Per una urgent regeneració de la política

scoopit_mi_petitAvui l’actualització setmanal del meu Diari a Internet proporciona l’habitual selecció dels articles sobre diverses qüestions que han estat presents en el debat públic d’aquesta darrera setmana. No puc deixar de subratllar l’urgent necessitat de salvar la política de la corrupció. No és possible que el president Rajoy posi el seu futur (i en part també el del sistema polític) en mans del sr. Bárcenas. No hi ha receptes màgiques per fer desaparèixer un problema tan profund en poc temps, però és evident que necessitem més democràcia i més transparència en els partits i el conjunt del sistema polític, canviar la Llei electoral per acostar els representants a la ciutadania i ampliar la capacitat d’elegir a través de districtes uninominals, canviar la Llei de partits, per fer obligatòries les primàries obertes a la ciutadania, aprovar una Llei de Transparència rigorosa i exigent, revisar el sistema de finançament dels partits i les atribucions del Tribunal de Comptes. Estem davant d’una crisi sistèmica que no s’arreglarà només amb bones intencions. No ens podem permetre esperar més. Del proper Debat sobre l’estat de la nació n’haurien de sortir compromisos concrets en aquest camp. Aprofito per recordar que gairebé cada dia recomano articles d’interès a través del meu Scoop.it i també els hi dono difusió a través del meu compte a Twitter, del meu perfil i pàgina a Facebook, i en el recopilatori Alternatives.

Sobre el debat en el si del PSC us recomano els següents materials:

Cinc recomanacions especials:

Articles sobre política catalana:

Sobre la reforma constitucional us convido a llegir els articles “Crisis institucional y reforma constitucional” de Javier Tajadura Tejada i “¿Una segunda transición?” de Guillermo de la Dehesa.

Sobre la corrupció i la crisi política i democràtica que estem travessant us convido a llegir els següents articles:

Sobre la situació econòmica espanyola us convido a llegir els següents articles:

Sobre la situació política i econòmica europea us convido a llegir els següents articles:

Sobre qüestions rellevants de política internacional us aconsello que llegiu els següents articles:

Sobre qüestions de debat de fons us aconsello els següents articles:

Pels interessats i interessades en la comunicació política, “9 tendències en comunicació política online” de Xavier Peytibi.

I, per acabr, tot recordant Agustí Fancelli, podeu llegir “Llaurar recte, girar rodó” de Xavier Vidal-Folch i Ignacio Vidal-Folch.

“Perles” del programa del Polònia emès el 31 de gener, resum crític realitzat per Núria Iceta. Podeu trobar-les totes aquí, amb imatges, vídeos i tot.

[LES PERLES] 
– Molt bo… a Lloret el ballet rus representarà aquesta setmana “El llac dels suborns”. Ei, que si preferiu música “Rajoy i la banda de Génova” cantaran “qué será lo que cobro en negro” i “Sobre aquí, sobre allá”

– Dels creadors de l’euro per recepta arriba… l’euro per resposta que el conseller Homs pretén cobrar als periodistes! Ei, que si les preguntes són sobre Duran o la família Pujol la tirifa puja a 10!

[EL CAMEO] 
– Pilar Rahola, SuperPili fent de Supernanny Mary Poppins entre Duran i Mas.

[MALA LLET] 
– Pere Navarro intentant orientar-se en el laberint de la política amb la “Eau Federaliste”, no fa olor de res.

[ARXIU HISTÒRIC]
[26/1/12] Tardà parla català al Congrés. No deia ni una paraula en català que no semblés castellà. Hilarant, tot i que no s’entenia res, això sí que no. Llàstima! “Si és cara, uf, no és barata, ja!”

[LA IMATGE DE LA SETMANA] 
– La cua a la màquina de destruir documents: fotos, documents, carnets de partit… sobres??

[SOM UNA CLONACIÓ] 
– David Fernández, ironia mode on. “Manolete, Manolete, si no sabes pa qué te metes.”

[SURREALISTA] 
– Mas a ca l’Adelson, Junqui a cals xeics àrabs i l’Oriol Pujol a cals xinos buscant perriquis desesperadament per la via de prometre “el moro i el lloro”, que deia aquell. Ja sigui un macrocasino a Montserrat, tota una ciutat com Santa Coloma o una explotació petrolífera a Castelldefels.

[QUE FORT] 
– La parella que vol desconnectar l’avi perquè no poden pagar la llum que fa anar la màquina! Sort que també pot anar amb pedals, com els mítics arbres de Nadal de la pobra Imma Mayol!

[LA CANÇÓ] Continua la sèrie Els Miserables…

[Rajoy] Hola español,
pase y verá
la picaresca del gobernar.
Quiero salvar a este país
lo hago por todos
confíe en mí.
Y si es catalán
no recaudará
porque yo lo mando
al Constitucional.
Amo del PP
Tengo que cumplir
que sino la Merkel me vendrá a crujir.
Puedes protestar.
No te voy a oir.
Es lo que se llama
la “Rajoy de vivre”
Universidades caras
pague por un hospital.
¡Y ojo no enloquezca
y os cobre solo por respirar!
¡Amo del PP!
Títere alemán
Darme su dinero no le sepa mal.
Tasa judicial.
Reforma laboral.
He subido el IVA,
pero ¿qué más da?
Ustedes a mi me votaron
ahora se lo comerán.
¡Vaya par que tengo!
pronto por aquí me asomarán.
[el poble] ¡Amo del PP!
Pésima gestión
Si hay algún problema
va a la selección
Torpe al hablar,
manda a Cospedal
mientras él se esconde
tras un matorral.
¡Qué vergüenza presidente!
Muestre algo de compasión.
[Rajoy] Oye que a la banca
le he dado dinero a cholón!

[LA FRASE DE LA SETMANA] 
– Oriol Pujol: “Sóc innocent de tot”

ZW 334 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí. Aquí hi trobareu tots els ZONA WEB.

http://beersandpolitics.com

Els Beers&Politics (B&P) han estrenat pàgina web. Aquesta iniciativa, nascuda el maig de 2008, és un dels projectes de Xavier Peytibi i Juan Víctor Izquierdo, impulsors també del certamen iberoamericà de campanyes electorals, Promesas Electorales, o Archivo Electoral, junt amb Francesca Parodi. Els Beers&Politics són trobades de format reduït i informal, en què es convida a un ponent a compartir les seves reflexions amb els assistents en un ambient distès i proper. Se celebren periòdicament a Barcelona i aquestes són les ‘regles’ que els defineixen.

Des del mes d’octubre de 2012, els B&P s’han ampliat a altres ciutats: a València, organitzats per Vicent Martínez i Carlos Villodres (Twitter); a Mèxic DF, de la mà de Lleïr Daban i Sara Sofía Alpuche (Twitter dels B&P a Mèxic); i a Buenos Aires, amb Enrique Borba i Álvaro Ribadeneira.

Podeu seguir Beers&Politics a Facebook i Twitter.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 3 febrer 2013, in Política. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.