Contra l’atur i la corrupció

scoopit_mi_petitAvui l’actualització setmanal del meu Diari a Internet es limita a proporcionar l’habitual selecció dels articles sobre diverses qüestions que han estat presents en el debat públic d’aquesta darrera setmana. Aprofito per recordar que gairebé cada dia recomano articles d’interès a través del meu Scoop.it i també els hi dono difusió a través del meu compte a Twitter, del meu perfil i pàgina a Facebook, i en el recopilatori Alternatives.

Començo per subratllar la importància de les mobilitzacions d’aquest diumenge en contra de l’atur i la corrupció (aquí sota hi trobareu una foto de la manifestació de Barcelona). Us convido molt especialment a llegir el manifest de la Cimera Social i a visitar les pàgines web de la UGT de Catalunya i la Comissió Obrera Nacional de Catalunya.

mani100313

Divendres se celebrava el Dia internacional de la Dona treballadora. Per afegir-me a la celebració us recomano que llegiu el manifest del PSC “Sense drets no tenim igualtat“, el llibre “La política de las mujeres” d’Amelia Valcárcel, l’article “Dona, no t’aturis” de Consol Prados i el vídeo reivindicatiu de la Joventut Socialista de Catalunya.

Abans d’entrar en el contingut habitual de l’actualització setmanal del meu diari, començo per recomanar-vos l’article “Coherencia y lealtad federal” que em va publicar la revista El Siglo en el seu número d’aquesta setmana sobre la votació diferent de PSC i PSOE en el Congrés dels Diputats, i a veure un clip de vídeo editat per Jordi Santandreu amb un fragment de la meva intervenció sobre el futur d’Europa en el marc de la Comissió d’Acció exterior, Unió Europea i Cooperació del Parlament de Catalunya.

Us recomano algunes reflexions i notícies sobre política catalana protagonitzades per o referides a l’acció del PSC:

Sobre política catalana us recomano els següents articles:

Sobre el debat al voltant del polisèmic “dret a decidir”, us recomano especialment que llegiu els articles “Què podem aprendre del Canadà i d’Escòcia?” de Laura Díez Bueso (informació recollida al web de la Fundació Rafael Campalans), “Un referéndum dins la Constitució” d’Òscar Palau i “Un informe de la Generalitat aconsella pactar la consulta amb l’Estat” d’EFE/El Periódico de Catalunya.

Sobre qüestions relatives a la necessària regeneració de la democràcia i a la situació política espanyola us convido a llegir els següents articles:

Sobre la situacio econòmica espanyola us convido a llegir els següents articles:

Sobre la situació política italiana podeu llegir els articles següents:

Sobre la situació econòmica europea us convido a llegir els següents articles:

Sobre la situació a Tunísia us convido a llegir l’article de Jordi Pedret “Tunísia: de cruïlla en cruïlla”.

Sobre Amèrica Llatina us convido a llegir els següents articles:

D’interès econòmic global són els articles “¿Un ‘New Deal’ mundial?” de Yannos Papantoniou, “Lucha contra la pobreza 2.0” de Jomo Kwame Sundaran, “El mercado habla” de Paul Krugman i “Y en estas vinieron las agencias de ‘rating’” de José Andrés Sánchez Pedroche. També us interessarà l’article d’Isidre Ambrós “Xi Jingping sueña con un país formado de clase media”.

Amb reflexions polítiques més de fons us recomano els següents materials:

Vull destacar una notícia d’interès cultural: L’Avenç obre “Una finestra al Núvol”, article de Núria Iceta, l’article de Carles Geli “Richard Sennett, el ‘cooperante’” i l’avenç del darrer llibre de Daniel Innerarity.

Acabo amb un article de record a Stéphane Hessel “Un exemple de dignitat” de Raül Blanco Díaz i la necrològica “Piluca Navarro, la discreción junto al poder” de Juan Cruz.

“Perles” del programa del Polònia emès el 7 de març, resum crític realitzat per Núria Iceta. Podeu trobar-les totes aquí, amb imatges, vídeos i tot.

