés dels Diputats.

Amb articles i declaracions rellevants de dirigents del PSC us convido especialment a llegir l’article de Rocío Martínez-Sampere “¿Dèficit? ¿Quin dèficit?” i les declaracions de Jaume Collboni i Pere Navarro sobre el projecte de la “llei Wert”, sobre el qual trobareu més informació en l’apartat dedicat a la política espanyola. També us interessarà conèixer el Manifest del PSC en el Dia mundial contra l’homofòbia i la transfòbia, així com l’editorial d’El País “Contra la homofobia”. I aprofito per recordar que ha entrar ja en vigor a França la llei que legalitza els matrimonis entre les persones del mateix sexe. Enhorabona!

Amb temes relatius a la política catalana i a l’encaix entre Catalunya i la resta d’Espanya us convido a llegir els següents articles:

Sobre Barcelona us convido a llegir l’article de Jordi Martí i Grau “La ‘grandeur’ barcelonina”.

Sobre política espanyola us convido a llegir els següents articles:

Son moltes les aportacions al debat sobre la necessitat de regenerar la política i augmentar la qualitat del nostre sistema democràtic, us en recomano les que considero més rellevants:

Sobre la situació de l’economia espanyola us convido a llegir els següents articles:

Sobre la situació política i econòmica europea us convido a llegir els següents articles:

Sobre la necessitat d’eradicar els paradisos fiscals us convido a llegir els articles: “Europa y el G-20 retan a los ‘búnkeres’ fiscales” de Xavier Vidal-Folch, “Contra los ‘búnkeres’ fiscales”, editorial d’El País Negocios, “Mucha prisa con el ciudadano, poca con el corrupto” de Soledad Gallego-Díaz i “Los ‘refugios’ fiscales” d’A. Alonso.

Per acabar l’apartat europeu us convido a llegir l’article “Primàries presidencials 2014 del Partit dels Socialistes Europeus“.

Sobre Palestina us convido a llegir els articles “A 65 años de la Nakba es hora de decir basta” de Saeb Erekat i “Palestina: volver a empezar” de Miguel Angel Bastenier.

Amb reflexions més de fons us recomano que llegiu els següents articles:

Amb gran satisfacció us convido a llegir la ‘laudatio’ de Rafael Jorba “Rafael Jorba, un periodista necesario” de Lluís Foix, pronunciada amb motiu de la concessió del premi “Diario Madrid”.

Finalment aprofito per recomanar-vos l’assistència a l’acte de presentació informe sobre l’Estat de la Unió Europea 2012 de la Fundación Alternativas que tindrà lloc demà passat dimarts.

“Perles” del programa del Polònia emès el 9 de maig, resum crític realitzat per Núria Iceta. Podeu trobar-les totes aquí, amb imatges, vídeos i tot.

[LES PERLES] 
– Xoc de trens. El papa i Teresa Forcades. “Con los motivos que tenés para indignaros en la iglesia y tenéis que buscarlos fuera?”
– ZP pilotant el camí per sortir de la crisi… que falta mooooolt? 2008, 2009, 2010,… 2011, canviem de pilot, a veure en Rajoy què tal. Bé, primer cal explicar-li quin és el seient del conductor i que cal anar marxa endavant, no enrere.

[ARXIU HISTÒRIC] [10/5/12] Socialistes a Perpinyà.
Sempre ens hem emmirallat amb els francesos… als 70, Pere Navarro i Miquel Iceta a cent mirant L’últim tango a París, i al 2012, als mítings de l’Hollande… “quan podrem tenir això a casa?” es pregunten…

[LA PICADA D’ULLET] 
– Maruenda i Pedro J. a classe per recuperar els punts perduts del carnet de periodistes. Diu que han de ser objectius i buscar la veritat. No sé, no sé…

[LA IMATGE DE LA SETMANA] 
– El cotxe oficial del president fruit de les retallades.

[LA FRASE DE LA SETMANA] 
– “Hi ha tanta cua [a l’oficina del SOC] que quan em toqui demanaré la jubilació, no l’atur.”

[EXCLUSIVA] 
– Polònia es va colar a la cimera indepe de dilluns…. per descobrir que els líders de l’oposició havien enviat uns clons perquè ja es temien que no serviria per gaire.

[#etfelicitofill] 
– Rajoy “Gracias al paro, el sector del INEM es el que más crece en España. El paro es el motor de la ocupación de este país”

[EL GAG TRANSVERSAL] 
– Gran Tardà practicant el filibusterisme al Congrés dels Diputats per impedir que s’aprovin lleis contra el català. Gran hites de la cultura catalana. I si cal llegir la vaca cega en traducció simultània, es fa. O Terra Baixa. O les cançons de Manel… O Bola de Dragón.

ZW 349 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí. Aquí hi trobareu tots els ZONA WEB.

I Jornades de Periodisme de Dades + Open Data + Hackathon
http://periodismodatos.okfn.es

Del 24 al 26 de maig tindran lloc les I Jornades de Periodisme de Dades i Open Data a Espanya sota el títol: «Cuando los datos cuentan historias».

L’esdeveniment, organitzat pel capítol espanyol de l’Open Knowledge Foundation, amb la coordinació de Mar Cabra i Karma Peiró, tindrà lloc a la vegada a Barcelona (CCCB + Facultat de Comunicació Blanquerna) i a Madrid (MediaLab Prado). Aquest és el programa d’activitats previst.

El Hackathon de Periodisme de Dades Obertes és una competició que se celebra simultàniament a Barcelona (Facultat de Comunicació Blanquerna), Madrid (Medialab Prado), Valladolid i Sevilla, durant 30 hores seguides que finalitzaran amb la presentació de projectes. L’entrada és gratuïta prèvia inscripció aquí.

En el Barcamp (un espai on qualsevol persona pot exposar projectes o investigacions que han estat desenvolupades o que estan en vies de desenvolupament per buscar sinergies entre el públic i diferents professionals) estarem presents, el dia 24 de maig, explicant la iniciativa mAPo (Idea: Antoni Gutiérrez-Rubí. Disseny i desenvolupament: Bestiario, amb l’eina quadrigram). La participació en el Barcamp és gratuïta i podeu registrar-vos aquí.

Podeu seguir la informació actualitzada a Twitter vía @okfn_spain o amb el hashtag #jpd13

Enllaços associats:
– ZW 339. Open Knowledge Foundation Spain
Comparecencias: visualización y transparencia (mAPo)

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 19 Mai 2013, in Política. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.