2013, temors, incerteses i oportunitats

scoopit_mi_petitAvui l’actualització setmanal del meu Diari a Internet es limita a proporcionar l’habitual selecció dels articles sobre diverses qüestions que han estat presents en el debat públic d’aquesta darrera setmana. Aprofito per recordar que gairebé cada dia recomano articles d’interès a través del meu Scoop.it i també els hi dono difusió a través del meu compte a Twitter, del meu perfil i pàgina a Facebook, i en el recopilatori Alternatives. Començo amb quatre recomanacions de bons resums de l’any preparats pels diaris El País, La Vanguardia, The Guardian i Público:

peridis301212

Avui el diari El País publica diverses notícies amb les propostes de reforma federal de la Constitució que s’està plantejant el PSOE. Espero que, en efecte, l’any 2013 obri perspectives que impedeixen el xoc de trens als que ens convida la coalició de govern CiU-ERC amb l’inestimable ajut del govern del PP. Al respecte us convido a llegir els articles: “Ocasión para el PSC y el PSOE” de Luis Solana, “El socialismo valenciano propone un Estado sin provincias y con naciones” d’Adolf Beltran i “El PSOE plantea una reforma de la Constitución para una España federal” de Javier Casqueiro. Aprofito per recomanar que visiteu el meu web dedicat a la causa federal.

Sobre la política catalana i el debat sobre l’encaix entre Catalunya i espanya us convido a llegir els següents articles:

Sobre política espanyola, amb especial atenció a la situació econòmica, us convido a llegir els següents articles:

Sobre la situació econòmica europea i l’orientació de la política de la Unió us convido a llegir els següents articles:

Amb qüestions de debat us recomano els articles “El PSC vol una moratòria per al fracking” d’EcoDiari i “El dinero como patria” de Josep Ramoneda.

Tot recordant Albert O. Hirschman us convido a llegir els articles “Albert Hirschman, economista heterodoxo” de José Ramón García Menéndez, “Cenizas sin apagar” de Joaquín Estefanía i “Hirschman, Cataluña y el nuevo año” de Joan Subirats.

Finalment, la recomanació de Babelia sobre el millor llibre d’assaig de 2012: “El rescate del siglo XX” de José-Carlos Mainer, sobre el llibre de Tony Judt “Pensar el siglo XX”.

I un record pòstum: “Muere el histórico dirigente socialista gallego Ceferino Díaz” de Xosé Hermida.

Us desitjo a tots els lectors i lectores del meu Diari un bon any 2013!

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 30 Desembre 2012, in Política. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.