[LES PERLES] 
– La dona sospita del marit… “com es diu ella?”. Ell confessa “Democràcia”. Ella s’enfonsa “hòstia, i a sobre cubana”. No, el que intenta explicar és que, malgrat el que puguin dir els veïns ha decidit fer-se polític.
– El pòquer de Bárcenas. No només s’hi juguen molts calés, sinó que les apostes van creixent amb demandes creuades amb la inestimable connivència d’Espe. Espe-rem que no s’hi ennuegui.

[ARXIU HISTÒRIC] [22/11/07] El “por qué no te callas?” del rei en “homenatge” a Chávez.
– La pregunta del dia del Cuní: “Quan un explica una cosa i segueix i segueix, se’l pot fer callar? Es pot fer, callar, als que xerren massa? Matins.sí. Matins.no. Saludem a sa majestat el rei Joan Carles I. Sr. I, bon dia. Majestat, es pot fer callar algú?” El Rei prou que ho va intentar amb el Chávez, sense èxit. Cuní vol contrastar opinions amb en Chávez mateix. L’escena de Xile es repeteixi Cuní “no m’obliguin a fer ús de l’autoritat”: el famós prouprouprouprou es transforma en el nou rap de les discoteques protagonitzat per Cuní, Rahola, el Rei i Chávez: “prouprouprouprou, home, imperialista, prouprouprou, porquénotecallas”

[SURREALISTA] 
– Estrena de la sèrie “Germà gran”. Avui ajuda un noi “rebel”, en Pere Navarro “què mires, capullo, segur que ets de Sabadell”. Una relació amb els pares (Chacón i Rubalcaba) difícil, rebel·lia contra el sistema monàrquic…

[LA PICADA D’ULLET] 
– “Así es muy difícil de izar la bandera, Maria”. Es veu que les calcetes de color carn tampoc no ajuden a la pervivència de l’espècie segons el ministre de l’interior.

[LA FRASE DE LA SETMANA] 
– L’exconseller (d’interior) Puig: “Em cau malament Jesucrist, va ser el primer perroflauta”, ha haaa.

[DOLENTOT] 
– Tripartitis, el diagnòstic definitiu per en Duran. Afecta els responsables dels tres partits que pacten per a que hi hagi un govern estable.

[MALAGUANYAT] 
– El gag d’Artur Mas i Oriol Junqueras en comunió electoral. La idea era bona però, com dir-ho, el gag no acaba de caminar bé.

ZW 339 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí. Aquí hi trobareu tots els ZONA WEB.

Open Knowledge Foundation Spain
http://es.okfn.org

L’Open Knowledge Foundation (Fundació per al Coneixement Lliure) té els seus orígens a Cambridge l’any 2004. Aquesta organització sense ànim de lucre va néixer per defensar el ‘coneixement lliure’: «qualsevol material, dada o contingut lliure per a utilitzar-lo, reutilitzar-lo o redistribuir sense restriccions». Els eixos de treball de l’organització tenen com a objectiu la millora del govern (transparència i compromís), la cultura (accés, intercanvi i participació), la recerca (els resultats d’aquesta han d’estar oberts) i l’economia (reutilització més fàcil i ràpida per al desenvolupament de noves eines i serveis innovadors).

Recentment l’organització, després d’un període d’eleccions, ja té el seu capítol espanyol: Open Knowledge Foundation Spain. La junta directiva està formada per: Alberto Abella, Mar Cabra, Guzmán M. Garmendia, Marc Garriga, Mayo Fuster, Alberto Ortiz de Zárate, Javier Creus, Helen Darbishire y Enric Senabre. La notícia suposa un pas més cap al Govern Obert a Espanya.

Podeu col·laborar amb l’organització a través d’algun dels grups de treball i/o seguir la seva activitat a Twitter @okfn_spain

Enllaços d’interès:

– OKFN SPAIN: España ya es parte de la Open Knowledge Foundation, per Guzmán M. Garmendia (13.01.2013)

– OKFN Spain – capítulo local de la Open Knowledge Foundation, per Alberto Ortiz de Zárate (28.01.2013)

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 10 Març 2013, in Política. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.