Un govern sòlid per lluitar contra la crisi

scoopit_mi_petitL’actualització setmanal del meu Diari a Internet arriba dilluns al vespre i es limita a proporcionar l’habitual selecció dels articles sobre diverses qüestions que han estat presents en el debat públic d’aquesta darrera setmana. Aprofito per recordar que gairebé cada dia recomano articles d’interès a través del meu Scoop.it i també els hi dono difusió a través del meu compte a Twitter, del meu perfil i pàgina a Facebook, i en el recopilatori Alternatives.

Començo per recomanar que llegiu l’entrevista a Pere Navarro que li va fer ahir Pere Ríos a El País i, molt especialment, la seva proposta de govern d’unitat nacional formulada avui. Dins de la notícia hi trobareu un enllaç per accedir al document que conté la proposta aprovada avui pel secretariat de la Comissió Executiva del PSC. Jo també crec que ara convé un govern sòlid per lluitar contra la crisi i no un pedaç, que és el que sembla que estan negociant de forma tan opaca CiU i ERC.

Sobre les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, les conseqüències polítiques que se n’han derivat i d’altres qüestions relatives a la política catalana podeu llegir els següents articles:

Sobre l’anàlisi i les conseqüències dels resultats en el PSC podeu llegir:

EVOLUCIÓ DELS RESULTATS DE LES ELECCIONS AL PARLAMENT DE CATALUNYA 1980 – 2012

general

Sobre el debat al voltant de l’encaix entre Catalunya i Espanya i una eventual reforma constitucional us convido a llegir els següents articles:

Sobre la reforma del sistema educatiu i el seu impacte sobre el model lingüístic de l’escola catalana us convido a llegir els següents articles:

Sobre la situació espanyola, especialment pel que fa a l’economia, us convido a llegir els següents articles:

Amb temes de debat polític de fons us convido a llegir els següents articles:

I acabo recomanant-vos de forma ben especial el llibre electrònic d’Antoni Gutiérrez-Rubí “Elecciones USA 2012, los 12 factores decisivos”.

ZW 328 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí. Aquí hi trobareu tots els ZONA WEB.

Plataforma 2015 y más
http://www.2015ymas.org/

La ‘Plataforma 2015 y más’ està configurada per 17 ONGD progressistes unides amb l’objectiu d’exigir que es compleixin els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni.

Defensen ‘una globalització alternativa i esperançadora, capaç de tornar la dignitat humana a centenars de milions de persones avui excloses. Perquè el camí per eradicar la pobresa del món i assolir el desenvolupament humà sostenible passa inevitablement per un profund canvi en les relacions entre el Nord i el Sud. Per tal que això canviï, hem d’exercir pressió política sobre els poders públics i organismes internacionals, de manera ferma, pacífica i basada en el diàleg’.

‘Plataforma 2015 y más’ està present a més de 30 països, principalment a Llatinoamèrica i Àfrica, a través dels projectes i accions de desenvolupament de les organitzacions que la conformen. Compartint les experiències i coordinant les accions l’impacte és major i les possibilitats d’assolir el desenvolupament desitjat es multipliquen.

A la seva pàgina web es poden consultar diferents informes i estudis, a partir del treball del seu Grup d’Estudis, que reflexiona sobre el model de desenvolupament i analitza l’actualitat amb els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni com a base inicial buscant propostes que transformin la nostra societat. Un espai obert a la participació de totes les organitzacions i institucions per oferir dades i anàlisi.

Podeu seguir tota la informació a Twitter: @P2015ymas i Facebook.

 

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on dilluns 10 Desembre 2012, in Política. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.